Aagje

Herkomst en betekenis van de naam 'Aagje'

De naam 'Aagje' is van Nederlandse afkomst en heeft eeuwenoude wortels in de Nederlandse cultuur. Hoewel het tegenwoordig geen veel voorkomende naam is, heeft het een interessante geschiedenis en een diepe betekenis die door de jaren heen is blijven bestaan. In dit artikel onderzoeken we de oorsprong en betekenis van 'Aagje', evenals de relevantie ervan in de hedendaagse samenleving.

Herkomst van de naam 'Aagje'

De naam 'Aagje' is een verkleinwoord van de naam Agatha, die op zijn beurt uit het Oudgrieks komt en 'goed, vriendelijk' betekent. In Nederland zijn verkleinwoorden heel gebruikelijk en worden ze gebruikt als uiting van genegenheid of genegenheid jegens iemand. In dit geval zou 'Aagje' het liefdevolle verkleinwoord van Agatha zijn en werd het gebruikt om te verwijzen naar een dierbaar persoon.

In de geschiedenis van Nederland is 'Aagje' in bepaalde streken een populaire naam geweest en van generatie op generatie doorgegeven. Hoewel de populariteit ervan in de loop van de tijd is afgenomen, blijft het een belangrijk onderdeel van het culturele en taalkundige erfgoed van Nederland.

Betekenis van de naam 'Aagje'

De betekenis van 'Aagje' hangt nauw samen met de oorspronkelijke vorm, Agatha. Zoals hierboven vermeld, heeft Agatha zijn wortels in het Oudgrieks en betekent 'goed, vriendelijk'. Daarom kunnen we concluderen dat 'Aagje' ook deze betekenis met zich meebrengt, en kwaliteiten van vriendelijkheid, vriendelijkheid en vrijgevigheid oproept.

In de hedendaagse samenleving hebben namen een krachtige impact op de perceptie van een persoon en kunnen ze hun persoonlijkheid beïnvloeden. Daarom kan de betekenis van 'Aagje' als 'goed, aardig' een constante herinnering zijn aan de kwaliteiten die van de drager worden verwacht. Dit kan het leven van de persoon positief beïnvloeden, evenals de relaties die hij/zij met anderen opbouwt.

Huidige relevantie van 'Aagje'

Hoewel 'Aagje' tegenwoordig geen veel voorkomende naam is, is hij nog steeds belangrijk omdat hij een deel van het culturele erfgoed van Nederland vertegenwoordigt. Naarmate de mondialisering voortschrijdt, is het van cruciaal belang om de unieke tradities en gewoonten van elke samenleving te behouden en te eren, en de naam 'Aagje' maakt deel uit van deze culturele erfenis.

Bovendien kunnen namen die minder vaak voorkomen in een wereld die steeds diverser wordt, opvallen en gedenkwaardig zijn. De naam 'Aagje' heeft het voordeel dat hij interessant en onconventioneel is, wat aantrekkelijk kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een onderscheidende naam voor hun kinderen. Hoewel de populariteit van de naam misschien is afgenomen, onderscheidt hij zich door zijn unieke karakter van de massa.

Concluderend: de naam 'Aagje' heeft een eeuwenoude oorsprong en een diepe betekenis die hem speciaal maakt. Hoewel het misschien niet zo gebruikelijk is als andere namen, is het nog steeds relevant in het culturele erfgoed van Nederland en heeft het de potentie om op te vallen in de hedendaagse samenleving. De verbinding met vriendelijkheid en vrijgevigheid maakt het een zinvolle keuze voor mensen die op zoek zijn naar een naam met een positieve en blijvende boodschap.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Aagje. De naam Aagje is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Aagje, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Aagje een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Aagje komt vaker voor in deze landen: Nederland, België, Duitsland, Verenigde Staten en Zuid-Afrika. De significante aanwezigheid van Aagje in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Aagje is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Aagje een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Nederland, België, Duitsland, Verenigde Staten en Zuid-Afrika de landen zijn met het grootste aantal Aagje. Aagje begint met de letter A en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Aagje in de wereld

De naam Aagje heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Aagje een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Aagje heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Aagje de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Aagje is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Aagje ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Aagje

Als je de naam Aagje overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Aagje noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Aagje populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Aagje de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Aagje op de kaart

 1. Nederland Nederland (279)
 2. België België (172)
 3. Duitsland Duitsland (22)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (19)
 5. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (4)
 6. Frankrijk Frankrijk (3)
 7. Israël Israël (3)
 8. Thailand Thailand (3)
 9. Spanje Spanje (2)
 10. Engeland Engeland (2)
 11. Zweden Zweden (2)
 12. Brazilië Brazilië (1)
 13. Chili Chili (1)
 14. Denemarken Denemarken (1)
 15. Italië Italië (1)
 16. Noorwegen Noorwegen (1)
 17. Suriname Suriname (1)
 18. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Aagje veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Aagje is, je een familielid hebt met de naam Aagje, je overweegt een personage in je roman Aagje te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.