I9ndrek

De oorsprong van de naam 'Indrek'

De naam 'Indrek' is van Estse afkomst en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het is een mannelijke naam die al eeuwenlang in Estland en andere Baltische landen wordt gebruikt. In de loop van de tijd heeft het een reeks betekenissen en symboliek gekregen die het uniek en speciaal maken.

Herkomst

De oorsprong van de naam 'Indrek' ligt in de Estse mythologie, waar de naam vermoedelijk afkomstig is van de oude god Indra, die werd aanbeden door de oude Baltische volkeren. Indra werd beschouwd als de god van de donder en de oorlog, en zijn naam werd geassocieerd met kracht en moed.

Naarmate de tijd verstreek, werd de naam Indrek populair onder de inwoners van Estland en werd het een veel voorkomende naam onder de mannelijke bevolking. Hoewel de oorsprong ervan teruggaat tot de heidense mythologie, is de naam door de eeuwen heen blijven bestaan ​​en wordt hij nog steeds gebruikt.

Betekenis

De naam 'Indrek' heeft verschillende betekenissen die de kwaliteiten en kenmerken weerspiegelen van degenen die de naam dragen. In de Estse cultuur wordt de naam geassocieerd met moed, vastberadenheid en kracht, vanwege de mythologische oorsprong die verband houdt met de god van de donder.

Daarnaast houdt de naam 'Indrek' ook verband met intelligentie en wijsheid, aangezien Indra werd beschouwd als een wijze en sluwe god. Daarom worden mensen met deze naam meestal gezien als mensen met een hoog kennis- en inzichtsniveau.

In de moderne samenleving is de naam 'Indrek' een symbool geworden van leiderschap en macht, vanwege de mythologische connotaties en de associatie met kracht en moed. Degenen die deze naam dragen, worden meestal gezien als mensen met een groot vermogen om beslissingen te nemen en uitdagingen aan te gaan.

Naamvarianten

De naam 'Indrek' heeft door de jaren heen niet veel variaties ondergaan, omdat deze trouw is gebleven aan zijn oorspronkelijke vorm. In andere Baltische landen, zoals Letland en Litouwen, zijn echter variaties op de naam te vinden, zoals respectievelijk 'Indriķis' en 'Indrėkas'.

Deze variaties behouden de betekenis en oorsprong van de oorspronkelijke naam, maar weerspiegelen de taalkundige en culturele verschillen van elk land. Ondanks deze variaties blijft de naam 'Indrek' algemeen erkend in de Baltische regio en blijft het een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een traditionele en betekenisvolle naam voor hun kinderen.

Noem populariteit

In Estland is de naam 'Indrek' een van de populairste en meest gebruikte namen onder de mannelijke bevolking. Door de geschiedenis heen van het land is het een van de meest voorkomende namen geweest en het heeft zijn populariteit tot op de dag van vandaag behouden.

Daarnaast heeft de naam 'Indrek' ook aan populariteit gewonnen in andere Europese landen, vooral in landen met een sterke Baltische invloed. Hoewel het gebruik ervan niet zo wijdverspreid is als in Estland, wordt de naam nog steeds gewaardeerd vanwege zijn betekenis en zijn connectie met de rijke Baltische mythologie.

Beroemdheden met de naam 'Indrek'

In de loop der jaren zijn er verschillende beroemde persoonlijkheden geweest die de naam 'Indrek' droegen. Deze beroemdheden hebben geholpen de relevantie en het prestige van de naam levend te houden en hebben gediend als voorbeeld van de kwaliteiten en waarden die ermee gepaard gaan.

Prominente persoonlijkheden die de naam 'Indrek' dragen zijn onder meer atleten, artiesten en opinieleiders die een belangrijke stempel hebben gedrukt op hun respectievelijke vakgebieden. Zijn prestaties en bijdragen hebben ertoe bijgedragen dat de betekenis en het belang van de naam 'Indrek' in de hedendaagse samenleving verder zijn versterkt.

Conclusies

Kort gezegd is de naam 'Indrek' een naam van Estse afkomst met een rijke geschiedenis en betekenis. De connectie met de Baltische mythologie geeft het een speciale symboliek met betrekking tot moed, intelligentie en leiderschap.

In de loop van de tijd heeft de naam 'Indrek' zijn populariteit en relevantie behouden en is het een geliefde naam geworden in de Baltische regio en daarbuiten. De unieke eigenschappen en verbinding met de Estse cultuur maken het tot een onderscheidende en betekenisvolle naam voor degenen die hem dragen.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam I9ndrek. De naam I9ndrek is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals I9ndrek, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam I9ndrek een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

I9ndrek is een unisex die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar I9ndrek een unisex naam kan zijn.

De naam I9ndrek komt vaker voor in deze landen: Estland, Finland, Verenigde Staten, Thailand en Zweden. De significante aanwezigheid van I9ndrek in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

I9ndrek is een naam die begint met de letter I. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met I, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter I.

De naam I9ndrek in de wereld

De naam I9ndrek heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is I9ndrek een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die I9ndrek heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen I9ndrek de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam I9ndrek is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam I9ndrek ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam I9ndrek

Als je de naam I9ndrek overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby I9ndrek noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal I9ndrek populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen I9ndrek de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon I9ndrek op de kaart

 1. Estland Estland (5410)
 2. Finland Finland (123)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (52)
 4. Thailand Thailand (32)
 5. Zweden Zweden (26)
 6. Engeland Engeland (11)
 7. Noorwegen Noorwegen (11)
 8. Canada Canada (7)
 9. Maleisië Maleisië (7)
 10. Australië Australië (6)
 11. België België (2)
 12. Duitsland Duitsland (2)
 13. India India (2)
 14. Nederland Nederland (2)
 15. Singapore Singapore (1)
 16. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 17. Brazilië Brazilië (1)
 18. Zwitserland Zwitserland (1)
 19. China China (1)
 20. Denemarken Denemarken (1)
 21. Ethiopië Ethiopië (1)
 22. Wales Wales (1)
 23. Ierland Ierland (1)
 24. IJsland IJsland (1)
 25. Italië Italië (1)
 26. Letland Letland (1)
 27. Mexico Mexico (1)
 28. Nigeria Nigeria (1)
 29. Nepal Nepal (1)
 30. Rusland Rusland (1)
 31. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 32. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar I9ndrek veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam I9ndrek is, je een familielid hebt met de naam I9ndrek, je overweegt een personage in je roman I9ndrek te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.