Shubhra

De naam Shubhra is van oorsprong uit het Sanskriet en heeft een diepe en belangrijke betekenis in de hindoeïstische cultuur. Deze naam wordt al generaties lang gebruikt in India en andere door het Hindoeïsme beïnvloede landen, en heeft een belangrijke symboliek in religie en spiritualiteit.

Herkomst van de naam Shubhra

De naam Shubhra komt uit de oude taal Sanskriet, een van de oudste talen ter wereld en de heilige taal van de hindoe-religie. In het Sanskriet wordt Shubhra geschreven als शुभ्र en uitgesproken als "shoo-bra". Deze naam heeft een rijke geschiedenis en een belangrijk cultureel erfgoed in India.

Betekenis van de naam Shubhra

De betekenis van Shubhra is "schitterend" of "helder" in het Sanskriet. Deze naam draagt ​​een connotatie van zuiverheid, schoonheid en helderheid met zich mee. In de hindoeïstische cultuur zijn helderheid en licht symbolen van goddelijkheid en spiritualiteit, dus de betekenis van Shubhra heeft een krachtige metaforische betekenis.

Naast de letterlijke betekenis heeft de naam Shubhra ook een figuurlijke betekenis in de hindoefilosofie. Het wordt geassocieerd met spirituele kwaliteiten zoals zuiverheid van hart, innerlijke schoonheid en helderheid van de ziel. Deze naam draagt ​​een symbolische lading met zich mee die het louter materiële overstijgt en het rijk van het spirituele betreedt.

Gebruik van de naam Shubhra

In India en andere hindoelanden is de naam Shubhra populair en wordt vaak gebruikt voor meisjes en vrouwen. De positieve betekenis en spirituele weerklank maken het aantrekkelijk voor gezinnen die hun dochter een naam willen geven die schoonheid en zuiverheid weerspiegelt.

Volgens de hindoeïstische traditie kan de naam die aan een jongen of meisje wordt gegeven een impact hebben op hun lot en persoonlijkheid. Daarom zijn de betekenis en vibratie van een naam belangrijke overwegingen bij het kiezen van een naam voor een baby. Shubhra wordt door veel families gewaardeerd vanwege zijn positieve connotaties en culturele erfgoed.

Symboliek van Shubhra in de hindoecultuur

De naam Shubhra heeft een belangrijke symboliek in de hindoeïstische cultuur, die licht, zuiverheid en schoonheid waardeert als heilige aspecten van het leven. Het concept van 'shubh' (veelbelovend) is fundamenteel in de hindoefilosofie, en de naam Shubhra draagt ​​dit gevoel van positiviteit en goedheid met zich mee.

In de hindoeïstische mythologie wordt de godin Saraswati vaak voorgesteld als shubhra, dat wil zeggen schitterend en stralend. Saraswati is de godin van kennis, muziek, kunst en wijsheid, en haar helderheid symboliseert spirituele verlichting en het overwinnen van de duisternis van onwetendheid en lijden.

Bovendien wordt de kleur wit, die wordt geassocieerd met zuiverheid en helderheid, in de hindoeïstische cultuur vooral als 'shubh' beschouwd. De zuiverheid van de kleur wit symboliseert onschuld, waarheid en goddelijkheid, en wordt in veel religieuze ceremonies en rituelen gebruikt als symbool van voorspoed.

Shubhra in spiritualiteit

In de spirituele context kan de naam Shubhra worden geïnterpreteerd als een uitnodiging om innerlijk licht, zuiverheid van hart en schoonheid van ziel te zoeken. In de hindoefilosofie is het uiteindelijke doel van het leven het bereiken van spirituele verlichting, of moksha, en zichzelf bevrijden uit de cyclus van geboorte en dood.

De naam Shubhra kan de dragers ervan herinneren aan het belang van het cultiveren van deugden zoals mededogen, vriendelijkheid en wijsheid, die worden beschouwd als 'shubh' of veelbelovende eigenschappen. Bovendien kan het degenen die ernaar luisteren inspireren om schoonheid en helderheid te zoeken, zowel in zichzelf als om hen heen, en om zuiverheid en goedheid in alle dingen te waarderen.

Varianten van de naam Shubhra

Net als veel Sanskrietnamen heeft Shubhra verschillende varianten en vormen die zijn aangepast in verschillende culturen en regio's. Enkele van de meest voorkomende varianten van Shubhra zijn Shubra, Shubhro, Shubhri en Shubhree. Deze varianten weerspiegelen de taalkundige en culturele diversiteit van India en de invloed van het Sanskriet op andere talen van het subcontinent.

