Abasse

Herkomst van de naam 'abasse'

De naam 'abasse' is van Arabische oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Deze naam is populair in verschillende Arabischsprekende landen en is door de eeuwen heen van generatie op generatie doorgegeven. In dit artikel zullen we de betekenis en oorsprong van 'abasse' onderzoeken, evenals de relevantie ervan in de Arabische cultuur.

Betekenis van 'abasse'

De betekenis van 'abasse' is afgeleid van het klassiek Arabisch en kent verschillende interpretaties. Een van de meest voorkomende interpretaties is ‘dienaar van God’ of ‘dienaar van God’. Het woord "abasse" komt van de Arabische wortel "ʿĀ-ba-sa", die wordt gebruikt om de handeling van het dienen of aanbidden van God aan te duiden. Deze betekenis weerspiegelt het belang van religie in de Arabische cultuur en de toewijding aan God die in de samenleving gewaardeerd wordt.

Een andere interpretatie van de naam 'abasse' is 'nederig' of 'bescheiden'. Deze kwaliteit wordt zeer gewaardeerd in de Arabische cultuur en wordt als een bewonderenswaardige deugd beschouwd. De naam 'abasse' kan worden gezien als een herinnering aan het belang van nederigheid en bescheidenheid in het dagelijks leven.

De betekenis van 'abasse' kan ook verband houden met het idee van 'barmhartigheid' en 'medeleven'. In de Arabische cultuur worden deze kwaliteiten als fundamenteel beschouwd voor een volwaardig en betekenisvol leven. De naam 'abasse' weerspiegelt wellicht het belang van het tonen van compassie en barmhartigheid jegens anderen.

Herkomst van 'abasse'

De oorsprong van 'abasse' gaat terug tot de oudheid en heeft zijn wortels in het klassiek Arabisch. Deze naam wordt traditioneel gebruikt in verschillende Arabische gemeenschappen en is in de loop van de tijd relevant gebleven. Hoewel de exacte oorsprong misschien moeilijk te achterhalen is, is 'abasse' van generatie op generatie doorgegeven en heeft het een rijke culturele geschiedenis verworven.

De naam 'abasse' is populair in Arabisch sprekende landen zoals Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, Saoedi-Arabië en andere. In deze regio's is de naam 'abasse' onderdeel geworden van de culturele identiteit en wordt gewaardeerd vanwege zijn betekenis en historische verbanden. De populariteit van 'abasse' in deze gebieden heeft door de eeuwen heen bijgedragen aan het voortbestaan ​​ervan.

In de Arabische cultuur hebben namen een diepe betekenis en weerspiegelen ze vaak belangrijke waarden en overtuigingen. De naam 'abasse' vormt daarop geen uitzondering, aangezien deze fundamentele principes belichaamt zoals toewijding aan God, nederigheid en mededogen. Deze waarden worden in de Arabische samenleving zeer gewaardeerd en komen tot uiting in de keuze van de naam ‘abasse’ voor de kinderen.

De oorsprong van 'abasse' houdt ook verband met het culturele en religieuze erfgoed van de regio. De invloed van de islam op de Arabische samenleving heeft de naamkeuze bepaald en 'abasse' is een voorbeeld van deze invloed. De naam weerspiegelt het belang van religie in de Arabische cultuur en de centrale rol ervan in het leven van mensen.

Culturele relevantie van 'abasse'

De naam 'abasse' heeft een grote culturele relevantie in de Arabische samenleving en wordt beschouwd als een gerespecteerde en gewaardeerde naam. In veel Arabische gemeenschappen wordt de naam 'abasse' met trots gekozen voor kinderen vanwege de onderscheidende betekenis en rijke geschiedenis.

De culturele relevantie van 'abasse' strekt zich uit tot verschillende aspecten van het leven in de Arabische samenleving, waaronder religie, familie en identiteit. De naam ‘abasse’ symboliseert toewijding aan God en het belang van nederigheid en mededogen, waarden die fundamenteel zijn in de levens van veel Arabieren. Bovendien vertegenwoordigt 'abasse' de verbinding met het culturele en religieuze erfgoed van de regio, waardoor het een aanzienlijke relevantie krijgt in de Arabische samenleving.

Samenvattend heeft de naam 'abasse' een oude oorsprong en een rijke culturele geschiedenis die hem belangrijk maakt in de Arabische samenleving. De betekenis ervan, die toewijding aan God, nederigheid en mededogen weerspiegelt, maakt het tot een gerespecteerde en gewaardeerde naam in veel Arabischsprekende landen. De culturele relevantie van 'abasse' in de Arabische samenleving getuigt van het belang ervan voor de identiteit en het erfgoed van de regio.

Concluderend: de naam 'abasse' is een integraal onderdeel van de Arabische cultuur, met een diepe betekenis die fundamentele waarden en historische verbindingen weerspiegelt. De oorsprong en culturele relevantie ervan maken het tot een bijzondere en belangrijke naam voor veel mensen in de Arabische samenleving.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abasse. De naam Abasse is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abasse, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abasse een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Abasse komt vaker voor in deze landen: Senegal, Togo, Burkina Faso, Comoren en Mali. De significante aanwezigheid van Abasse in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

De naam Abasse in de wereld

De naam Abasse heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abasse een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abasse heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abasse de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abasse is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abasse ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abasse

Als je de naam Abasse overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abasse noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abasse populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abasse de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abasse op de kaart

 1. Senegal Senegal (2988)
 2. Togo Togo (2390)
 3. Burkina Faso Burkina Faso (2151)
 4. Comoren Comoren (1724)
 5. Mali Mali (1105)
 6. Benin Benin (951)
 7. Niger Niger (842)
 8. Guinee Guinee (576)
 9. Ivoorkust Ivoorkust (358)
 10. Kameroen Kameroen (258)
 11. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (171)
 12. Marokko Marokko (109)
 13. Frankrijk Frankrijk (93)
 14. Mauritanië Mauritanië (34)
 15. Mozambique Mozambique (25)
 16. Ethiopië Ethiopië (25)
 17. Verenigde Staten Verenigde Staten (17)
 18. Duitsland Duitsland (15)
 19. België België (11)
 20. Algerije Algerije (11)
 21. Madagaskar Madagaskar (9)
 22. Brazilië Brazilië (5)
 23. Canada Canada (5)
 24. Engeland Engeland (3)
 25. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 26. Nigeria Nigeria (2)
 27. Mauritius Mauritius (1)
 28. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 29. Rusland Rusland (1)
 30. Somalië Somalië (1)
 31. Tsjaad Tsjaad (1)
 32. Taiwan Taiwan (1)
 33. Oeganda Oeganda (1)
 34. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 35. China China (1)
 36. Spanje Spanje (1)
 37. Griekenland Griekenland (1)
 38. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (1)
 39. Indonesië Indonesië (1)
 40. IJsland IJsland (1)
 41. Italië Italië (1)
 42. Liberia Liberia (1)
 43. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abasse veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abasse is, je een familielid hebt met de naam Abasse, je overweegt een personage in je roman Abasse te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.