Heitor

Heitor is een naam van Griekse oorsprong die in veel landen aan populariteit heeft gewonnen, waaronder Brazilië en Portugal. Deze naam, vol geschiedenis en betekenis, heeft de interesse gewekt van veel mensen die op zoek zijn naar een unieke en krachtige naam voor hun kinderen. In dit artikel onderzoeken we de oorsprong en betekenis van Heitor, evenals de culturele invloed en populariteit ervan in verschillende delen van de wereld.

Herkomst van de naam Heitor

De naam Heitor heeft zijn wortels in het oude Griekenland, waar hij tijdens de klassieke oudheid algemeen werd gebruikt. De naam Heitor is afgeleid van het Oudgriekse "Ηεκτωρ" (Hektōr) en heeft een diepe betekenis die door de eeuwen heen is blijven bestaan.

In de Griekse mythologie was Heitor een Trojaanse held, zoon van Priamus en Hecuba, bekend om zijn moed en dapperheid in de strijd. Zijn verhaal wordt verteld in de beroemde Ilias van Homerus, waar zijn rol als verdediger van Troje tegen de Grieken hem tot een symbool van moed en eer heeft gemaakt. Deze heroïsche erfenis heeft door de geschiedenis heen de perceptie van de naam Heitor beïnvloed, waardoor deze een verbinding kreeg met adel en kracht.

Betekenis van de naam Heitor

De betekenis van de naam Heitor hangt nauw samen met moed en vastberadenheid. Afgeleid van het Griekse werkwoord "ἔχω" (echo), wat "vasthouden" of "bezitten" betekent, kan Heitor worden geïnterpreteerd als "hij die vasthoudt" of "hij die "kracht" bezit. Deze betekenis weerspiegelt de moedige en vastberaden aard van Heitor, die standvastig bleef in de verdediging van zijn geboortestad ondanks de tegenslagen waarmee hij te maken kreeg.

Bovendien herinnert de naam Heitor voortdurend aan de heroïsche erfenis die hij met zich meedraagt. De associatie met het beroemde personage uit de Griekse mythologie geeft het een epische en nobele kwaliteit, waardoor het een populaire keuze is geworden voor mensen die op zoek zijn naar een naam met betekenis en diepgang.

De culturele invloed van Heitor

Door de geschiedenis heen heeft de naam Heitor een aanzienlijke invloed uitgeoefend op de cultuur, vooral op de literatuur, kunst en film. De connectie met de Griekse mythologie heeft het tot een symbool gemaakt van heldendom en deugd, en inspireert allerlei soorten werken die de essentie ervan proberen vast te leggen.

In de literatuur is het karakter van Heitor afgebeeld in talloze werken die zijn moed en opoffering in de Slag om Troje onderzoeken. Zijn rol als tragische figuur, die zijn lot moedig en vastberaden onder ogen ziet, is door de eeuwen heen een bron van inspiratie geweest voor schrijvers en dichters.

In de kunst wordt de naam Heitor afgebeeld in schilderijen en sculpturen die de grootsheid en nobelheid van deze legendarische held proberen vast te leggen. Zijn beeld, vaak geassocieerd met harnas en schild, is een symbool geworden van kracht en weerstand in de beeldcultuur.

In de bioscoop zijn de verhalen van Heitor talloze keren aangepast, waardoor zijn nalatenschap onder de aandacht van nieuwe generaties kijkers kwam. Van epische films waarin de Slag om Troje wordt nagespeeld tot moderne aanpassingen waarin zijn heroïsche karakter wordt onderzocht: de naam Heitor blijft in de populaire cultuur resoneren als een iconisch figuur van opoffering en moed.

Populariteit van de naam Heitor in de wereld

Omdat de naam Heitor door verschillende culturen en regio's heeft gereisd, heeft deze aan populariteit gewonnen in verschillende landen, vooral in Brazilië en Portugal. In Brazilië is Heitor een hoog aangeschreven naam geworden, die hoog scoort op de lijsten met de populairste babynamen. Het kenmerkende geluid en de connectie met de Griekse mythologie hebben bijgedragen aan de aantrekkingskracht ervan onder ouders die op zoek zijn naar een unieke en krachtige naam voor hun kinderen.

