Hermelina

Herkomst en betekenis van de naam Hermelina

De naam Hermelina is van Germaanse oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Deze naam is door de eeuwen heen geëvolueerd en heeft voor veel mensen over de hele wereld zijn charme en speciale betekenis behouden. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van Hermelina onderzoeken, evenals de populariteit en variaties ervan in verschillende culturen.

Herkomst van Hermelina

De naam Hermelina heeft zijn wortels in het Oud-Germaans, met name de wortels "hermelijn" en "hilm" die "licht" en "helder" betekenen. Deze wortels suggereren een betekenis van adel en pracht, die wordt weerspiegeld in het karakter en de persoonlijkheid van degenen die deze naam dragen.

De vrouwelijke vorm van de naam Hermelina is door de geschiedenis heen in verschillende culturen gebruikt en heeft variaties gekregen in verschillende talen en regio's. In sommige culturen is de naam Hermelina gecombineerd met andere elementen om samengestelde namen te vormen, of aangepast aan de lokale fonetiek.

In de middeleeuwen was de naam Hermelina vooral populair onder de adel en het koningshuis, wat bijdroeg aan het prestige en de elegantie ervan. Door de eeuwen heen heeft de naam zijn charme en verbondenheid met de aristocratie behouden, waardoor het een populaire keuze is geworden voor mensen die op zoek zijn naar een naam met geschiedenis en aanzien.

Betekenis van Hermelina

De naam Hermelina heeft een betekenis die kwaliteiten oproept als adel, elegantie en licht. Degenen die deze naam dragen, zijn meestal mensen die zich bewust zijn van hun waarde en die opvallen door hun pracht en genialiteit. De connectie met adel en royalty geeft Hermelina een sfeer van prestige en onderscheid, waardoor ze aantrekkelijk wordt voor mensen die op zoek zijn naar een naam met connotaties van grootsheid en schoonheid.

De persoonlijkheid die geassocieerd wordt met de naam Hermelina is meestal sereen, zelfverzekerd en stralend. Degenen die deze naam dragen, zijn over het algemeen zelfverzekerde mensen, met een speciaal charisma waardoor ze opvallen in elke omgeving. Het licht en de helderheid geassocieerd met de naam Hermelina suggereren een positieve en optimistische levenshouding, wat mensen aantrekt die op zoek zijn naar een naam die deze kwaliteiten weerspiegelt.

In veel culturen wordt de naam Hermelina geassocieerd met vrouwelijkheid en schoonheid, waardoor het een populaire keuze is voor meisjes. De connectie met aristocratie en adel voegt ook een vleugje glamour en onderscheid toe, waardoor het aantrekkelijk wordt voor mensen die op zoek zijn naar een naam met een speciale betekenis en een unieke geschiedenis.

Populariteit en variaties van Hermelina

Door de geschiedenis heen heeft de naam Hermelina variaties gekregen in verschillende culturen en aangepast aan de lokale fonetiek en tradities. In sommige culturen is de naam gecombineerd met andere elementen om samengestelde namen te vormen, of is deze aangepast om de taalkundige voorkeuren en conventies van de regio weer te geven.

In sommige regio's is de naam Hermelina aangepast aan kortere of verkleinwoordvormen, zoals Hermi of Elina, die de charme en betekenis van de oorspronkelijke naam behouden. Deze variaties weerspiegelen de genegenheid en bekendheid die de naam Hermelina in verschillende culturen voelt, en voegen een speciale dimensie toe aan de betekenis en populariteit ervan.

Tegenwoordig blijft de naam Hermelina een populaire keuze in verschillende landen, en de charme en elegantie maken het een aantrekkelijke optie voor ouders die op zoek zijn naar een naam met geschiedenis en onderscheiding. Hoewel de populariteit per regio kan variëren, blijft de speciale betekenis die aan Hermelina wordt gekoppeld een bron van inspiratie voor wie op zoek is naar een naam met unieke kwaliteiten.

Samenvattend heeft de naam Hermelina een oud-Germaanse oorsprong en een betekenis die kwaliteiten oproept als adel, elegantie en licht. De populariteit en variaties in verschillende culturen maken het aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een naam met geschiedenis en onderscheiding. Met haar bijzondere charme en connectie met de aristocratie blijft Hermelina een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en speciale naam.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Hermelina. De naam Hermelina is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Hermelina, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Hermelina een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Hermelina is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Hermelina een unisex naam kan zijn.

In het geval van Hermelina hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Hermelina, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Hermelina in de wereld

De naam Hermelina heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Hermelina een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Hermelina heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Hermelina de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Hermelina is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Hermelina ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Hermelina

Als je de naam Hermelina overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Hermelina noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Hermelina populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Hermelina de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Hermelina op de kaart

 1. Colombia Colombia (2516)
 2. Filipijnen Filipijnen (2338)
 3. Brazilië Brazilië (1668)
 4. Indonesië Indonesië (838)
 5. Venezuela Venezuela (296)
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten (110)
 7. Spanje Spanje (99)
 8. Argentinië Argentinië (61)
 9. Chili Chili (45)
 10. Honduras Honduras (34)
 11. Mexico Mexico (23)
 12. Peru Peru (21)
 13. El Salvador El Salvador (17)
 14. Uruguay Uruguay (15)
 15. Panama Panama (15)
 16. Paraguay Paraguay (5)
 17. Cuba Cuba (5)
 18. Ecuador Ecuador (5)
 19. Albanië Albanië (4)
 20. Costa Rica Costa Rica (3)
 21. Nicaragua Nicaragua (3)
 22. Frankrijk Frankrijk (2)
 23. Senegal Senegal (1)
 24. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 25. Australië Australië (1)
 26. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 27. België België (1)
 28. Bulgarije Bulgarije (1)
 29. Bolivia Bolivia (1)
 30. Canada Canada (1)
 31. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 32. Zwitserland Zwitserland (1)
 33. Engeland Engeland (1)
 34. India India (1)
 35. Maleisië Maleisië (1)
 36. Nederland Nederland (1)
 37. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Hermelina veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Hermelina is, je een familielid hebt met de naam Hermelina, je overweegt een personage in je roman Hermelina te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.