Abadi

De naam Abadi is van Arabische oorsprong en heeft een diepe betekenis die door de eeuwen heen is blijven bestaan. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze prachtige naam onderzoeken, evenals het belang ervan in verschillende culturen en tradities.

Herkomst van de naam Abadi

De naam Abadi heeft zijn wortels in de Arabische taal, die in verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika wordt gesproken. In het Arabisch wordt de naam Abadi geschreven als "عبادي" en uitgesproken als "Abaadi". Deze naam heeft een lange geschiedenis en wordt al generaties lang gebruikt in verschillende Arabische gemeenschappen.

Betekenis van de naam Abadi

De betekenis van de naam Abadi is ‘eeuwig’ of ‘eeuwigdurend’. Deze betekenis draagt ​​een spiritueel en symbolisch belang met zich mee, aangezien het concept van eeuwigheid fundamenteel is in veel religies en spirituele tradities. De naam Abadi draagt ​​een diep gevoel van continuïteit en duurzaamheid met zich mee, dat op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd, afhankelijk van het persoonlijke en culturele perspectief. In de Arabische cultuur wordt de naam Abadi gezien als een symbool van hoop en verzet. Het idee van eeuwigheid is belangrijk in de islamitische kosmologie, waar men gelooft dat het leven op aarde slechts tijdelijk is en dat het ware leven in het hiernamaals wordt gevonden. Daarom kan de naam Abadi worden geïnterpreteerd als een bevestiging van het geloof in het eeuwige leven en in de continuïteit van de ziel voorbij het aardse bestaan.

Belang van de naam Abadi in verschillende culturen

De naam Abadi komt vrij vaak voor in Arabische gemeenschappen, vooral in landen als Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en andere landen die de Arabische taal delen. Deze naam is van generatie op generatie doorgegeven en heeft zijn relevantie in de Arabische samenleving behouden. Bovendien heeft de naam Abadi ook zijn weg gevonden naar andere culturen, waar hij is overgenomen en gewaardeerd vanwege zijn mooie betekenis. In verschillende delen van de wereld is de naam Abadi gekozen door ouders die op zoek waren naar een naam die eeuwigheid en duurzaamheid vertegenwoordigt. In India heeft de naam Abadi bijvoorbeeld aan populariteit gewonnen onder moslimgemeenschappen, waar de spirituele betekenis ervan wordt gewaardeerd. In het Midden-Oosten is de naam Abadi een populaire naam gebleven onder Arabische families, die hem zien als een symbool van hoop en continuïteit.

Variaties op de naam Abadi

Zoals gebruikelijk bij veel namen in verschillende culturen, kent de naam Abadi verschillende varianten die in verschillende delen van de Arabische wereld worden gebruikt. Enkele van de variaties zijn Abdal, Abdaal en Abdu'l. Deze variaties zijn afgeleid van dezelfde etymologische oorsprong en delen dezelfde betekenis. Elke variatie kan echter subtiele verschillen in uitspraak en spelling hebben, wat de culturele en taalkundige diversiteit binnen de Arabische gemeenschappen weerspiegelt.

De naam Abadi in de hedendaagse samenleving

In de hedendaagse samenleving blijft de naam Abadi een populaire keuze onder Arabische en moslimfamilies, maar ook onder mensen uit andere culturen die op zoek zijn naar een naam met een krachtige spirituele betekenis. Bovendien is de naam Abadi populair geworden onder mensen die op zoek zijn naar unieke en betekenisvolle namen voor hun kinderen. De betekenis van eeuwigheid en duurzaamheid die verband houdt met de naam Abadi maakt het een aantrekkelijke keuze voor veel ouders die hun kinderen een naam willen geven met een diepe en blijvende betekenis. In de populaire cultuur wordt de naam Abadi in de literatuur, muziek en film gebruikt als symbool van hoop en verzet. Deze naam wordt in verband gebracht met kenmerken van kracht en doorzettingsvermogen, waardoor het voor veel mensen over de hele wereld een inspirerende en betekenisvolle naam is.

