Lizandro

Herkomst van de naam "Lizandro"

De naam "Lizander" heeft zijn wortels in de Griekse cultuur en is afgeleid van de mannelijke vorm van de naam "Lysandra", wat "redder van de mensen" of "beschermer van de mensheid" betekent. Deze naam is door de eeuwen heen populair gebleven, hoewel er variaties zijn opgetreden in verschillende culturen en regio's van de wereld.

Evolutie van de naam "Lizandro"

De naam "Lizandro" kent een lange geschiedenis en heeft door de eeuwen heen verschillende transformaties ondergaan. In het oude Griekenland werd de naam "Lysandra" gebruikt om een ​​dappere en beschermende held aan te duiden, en werd deze geassocieerd met nobele en moedige eigenschappen. In de loop van de tijd heeft de naam zich aangepast aan verschillende talen en culturen, en in elke regio kreeg hij specifieke nuances en betekenissen.

In de Romeinse tijd won de naam "Lysander" aan populariteit en werd een veel voorkomende naam onder de burgers van Rome. Naarmate het Romeinse Rijk zich uitbreidde, verspreidde de naam "Lysander" zich door heel Europa en werd aangepast in lokale talen, wat aanleiding gaf tot varianten zoals "Lizander" in het Spaans, "Lysander" in het Engels en "Lisandre" in het Frans.

In de middeleeuwen kreeg de naam "Lizander" een meer religieuze betekenis en werd geassocieerd met bescherming en spirituele verlossing. De invloed van de katholieke kerk in middeleeuws Europa leidde tot de popularisering van de naam in de hele regio, en het werd een veel voorkomende naam onder adellijke en aristocratische families.

In de moderne tijd heeft de naam "Lizandro" zijn populariteit in verschillende delen van de wereld behouden en is het een veel voorkomende naam geworden onder Spaanstalige gezinnen. Hoewel de oorspronkelijke betekenis van 'redder van de mensen' bewaard is gebleven, heeft de naam aanvullende nuances gekregen en wordt deze geassocieerd met kwaliteiten als moed, adel en bescherming.

Betekenis van de naam "Lizandro"

De naam "Lizandro" heeft een diepe betekenis die de kwaliteiten van bescherming, moed en verlossing weerspiegelt. Degenen die deze naam dragen, worden meestal beschouwd als nobele, moedige mensen met een sterk gevoel van bescherming jegens anderen. De naam kan ook geassocieerd worden met het idee een leider of beschermer van de mensheid te zijn, die een sterke en meelevende persoonlijkheid weerspiegelt.

In verschillende culturen kan de naam "Lizandro" aanvullende nuances hebben volgens lokale tradities. In de Spaanse cultuur wordt de naam bijvoorbeeld geassocieerd met moed en adel, terwijl hij in de Griekse cultuur kan worden geïnterpreteerd als een symbool van bescherming en verlossing. Ongeacht de specifieke interpretatie wordt de naam "Lizandro" beschouwd als een naam met een grote betekenis en positieve connotaties.

Samenvattend heeft de naam "Lizander" zijn wortels in de Griekse cultuur en betekent "redder van de mensen" of "beschermer van de mensheid." Door de geschiedenis heen heeft het zijn populariteit in verschillende culturen en regio's behouden en wordt het in verband gebracht met kwaliteiten als moed, adel en bescherming. Degenen die deze naam dragen, worden meestal beschouwd als mensen met een sterk gevoel van bescherming jegens anderen en sterk leiderschap.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Lizandro. De naam Lizandro is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Lizandro, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Lizandro een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Lizandro komt vaker voor in deze landen: Peru, Colombia, Mexico, Brazilië en Ecuador. De significante aanwezigheid van Lizandro in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Lizandro een Jongensnamen is die begint met de letter L, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Lizandro te geven vanwege hun voorkeur voor de letter L.

De naam Lizandro in de wereld

De naam Lizandro heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Lizandro een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Lizandro heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Lizandro de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Lizandro is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Lizandro ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Lizandro

Als je de naam Lizandro overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Lizandro noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Lizandro populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Lizandro de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Lizandro op de kaart

 1. Peru Peru (4607)
 2. Colombia Colombia (1830)
 3. Mexico Mexico (1806)
 4. Brazilië Brazilië (1678)
 5. Ecuador Ecuador (1034)
 6. Bolivia Bolivia (825)
 7. Venezuela Venezuela (610)
 8. Honduras Honduras (600)
 9. Guatemala Guatemala (593)
 10. Verenigde Staten Verenigde Staten (564)
 11. Chili Chili (475)
 12. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (303)
 13. Filipijnen Filipijnen (267)
 14. Argentinië Argentinië (194)
 15. El Salvador El Salvador (153)
 16. Nicaragua Nicaragua (145)
 17. Costa Rica Costa Rica (129)
 18. Panama Panama (100)
 19. Paraguay Paraguay (79)
 20. Angola Angola (36)
 21. Cuba Cuba (31)
 22. Spanje Spanje (28)
 23. Canada Canada (10)
 24. Zweden Zweden (4)
 25. Belize Belize (4)
 26. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (3)
 27. Kaapverdië Kaapverdië (3)
 28. Uruguay Uruguay (2)
 29. Frankrijk Frankrijk (2)
 30. Engeland Engeland (2)
 31. Namibië Namibië (1)
 32. Nederland Nederland (1)
 33. Noorwegen Noorwegen (1)
 34. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda (1)
 35. Portugal Portugal (1)
 36. Aruba Aruba (1)
 37. Rusland Rusland (1)
 38. Singapore Singapore (1)
 39. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 40. Zwitserland Zwitserland (1)
 41. Duitsland Duitsland (1)
 42. Italië Italië (1)
 43. Japan Japan (1)
 44. Zuid-Korea Zuid-Korea (1)
 45. Libië Libië (1)
 46. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Lizandro veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Lizandro is, je een familielid hebt met de naam Lizandro, je overweegt een personage in je roman Lizandro te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.