In Portugal heeft de naam Heitor ook volgers gekregen, waardoor de interesse wordt gewekt van degenen die waarde hechten aan hun culturele erfgoed en diepe betekenis. De associatie met het epische verhaal van Heitor tijdens de Slag om Troje heeft vooral weerklank gevonden in deze regio, waar klassieke tradities en legendes worden gekoesterd.

Naast Brazilië en Portugal heeft de naam Heitor volgers gevonden in andere Spaans- en Portugeessprekende landen, evenals in landen met affiniteit voor de Griekse mythologie en de klassieke geschiedenis. Zijn aanwezigheid in de hedendaagse cultuur weerspiegelt zijn vermogen om grenzen te overstijgen en mensen met verschillende achtergronden te verenigen in hun waardering voor een naam met een rijk erfgoed.

Kortom: de naam Heitor is veel meer dan alleen een naam. De oorsprong ervan in de Griekse mythologie en de betekenis ervan van moed enDoor hun kracht is het een naam geworden die resoneert in de cultuur en in de harten van degenen die deze naam voor hun kinderen kiezen. De populariteit van het bedrijf in verschillende delen van de wereld weerspiegelt het vermogen om culturele barrières te overstijgen en contact te maken met mensen met verschillende tradities en achtergronden.

Uiteindelijk blijft de naam Heitor een krachtige uitdrukking van heldendom en nobelheid, waardoor degenen die de naam dragen een blijvende erfenis van moed en vastberadenheid krijgen. Zijn aanwezigheid in de geschiedenis en cultuur zorgt ervoor dat hij toekomstige generaties zal blijven inspireren en de herinnering aan een legendarische held levend zal houden.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Heitor. De naam Heitor is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Heitor, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Heitor een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Heitor is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Heitor een unisex naam kan zijn.

Omdat Heitor een Jongensnamen is die begint met de letter H, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Heitor te geven vanwege hun voorkeur voor de letter H.

Heitor is een naam die begint met de letter H. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met H, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter H.

Samengevat is Heitor een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Brazilië, Mozambique, Angola, Portugal en Verenigde Staten de landen zijn met het grootste aantal Heitor. Heitor begint met de letter H en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Heitor in de wereld

De naam Heitor heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Heitor een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Heitor heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Heitor de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Heitor is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Heitor ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Heitor

Als je de naam Heitor overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Heitor noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Heitor populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Heitor de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Heitor op de kaart

 1. Brazilië Brazilië (92117)
 2. Mozambique Mozambique (12000)
 3. Angola Angola (2969)
 4. Portugal Portugal (1319)
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten (106)
 6. Kaapverdië Kaapverdië (58)
 7. Spanje Spanje (55)
 8. Frankrijk Frankrijk (43)
 9. Thailand Thailand (24)
 10. Engeland Engeland (15)
 11. Paraguay Paraguay (12)
 12. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (11)
 13. Mexico Mexico (10)
 14. China China (9)
 15. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (9)
 16. Nederland Nederland (8)
 17. Peru Peru (8)
 18. Australië Australië (8)
 19. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (8)
 20. Zwitserland Zwitserland (6)
 21. Venezuela Venezuela (6)
 22. Canada Canada (5)
 23. Panama Panama (4)
 24. Uruguay Uruguay (4)
 25. Duitsland Duitsland (4)
 26. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (4)
 27. India India (4)
 28. Luxemburg Luxemburg (3)
 29. Maleisië Maleisië (2)
 30. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 31. Argentinië Argentinië (2)
 32. Chili Chili (2)
 33. Denemarken Denemarken (2)
 34. Ierland Ierland (2)
 35. Italië Italië (2)
 36. Japan Japan (2)
 37. Liberia Liberia (1)
 38. Nicaragua Nicaragua (1)
 39. Afghanistan Afghanistan (1)
 40. Noorwegen Noorwegen (1)
 41. België België (1)
 42. Bolivia Bolivia (1)
 43. Rusland Rusland (1)
 44. Bhutan Bhutan (1)
 45. Zweden Zweden (1)
 46. Singapore Singapore (1)
 47. Tanzania Tanzania (1)
 48. Colombia Colombia (1)
 49. Schotland Schotland (1)
 50. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Heitor veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Heitor is, je een familielid hebt met de naam Heitor, je overweegt een personage in je roman Heitor te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.