Aage

Herkomst en betekenis van de naam "Aage"

De naam "Aage" is van Scandinavische oorsprong en heeft een rijke geschiedenis en betekenis. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze prachtige naam onderzoeken, evenals de populariteit en varianten ervan in verschillende delen van de wereld.

Herkomst van de naam "Aage"

De naam "Aage" heeft zijn wortels in de oude Scandinavische cultuur, met name in landen als Denemarken en Noorwegen. Het is afgeleid van het Oudnoorse "Áki", wat "speerpunt" of "speerpunt van een krijger" betekent. Deze connectie met oorlog en moed heeft door de eeuwen heen de betekenis en perceptie van de naam beïnvloed.

In de Noorse mythologie wordt de naam "Aage" ook geassocieerd met de god Aegir, die in de Viking-mythologie de heer van de zee en het bier was. Aegir stond bekend om zijn wijsheid en vrijgevigheid, wat een extra betekenislaag toevoegt aan de naam "Aage" in de Scandinavische cultuur.

Betekenis van de naam "Aage"

De naam "Aage" draagt ​​de connotatie van moed, kracht en leiderschap met zich mee. Dragers van deze naam worden meestal gezien als vastberaden, moedige en vastberaden mensen. De verbinding met het speerpunt suggereert ook een scherp en energiek karakter, met het vermogen om obstakels met vastberadenheid en vasthoudendheid te overwinnen. Over het geheel genomen straalt de naam "Aage" een gevoel van moed en vastberadenheid uit.

In de Scandinavische cultuur kan de naam "Aage" ook geassocieerd worden met de zee en wijsheid, dankzij de connectie met de god Aegir. Dit voegt een extra dimensie toe aan de betekenis van de naam, wat een diepe kennis en verbinding met de natuurlijke en spirituele wereld suggereert.

Populariteit van de naam "Aage"

De naam "Aage" is van oudsher populair in Scandinavische landen zoals Denemarken en Noorwegen, waar hij al eeuwenlang wordt gebruikt. Door de jaren heen is het bedrijf voortdurend aanwezig geweest in de regio en werd het door veel gezinnen gekozen voor hun kinderen.

De populariteit van de naam 'Aage' is de afgelopen decennia echter afgenomen, als gevolg van een meer algemene trend naar modernere en geglobaliseerde namen. Hoewel het nog steeds wordt gewaardeerd vanwege zijn connectie met de Scandinavische geschiedenis en traditie, komt het minder vaak voor dan in voorgaande eeuwen.

In andere landen is de naam 'Aage' in beperktere mate aanwezig, hoewel deze nog steeds wordt erkend en gewaardeerd vanwege zijn rijke geschiedenis en sterke betekenis.

Varianten van de naam "Aage"

Zoals bij veel namen bestaat de naam "Aage" in verschillende delen van de wereld in verschillende varianten. In Denemarken is de meest voorkomende vorm van de naam "Aage", terwijl in Noorwegen de variant "Åge" de voorkeur heeft. Beide vormen hebben dezelfde oorsprong en betekenis, maar weerspiegelen de taalkundige en culturele verschillen tussen de twee landen.

Elders kan de naam 'Aage' varianten hebben die de lokale uitspraak en spelling weerspiegelen. In Finland kan de naam bijvoorbeeld verschijnen als "Aake", terwijl deze in Zweden kan worden gevonden als "Åke". Ondanks deze variaties delen ze allemaal dezelfde etymologische oorsprong en fundamentele betekenis.

Conclusie

Samenvattend heeft de naam "Aage" een oude Scandinavische oorsprong en een betekenis die moed, kracht en wijsheid oproept. Met zijn wortels in de Noorse mythologie en krijgerscultuur, draagt ​​deze naam de connotatie van moed en vastberadenheid met zich mee. Hoewel de populariteit de laatste tijd is afgenomen, wordt het nog steeds gewaardeerd om zijn rijke geschiedenis en sterke betekenis over de hele wereld.

Uiteindelijk is de naam "Aage" een prachtig voorbeeld van de rijkdom en diversiteit aan namen in verschillende culturen, en blijft het een betekenisvolle en krachtige keuze voor degenen die verbinding willen maken met de Scandinavische geschiedenis en traditie.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Aage. De naam Aage is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Aage, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Aage een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Aage is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Aage een unisex naam kan zijn.

In het geval van Aage hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Aage, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Aage een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Aage te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

De naam Aage in de wereld

De naam Aage heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Aage een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Aage heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Aage de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Aage is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Aage ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Aage

Als je de naam Aage overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Aage noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Aage populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Aage de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Aage op de kaart

 1. Denemarken Denemarken (4662)
 2. Noorwegen Noorwegen (2338)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (186)
 4. Zweden Zweden (103)
 5. Canada Canada (60)
 6. Duitsland Duitsland (37)
 7. Estland Estland (23)
 8. Nederland Nederland (22)
 9. India India (19)
 10. Pakistan Pakistan (17)
 11. Groenland Groenland (14)
 12. Brazilië Brazilië (11)
 13. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (11)
 14. Argentinië Argentinië (10)
 15. Thailand Thailand (9)
 16. Qatar Qatar (8)
 17. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (7)
 18. Finland Finland (6)
 19. Engeland Engeland (6)
 20. IJsland IJsland (6)
 21. Frankrijk Frankrijk (4)
 22. Irak Irak (4)
 23. Mexico Mexico (3)
 24. Australië Australië (3)
 25. Spanje Spanje (3)
 26. Luxemburg Luxemburg (2)
 27. Oostenrijk Oostenrijk (2)
 28. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland (2)
 29. Zwitserland Zwitserland (2)
 30. Chili Chili (2)
 31. Indonesië Indonesië (2)
 32. Litouwen Litouwen (1)
 33. Monaco Monaco (1)
 34. Myanmar Myanmar (1)
 35. Maleisië Maleisië (1)
 36. België België (1)
 37. Peru Peru (1)
 38. Filipijnen Filipijnen (1)
 39. Paraguay Paraguay (1)
 40. China China (1)
 41. Rusland Rusland (1)
 42. Ecuador Ecuador (1)
 43. Syrië Syrië (1)
 44. Egypte Egypte (1)
 45. Turkije Turkije (1)
 46. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (1)
 47. Griekenland Griekenland (1)
 48. Cambodja Cambodja (1)
 49. Laos Laos (1)
 50. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Aage veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Aage is, je een familielid hebt met de naam Aage, je overweegt een personage in je roman Aage te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.