Henderika

Herkomst en betekenis van de naam Henderika

De naam Henderika is van Germaanse oorsprong en heeft een heel bijzondere betekenis. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze naam onderzoeken, evenals de populariteit en varianten ervan in verschillende culturen en regio's van de wereld.

Herkomst van de naam Henderika

De oorsprong van de naam Henderika gaat terug tot de Germaanse cultuur, met name de oude Duitse taal. Deze naam komt van de combinatie van twee Germaanse elementen: "hend" betekent "huis" of "thuis", en "rika" betekent "krachtig" of "rijk". Daarom is de letterlijke betekenis van Henderika 'krachtig in huis' of 'rijk in huis'.

Namen van Germaanse oorsprong hebben meestal betekenissen die verband houden met de natuur, familie, gemeenschap en persoonlijke kwaliteiten, en Henderika is daarop geen uitzondering. Deze naam weerspiegelt het belang van huiselijke en persoonlijke kracht, waardoor hij zeer betekenisvol is voor degenen die hem dragen.

Varianten van de naam Henderika

Zoals veel namen van Germaanse oorsprong heeft Henderika verschillende varianten in verschillende talen en culturen. In Duitstalige landen komt deze naam voor als Hendrika, terwijl hij in Nederland vaak gebruikt wordt als Henderica of Hendrina.

In andere talen, zoals Engels of Frans, heeft deze naam mogelijk wijzigingen ondergaan om zich aan te passen aan de fonetiek en spelling van elke taal. De essentie en oorspronkelijke betekenis van de naam Henderika blijven echter in al zijn varianten bestaan.

Populariteit van de naam Henderika

De naam Henderika komt tegenwoordig niet meer zo vaak voor, hoewel hij nog steeds in sommige Europese landen wordt gebruikt, vooral in Duitsland en Nederland. De populariteit is de laatste jaren echter toegenomen, als gevolg van de trend om oude en ongebruikelijke namen te redden.

In de populaire cultuur is de naam Henderika nog niet veel aanwezig, maar de unieke betekenis maakt hem aantrekkelijk voor ouders die een speciale naam met een diepe boodschap willen. Bovendien zorgt de zeldzaamheid van deze naam ervoor dat hij opvalt tussen andere, meer populaire en veel voorkomende namen.

De betekenis van Henderika in de moderne samenleving

In de moderne samenleving behoudt de naam Henderika zijn oorspronkelijke betekenis van kracht en stevigheid in huis. De vrouwen die deze naam dragen, worden doorgaans gezien als sterk, betrouwbaar en toegewijd aan hun gezin en hun omgeving.

De betekenis van Henderika krijgt een bijzondere relevantie in een wereld waarin familie en thuis fundamentele aspecten van het leven van mensen zijn. Deze naam herinnert ons aan het belang van stabiliteit en veiligheid in de huiselijke sfeer, evenals aan persoonlijke kracht om de uitdagingen aan te gaan die zich thuis en in de gemeenschap voordoen.

Bovendien brengt de naam Henderika ook het idee van vrouwelijke empowerment en leiderschap over, aangezien de combinatie van "rika" als "krachtig" een innerlijke kracht suggereert die haar omgeving positief beïnvloedt.

Conclusies over de oorsprong en betekenis van de naam Henderika

Samenvattend heeft de naam Henderika een Germaanse oorsprong en een betekenis die verband houdt met kracht in huis en in de gemeenschap. Met zijn varianten in verschillende talen en zijn groeiende populariteit blijft deze naam een ​​unieke en betekenisvolle keuze voor diegenen die het belang van thuis- en persoonlijke kracht willen weerspiegelen in de naam van hun dierbaren.

In de moderne samenleving krijgt de naam Henderika een bijzondere relevantie door ons te herinneren aan het belang van stabiliteit, vrouwelijk leiderschap en persoonlijke kracht in het dagelijks leven. Met zijn diepe betekenis en verbinding met de Germaanse cultuur gaat de naam Henderika verder een aantrekkelijke en zinvolle keuze te zijn voor ouders over de hele wereld.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Henderika. De naam Henderika is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Henderika, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Henderika een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Henderika hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Henderika, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Henderika een Meisjesnamen is die begint met de letter H, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Henderika te geven vanwege hun voorkeur voor de letter H.

Henderika is een naam die begint met de letter H. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met H, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter H.

Samengevat is Henderika een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Indonesië, Nederland, Oeganda, Verenigde Staten en Oostenrijk de landen zijn met het grootste aantal Henderika. Henderika begint met de letter H en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Henderika in de wereld

De naam Henderika heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Henderika een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Henderika heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Henderika de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Henderika is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Henderika ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Henderika

Als je de naam Henderika overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Henderika noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Henderika populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Henderika de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Henderika op de kaart

 1. Indonesië Indonesië (1873)
 2. Nederland Nederland (249)
 3. Oeganda Oeganda (213)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (46)
 5. Oostenrijk Oostenrijk (9)
 6. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (8)
 7. Brazilië Brazilië (6)
 8. België België (5)
 9. Engeland Engeland (5)
 10. Thailand Thailand (4)
 11. Zwitserland Zwitserland (2)
 12. Duitsland Duitsland (2)
 13. Australië Australië (1)
 14. Frankrijk Frankrijk (1)
 15. Wales Wales (1)
 16. Griekenland Griekenland (1)
 17. Kenia Kenia (1)
 18. Maleisië Maleisië (1)
 19. Filipijnen Filipijnen (1)
 20. Zweden Zweden (1)
 21. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Henderika veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Henderika is, je een familielid hebt met de naam Henderika, je overweegt een personage in je roman Henderika te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.