Judhit

Herkomst en betekenis van de naam Judhit

De naam Judhit is van Hebreeuwse oorsprong en heeft een heel bijzondere en diepe betekenis. Door de geschiedenis heen is deze naam gedragen door uitmuntende vrouwen die hun stempel op de wereld hebben gedrukt. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van Judhit onderzoeken, evenals de bekendere variant, Judith.

Herkomst van de naam Judhit

De naam Judhit heeft zijn wortels in het oud-Hebreeuws, met name de naam Yehudit. Deze naam is vrouwelijk en komt van de stam Juda, een van de twaalf stammen van Israël. In de Bijbel is Judith een prominente figuur die een sleutelrol speelt bij de bevrijding van haar volk van de Assyrische belegering. Haar moed en vastberadenheid maken haar door de eeuwen heen tot een inspirerende figuur voor veel vrouwen.

De naam Judhit is een variant van Judith, de verengelste vorm van de Hebreeuwse naam Yehudit. De Engelse versie van de naam wordt veel gebruikt in Engelssprekende landen en is ook in andere delen van de wereld populair geworden.

Betekenis van de naam Judhit

De betekenis van de naam Judhit is 'vrouw van Juda' of 'vrouw van lof'. Deze betekenis weerspiegelt de connectie van de naam met de stam Juda, evenals de rol van Judith als een moedige en vastberaden vrouw die wordt geprezen om haar moed en opoffering. De naam Judhit draagt ​​een connotatie van kracht, vastberadenheid en moed met zich mee, eigenschappen die door de geschiedenis heen in verband zijn gebracht met veel vrouwen die deze naam dragen.

In de bijbelse traditie staat Judith bekend om haar sluwheid en vermogen om haar volk te redden van onderdrukking. Haar moed en vastberadenheid maken haar voor velen een symbool van verzet en hoop. De naam Judhit vat deze waarden samen en brengt een boodschap van empowerment over voor de vrouwen die de naam dragen.

Naamvariant: Judith

De bekendste vorm van de naam Judhit is Judith, de verengelste versie van de Hebreeuwse naam Yehudit. Judith is in veel culturen een populaire naam geweest en is door de geschiedenis heen door opmerkelijke vrouwen gedragen. In de christelijke traditie staat Judith bekend om haar rol bij de bevrijding van haar volk van de Assyrische belegering, en haar verhaal wordt gevierd in de literatuur en kunst.

De betekenis van Judith is vergelijkbaar met die van Judhit, aangezien het verwijst naar een 'vrouw van Juda' of een 'vrouw van lof'. Deze naam draagt ​​ook de connotatie van moed, vastberadenheid en veerkracht met zich mee, eigenschappen die in verband worden gebracht met veel vrouwen die deze naam dragen.

Varianten van de naam in andere culturen

Naast Judhit en Judith kent de naam Yehudit varianten in andere talen en culturen. In het Duits is de naam Jutta, in het Pools is het Judyta, in het Russisch is het Юдифь (Yudif) en in het Italiaans is het Giuditta. Deze varianten weerspiegelen de aanpassing van de naam aan verschillende talen en culturen, maar behouden de verbinding met de bijbelse figuur Judith.

Deze varianten van de naam hebben ook een vergelijkbare betekenis als Judhit, omdat ze de connectie met de stam Juda weerspiegelen en een boodschap van moed en vastberadenheid overbrengen. In al deze culturen wordt de naam gebruikt om buitengewone vrouwen te eren die hun stempel op de wereld hebben gedrukt.

Populariteit van de naam Judhit

De naam Judhit is niet zo gebruikelijk als de variant Judith, maar wordt door de geschiedenis heen gedragen door opmerkelijke vrouwen. Tegenwoordig behoudt de naam zijn charme en aantrekkingskracht, en blijft het een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam met bijbelse wortels en een diepe betekenis. Hoewel de populariteit per regio en cultuur verschilt, blijft Judhit een naam met een speciale betekenis en een connectie met inspirerende figuren uit het verleden.

Samenvattend heeft de naam Judhit een Hebreeuwse oorsprong en is gekoppeld aan de bijbelse figuur Judith, een moedige en vastberaden vrouw die een sleutelrol speelde in de bevrijding van haar volk. De betekenis van de naam is "vrouw van Juda" of "vrouw van lof", en brengt een connotatie van moed en vastberadenheid over. Door de geschiedenis heen is deze naam gedragen door uitzonderlijke vrouwen die hun stempel op de wereld hebben gedrukt, en het blijft een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een naam met bijbelse wortels en een diepe betekenis.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Judhit. De naam Judhit is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Judhit, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Judhit een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Judhit is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Judhit een unisex naam kan zijn.

De naam Judhit in de wereld

De naam Judhit heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Judhit een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Judhit heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Judhit de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Judhit is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Judhit ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Judhit

Als je de naam Judhit overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Judhit noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Judhit populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Judhit de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Judhit op de kaart

 1. Peru Peru (163)
 2. Mexico Mexico (127)
 3. Venezuela Venezuela (78)
 4. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (74)
 5. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (68)
 6. Spanje Spanje (25)
 7. Argentinië Argentinië (19)
 8. Kameroen Kameroen (8)
 9. Colombia Colombia (8)
 10. Chili Chili (6)
 11. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (5)
 12. Verenigde Staten Verenigde Staten (5)
 13. Uruguay Uruguay (5)
 14. Ecuador Ecuador (4)
 15. El Salvador El Salvador (4)
 16. Brazilië Brazilië (3)
 17. Panama Panama (3)
 18. Paraguay Paraguay (3)
 19. Bolivia Bolivia (2)
 20. Cuba Cuba (2)
 21. Frankrijk Frankrijk (2)
 22. Honduras Honduras (2)
 23. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 24. Israël Israël (1)
 25. India India (1)
 26. Nicaragua Nicaragua (1)
 27. Zweden Zweden (1)
 28. Oeganda Oeganda (1)
 29. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Judhit veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Judhit is, je een familielid hebt met de naam Judhit, je overweegt een personage in je roman Judhit te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.