Abang

Herkomst van de naam 'Abang'

De naam 'Abang' is van Indonesische afkomst en wordt vooral gebruikt op het eiland Bali. Het is een naam die van groot cultureel en traditioneel belang is in de regio, en de betekenis ervan is diep geworteld in de geschiedenis en overtuigingen van de Balinese gemeenschap.

Betekenis van de naam 'Abang'

De naam 'Abang' komt uit de Balinese taal en heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de context waarin deze wordt gebruikt. Een van de meest voorkomende interpretaties is die van 'oudere broer', verwijzend naar de figuur van autoriteit en bescherming die de oudere broer heeft in het traditionele Balinese gezin.

Een andere betekenis van de naam 'Abang' is 'rood', verwijzend naar de kleur rood die van groot belang is in de Balinese cultuur. Rood wordt geassocieerd met moed, passie en kracht, dus de naam 'Abang' kan deze kwaliteiten symboliseren in de persoon die het draagt.

Bovendien kan 'Abang' in de Balinese traditie ook verwijzen naar de figuur van de prins of leider van de gemeenschap, wat een betekenis van macht en prestige aan de naam toevoegt.

Culturele betekenis van 'Abang'

In de Balinese cultuur is de naam 'Abang' van groot belang en symboliseert deze traditionele waarden en wenselijke kwaliteiten in een individu. De figuur van de oudere broer, de kleur rood en leiderschap zijn fundamentele aspecten in het leven van mensen op Bali, dus de naam 'Abang' vertegenwoordigt een diepe verbinding met de identiteit en het culturele erfgoed van de regio.

Het gebruik van deze naam houdt ook verband met traditionele festivals en ceremonies waarin wordt verwezen naar belangrijke figuren in de gemeenschap, zoals prinsen en leiders, wat het belang van geschiedenis en traditie in de Balinese cultuur benadrukt.< /p>

Populariteit en eigentijds gebruik

Ondanks zijn diepe culturele betekenis is de naam 'Abang' tegenwoordig niet zo gebruikelijk en is het gebruik ervan afgenomen vergeleken met modernere en mondiale namen. Het wordt echter nog steeds gewaardeerd en gewaardeerd door degenen die een verbinding met de Balinese roots en identiteit willen behouden.

In de hedendaagse samenleving wordt de naam 'Abang' geassocieerd met traditie, kracht en autoriteit, waardoor het aantrekkelijk is voor mensen die op zoek zijn naar een naam met een diepe betekenis en geworteld in de cultuur.

Concluderend: de naam 'Abang' vertegenwoordigt een belangrijk onderdeel van de Balinese identiteit en traditie, en de betekenis en symboliek ervan blijft relevant in de lokale gemeenschap. Hoewel het gebruik ervan tegenwoordig misschien niet zo gebruikelijk is, maken het culturele belang en de connectie met de geschiedenis en het erfgoed van Bali het tot een betekenisvolle en waardevolle naam voor degenen die de rijke traditie van het eiland levend willen houden.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abang. De naam Abang is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abang, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abang een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abang is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abang een unisex naam kan zijn.

De naam Abang komt vaker voor in deze landen: Ethiopië, Indonesië, Maleisië, Nigeria en India. De significante aanwezigheid van Abang in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abang is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abang in de wereld

De naam Abang heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abang een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abang heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abang de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abang is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abang ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abang

Als je de naam Abang overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abang noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abang populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abang de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abang op de kaart

 1. Ethiopië Ethiopië (10981)
 2. Indonesië Indonesië (8059)
 3. Maleisië Maleisië (7483)
 4. Nigeria Nigeria (1340)
 5. India India (229)
 6. Botswana Botswana (116)
 7. Filipijnen Filipijnen (95)
 8. Brunei Brunei (94)
 9. Kameroen Kameroen (61)
 10. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (46)
 11. Verenigde Staten Verenigde Staten (25)
 12. Taiwan Taiwan (20)
 13. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (16)
 14. Singapore Singapore (14)
 15. Oeganda Oeganda (11)
 16. Qatar Qatar (10)
 17. China China (9)
 18. Ghana Ghana (9)
 19. Kenia Kenia (9)
 20. Lesotho Lesotho (9)
 21. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (5)
 22. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 23. Egypte Egypte (4)
 24. Gabon Gabon (4)
 25. Australië Australië (3)
 26. Canada Canada (3)
 27. Engeland Engeland (3)
 28. Cambodja Cambodja (2)
 29. Noorwegen Noorwegen (2)
 30. Polen Polen (1)
 31. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 32. Tsjaad Tsjaad (1)
 33. Brazilië Brazilië (1)
 34. Thailand Thailand (1)
 35. Tanzania Tanzania (1)
 36. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 37. Duitsland Duitsland (1)
 38. Frankrijk Frankrijk (1)
 39. Irak Irak (1)
 40. Japan Japan (1)
 41. Marshalleilanden Marshalleilanden (1)
 42. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abang veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abang is, je een familielid hebt met de naam Abang, je overweegt een personage in je roman Abang te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.