Bovendien hebben sommige culturen en regio's mogelijk hun eigen aanpassingen van de naam Shubhra die hun respectieve tradities en lokale uitspraken weerspiegelen. Deze varianten weerspiegelen de rijkdom en diversiteit van de naam Shubhra en de weerklank ervan in verschillende culturele contexten.

Beroemdheden met de naam Shubhra

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam Shubhra dragen. Deze mensen hebben bijgedragen aan kunst, literatuur, muziek, politiek en andere sferen van de samenleving, waarbij ze de betekenis en symboliek van de naam Shubhra met zich meebrachten.

Enkele beroemde beroemdheden met de naam Shubhra zijn onder meer ShubhraSaxena, een Indiase schrijfster en dichter bekend om haar werken in het Sanskriet, en Shubhra Keshwar, een actrice en model die in de Indiase filmindustrie heeft gewerkt. Deze vrouwen hebben de naam Shubhra met gratie gedragen en er aan bijgedragen dat deze een eigentijdse en relevante dimensie kreeg.

Conclusies

De naam Shubhra is een juweel van de Sanskriettraditie en de Hindoe-cultuur, met een diepe betekenis en krachtige symboliek die resoneert in de harten en geesten van degenen die de naam dragen. Deze naam draagt ​​de schittering en helderheid van spiritualiteit, zuiverheid en schoonheid met zich mee, en is van generatie op generatie doorgegeven als een culturele schat.

Shubhra blijft een populaire en gewaardeerde naam in India en de rest van de wereld, en weerspiegelt de mondiale weerklank van het rijke culturele erfgoed van India en de voortdurende invloed van het Sanskriet in de moderne wereld. De positieve betekenis en spirituele symboliek maken het een zinvolle keuze voor gezinnen die hun dochter een naam willen geven die schoonheid en goedheid weerspiegelt.

Kortom, de naam Shubhra is meer dan alleen een reeks geluiden; Het is een manifestatie van de spirituele en culturele waarden die door de eeuwen heen de levens van duizenden mensen hebben verrijkt. De schoonheid ervan overstijgt het louter fysieke en bereikt het hart, en herinnert ons aan het belang van het zoeken naar innerlijk licht en de zuiverheid van de ziel.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Shubhra. De naam Shubhra is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Shubhra, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Shubhra een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Shubhra hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Shubhra, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Shubhra een Meisjesnamen is die begint met de letter S, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Shubhra te geven vanwege hun voorkeur voor de letter S.

Shubhra is een naam die begint met de letter S. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met S, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter S.

Samengevat is Shubhra een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij India, Bangladesh, Verenigde Staten, Engeland en Verenigde Arabische Emiraten de landen zijn met het grootste aantal Shubhra. Shubhra begint met de letter S en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Shubhra in de wereld

De naam Shubhra heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Shubhra een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Shubhra heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Shubhra de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Shubhra is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Shubhra ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Shubhra

Als je de naam Shubhra overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Shubhra noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Shubhra populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Shubhra de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Shubhra op de kaart

 1. India India (34186)
 2. Bangladesh Bangladesh (3208)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (240)
 4. Engeland Engeland (53)
 5. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (51)
 6. Canada Canada (20)
 7. Qatar Qatar (15)
 8. Thailand Thailand (10)
 9. Australië Australië (10)
 10. Singapore Singapore (10)
 11. Zwitserland Zwitserland (6)
 12. Schotland Schotland (5)
 13. Zweden Zweden (5)
 14. Duitsland Duitsland (3)
 15. Maleisië Maleisië (3)
 16. Oekraïne Oekraïne (2)
 17. Nepal Nepal (2)
 18. Filipijnen Filipijnen (2)
 19. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 20. Brazilië Brazilië (1)
 21. China China (1)
 22. Frankrijk Frankrijk (1)
 23. Wales Wales (1)
 24. Ierland Ierland (1)
 25. Irak Irak (1)
 26. Koeweit Koeweit (1)
 27. Mauritius Mauritius (1)
 28. Nederland Nederland (1)
 29. Noorwegen Noorwegen (1)
 30. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 31. Soedan Soedan (1)
 32. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Shubhra veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Shubhra is, je een familielid hebt met de naam Shubhra, je overweegt een personage in je roman Shubhra te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.