Agisilaos

Herkomst en betekenis van de naam "Agisilaos"

De naam "Agisilaos" is van Griekse oorsprong en heeft een rijke geschiedenis en culturele betekenis. In dit artikel zullen we de etymologische oorsprong van deze naam en de symbolische betekenis ervan in de Griekse cultuur onderzoeken.

Etymologische oorsprong

De naam "Agisilaos" komt uit het Oudgrieks en bestaat uit twee delen: "Agis", wat "leider" of "leider" betekent, en "laos", wat zich vertaalt als "mensen" of "mensen". Daarom is de letterlijke betekenis van de naam 'leider van het volk'. Deze naam is van oud-Griekse oorsprong en wordt al eeuwenlang gebruikt in de Helleense cultuur.

In het oude Griekenland waren namen een cruciaal onderdeel van de persoonlijke identiteit en symboliseerden ze bepaalde kwaliteiten of afstammingslijnen. De naam "Agisilaos" was gebruikelijk in de regio Sparta, bekend om zijn sterke militaire traditie en focus op moed en eer. Daarom is het waarschijnlijk dat deze naam verband houdt met de kwaliteiten van leiderschap en moed.

Symbolische betekenis

De naam "Agisilaos" heeft een diepe symbolische betekenis in de Griekse cultuur, omdat deze wordt geassocieerd met de figuur van een gerespecteerde en moedige leider. In de Griekse mythologie zijn er verschillende historische figuren met deze naam, zoals Agisilaus I, de koning van Sparta die een cruciale rol speelde in de geschiedenis van de stadstaat.

In de oude samenleving vertegenwoordigde de naam "Agisilaos" autoriteit en moed, kwaliteiten die zeer gewaardeerd werden in de Spartaanse cultuur. Dragers van deze naam werden gezien als geboren leiders, in staat hun volk met wijsheid en vastberadenheid te leiden.

Bovendien kan de naam "Agisilaos" ook verband houden met het idee van rechtvaardigheid en gelijkheid. In het oude Griekenland werden leiders gezien als beschermers van hun gemeenschap en werd van hen verwacht dat zij handelden in het belang van iedereen, en niet slechts van enkelen. Daarom kan de naam connotaties van verantwoordelijkheid en altruïsme met zich meebrengen.

Varianten en modern gebruik

Door de eeuwen heen heeft de naam "Agisilaos" zijn populariteit behouden in Griekenland en andere Griekse gemeenschappen over de hele wereld. In de loop van de tijd hebben zich echter verschillende varianten en verkorte vormen van de naam ontwikkeld. Sommige van deze varianten zijn 'Agis', 'Silas' en 'Lakis'.

In de moderne samenleving wordt de naam "Agisilaos" nog steeds gewaardeerd vanwege zijn connectie met de Griekse geschiedenis en cultuur. Veel ouders kiezen deze naam om hun Helleense wortels te eren en een gevoel van trots op hun erfgoed over te brengen. Bovendien blijft de naam 'Agisilaos' relevant en gerespecteerd, aangezien de mythologie en de oude geschiedenis een aanzienlijke invloed blijven uitoefenen op de Griekse cultuur.

Samenvattend heeft de naam "Agisilaos" een fascinerende etymologische oorsprong die de kwaliteiten van leiderschap en moed weerspiegelt. Bovendien verbindt de symbolische betekenis ervan in de Griekse cultuur het met prominente historische figuren en waarden zoals rechtvaardigheid en gelijkheid. Ondanks de eeuwen die zijn verstreken, blijft de naam relevant en gewaardeerd in de moderne samenleving, en behoudt hij zijn plaats als naam met een rijke geschiedenis en culturele betekenis.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Agisilaos. De naam Agisilaos is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Agisilaos, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Agisilaos een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Agisilaos is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Agisilaos een unisex naam kan zijn.

In het geval van Agisilaos hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Agisilaos, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Agisilaos is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Agisilaos een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Griekenland, Cyprus, Verenigde Staten, Engeland en Duitsland de landen zijn met het grootste aantal Agisilaos. Agisilaos begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Agisilaos in de wereld

De naam Agisilaos heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Agisilaos een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Agisilaos heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Agisilaos de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Agisilaos is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Agisilaos ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Agisilaos

Als je de naam Agisilaos overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Agisilaos noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Agisilaos populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Agisilaos de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Agisilaos op de kaart

 1. Griekenland Griekenland (1071)
 2. Cyprus Cyprus (26)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (9)
 4. Engeland Engeland (3)
 5. Duitsland Duitsland (2)
 6. Nederland Nederland (2)
 7. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 8. Zwitserland Zwitserland (1)
 9. Denemarken Denemarken (1)
 10. Finland Finland (1)
 11. Italië Italië (1)
 12. Zweden Zweden (1)
 13. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 14. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Agisilaos veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Agisilaos is, je een familielid hebt met de naam Agisilaos, je overweegt een personage in je roman Agisilaos te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.