Conclusie

Kortom, de naam Abadi heeft een Arabische oorsprong en een diepe betekenis, waardoor het een populaire keuze is geworden onder Arabische en moslimgemeenschappen, maar ook onder mensen uit andere culturen die de spirituele betekenis ervan waarderen. Het idee van eeuwigheid en duurzaamheid geassocieerd met de naam Abadi maakt het tot een krachtige naam die hoop en continuïteit in verschillende tradities en culturen vertegenwoordigt. Door de eeuwen heen heeft de naam Abadi standgehouden en is nog steeds een betekenisvolle en relevante keuze voor veel mensen over de hele wereld.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abadi. De naam Abadi is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abadi, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abadi een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abadi hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abadi, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Abadi is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abadi in de wereld

De naam Abadi heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abadi een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abadi heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abadi de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abadi is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abadi ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abadi

Als je de naam Abadi overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abadi noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abadi populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abadi de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abadi op de kaart

 1. Ethiopië Ethiopië (33406)
 2. Pakistan Pakistan (12938)
 3. Indonesië Indonesië (6570)
 4. Jemen Jemen (1693)
 5. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1399)
 6. Irak Irak (594)
 7. India India (588)
 8. Egypte Egypte (239)
 9. Algerije Algerije (232)
 10. Nigeria Nigeria (193)
 11. Iran Iran (177)
 12. Tanzania Tanzania (107)
 13. Afghanistan Afghanistan (92)
 14. Niger Niger (68)
 15. Maleisië Maleisië (62)
 16. Brazilië Brazilië (55)
 17. Oeganda Oeganda (44)
 18. Verenigde Staten Verenigde Staten (38)
 19. Ivoorkust Ivoorkust (38)
 20. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (27)
 21. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (26)
 22. Duitsland Duitsland (21)
 23. Jordanië Jordanië (18)
 24. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (14)
 25. Burkina Faso Burkina Faso (11)
 26. Honduras Honduras (10)
 27. Syrië Syrië (8)
 28. Zweden Zweden (7)
 29. Libanon Libanon (7)
 30. Mexico Mexico (6)
 31. Filipijnen Filipijnen (6)
 32. Finland Finland (6)
 33. Engeland Engeland (6)
 34. Rusland Rusland (6)
 35. Israël Israël (5)
 36. Tadzjikistan Tadzjikistan (4)
 37. Tunesië Tunesië (4)
 38. Koeweit Koeweit (4)
 39. Bahrein Bahrein (4)
 40. Marokko Marokko (4)
 41. Eritrea Eritrea (4)
 42. Thailand Thailand (3)
 43. Oostenrijk Oostenrijk (3)
 44. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (3)
 45. Canada Canada (3)
 46. Nederland Nederland (3)
 47. Oman Oman (3)
 48. Peru Peru (3)
 49. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (3)
 50. Guatemala Guatemala (2)
 51. Australië Australië (2)
 52. Kenia Kenia (2)
 53. Colombia Colombia (2)
 54. Denemarken Denemarken (2)
 55. Frankrijk Frankrijk (2)
 56. Soedan Soedan (1)
 57. Somalië Somalië (1)
 58. Tsjaad Tsjaad (1)
 59. Argentinië Argentinië (1)
 60. Italië Italië (1)
 61. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (1)
 62. Libië Libië (1)
 63. Venezuela Venezuela (1)
 64. Brunei Brunei (1)
 65. Mauritanië Mauritanië (1)
 66. Zwitserland Zwitserland (1)
 67. Nicaragua Nicaragua (1)
 68. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 69. Nepal Nepal (1)
 70. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (1)
 71. Spanje Spanje (1)
 72. Polen Polen (1)
 73. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 74. Schotland Schotland (1)
 75. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abadi veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abadi is, je een familielid hebt met de naam Abadi, je overweegt een personage in je roman Abadi te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.