Abaza

Herkomst en betekenis van de naam 'Abaza'

De naam 'Abaza' heeft een interessante oorsprong en betekenis die teruggaat tot verschillende culturen en tradities. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze naam in detail onderzoeken, evenals de populariteit en varianten ervan in verschillende delen van de wereld.

Herkomst van de naam 'Abaza'

De naam 'Abaza' heeft zijn wortels in de Arabische en Turkse cultuur. In het Arabisch kan 'Abaza' een variant zijn van de naam 'Abbas', wat 'leeuw' of 'leeuwenwelp' betekent. Deze naam heeft een sterke connotatie van moed en kracht, en wordt traditioneel gebruikt om uitmuntende leiders of strijders in de Arabische geschiedenis te eren.

Aan de andere kant heeft de naam 'Abaza' in de Turkse cultuur een andere oorsprong. Hij komt uit de etnische groep Abaza, een van de vele etnische groepen in de Kaukasus. De Abazas zijn een Kaukasisch volk dat voornamelijk in Rusland, Turkije en sommige delen van Syrië leeft. De naam 'Abaza' is rechtstreeks afgeleid van deze etnische groep en draagt ​​de trots en identiteit van deze etnische groep met zich mee.

Betekenis van de naam 'Abaza'

De betekenis van de naam 'Abaza' varieert enigszins, afhankelijk van de herkomst. In het Arabisch houdt de naam 'Abaza' rechtstreeks verband met de betekenis van 'Abbas', wat 'leeuw' of 'leeuwenwelp' betekent. Deze betekenis roept kwaliteiten van moed, kracht en leiderschap op, en wordt door de hele Arabische geschiedenis gewaardeerd.

In de context van de etnische groep Abaza heeft de naam 'Abaza' een bredere betekenis die verband houdt met de identiteit en het culturele erfgoed van dit Kaukasische volk. De naam 'Abaza' vertegenwoordigt de trots, geschiedenis en erfgoed van de etnische groep Abaza en wordt beschouwd als een symbool van gemeenschap en eenheid onder haar leden.

Populariteit en varianten van de naam 'Abaza'

De naam 'Abaza' is in veel delen van de wereld niet erg gebruikelijk, maar is wel aanzienlijk aanwezig in de Arabische en Turkse gemeenschappen, evenals onder de Abaza-diaspora in verschillende landen. In sommige regio's is de naam 'Abaza' aangepast aan varianten als 'Abaz', 'Abazia' en 'Abazu', maar behoudt zijn oorspronkelijke essentie.

In de Arabische cultuur is de naam 'Abaza' populair geworden vanwege de associatie met moed en kracht, en is deze in verschillende contexten gebruikt, van persoonlijke namen tot bedrijfs- of merknamen. In de Turkse cultuur blijft de naam 'Abaza' relevant voor de Abaza-gemeenschap en wordt deze gebruikt om hun culturele identiteit te behouden en te promoten.

Samenvattend heeft de naam 'Abaza' een rijke oorsprong en betekenis die verweven is met de geschiedenis, cultuur en identiteit van verschillende gemeenschappen. Of het nu in zijn oorspronkelijke vorm of in zijn varianten is, 'Abaza' vertegenwoordigt kwaliteiten van moed, kracht en culturele trots, en wordt nog steeds gekoesterd door degenen die deze naam dragen of waarderen in zijn symbolische betekenis.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abaza. De naam Abaza is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abaza, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abaza een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abaza is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abaza een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abaza hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abaza, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abaza komt vaker voor in deze landen: Egypte, Macedonië, Rusland, Niger en Nigeria. De significante aanwezigheid van Abaza in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abaza een unisex is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abaza te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abaza is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abaza een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Egypte, Macedonië, Rusland, Niger en Nigeria de landen zijn met het grootste aantal Abaza. Abaza begint met de letter A en is in principe een unisex, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abaza in de wereld

De naam Abaza heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abaza een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abaza heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abaza de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abaza is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abaza ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abaza

Als je de naam Abaza overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abaza noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abaza populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abaza de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abaza op de kaart

 1. Egypte Egypte (152)
 2. Macedonië Macedonië (77)
 3. Rusland Rusland (53)
 4. Niger Niger (20)
 5. Nigeria Nigeria (20)
 6. Turkije Turkije (6)
 7. Georgië Georgië (4)
 8. Taiwan Taiwan (4)
 9. Algerije Algerije (3)
 10. Indonesië Indonesië (3)
 11. Burkina Faso Burkina Faso (2)
 12. Verenigde Staten Verenigde Staten (2)
 13. Afghanistan Afghanistan (1)
 14. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 15. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina (1)
 16. België België (1)
 17. Benin Benin (1)
 18. Canada Canada (1)
 19. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 20. Zwitserland Zwitserland (1)
 21. Kameroen Kameroen (1)
 22. Ethiopië Ethiopië (1)
 23. Roemenië Roemenië (1)
 24. Zweden Zweden (1)
 25. Tunesië Tunesië (1)
 26. Jemen Jemen (1)
 27. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abaza veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abaza is, je een familielid hebt met de naam Abaza, je overweegt een personage in je roman Abaza te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.