Adamira

Herkomst en betekenis van de naam "Adamira"

De naam "Adamira" is een mooie en ongebruikelijke keuze voor de naamgeving van een meisje. De oorsprong ervan is oud en de betekenis ervan is zonder twijfel intrigerend. In dit artikel zullen we de historische oorsprong van "Adamira" onderzoeken en de betekenis ervan in verschillende culturen en etymologieën ontrafelen.

Etymologie van de naam "Adamira"

Om de betekenis van "Adamira" te begrijpen, is het cruciaal om de etymologie ervan te ontrafelen. De naam "Adamira" heeft zijn wortels in verschillende oude culturen en talen, wat heeft bijgedragen aan de rijkdom aan betekenis en connotaties.

Een van de mogelijke etymologische wortels van "Adamira" komt uit het Hebreeuws, afgeleid van het woord "adam", wat "man" of "mens" betekent. In het Hebreeuws is "adam" ook de naam van de eerste mens, volgens de bijbelse schepping. Daarom zou "Adamira" verband kunnen houden met het idee van de mensheid of met de symboliek van de schepping en de oorsprong van het leven.

Bovendien is er gesuggereerd dat "Adamira" links heeft naar het Arabisch, waar "adam" ook wordt geïnterpreteerd als "man" of "mens". Deze connectie met Semitische talen suggereert een diepe verering voor de mensheid en een reflectie op de menselijke conditie.

Een andere mogelijke invloed op de etymologie van 'Adamira' komt uit het Grieks, waar 'adamas' 'onbreekbaar' of 'ontembaar' betekent. Deze connectie met het Grieks voegt een nuance van kracht en veerkracht toe aan de potentiële betekenis van 'Adamira', wat kwaliteiten van moed en vastberadenheid suggereert.

Culturele betekenis van "Adamira"

De naam "Adamira" is door de eeuwen heen door verschillende culturen overgenomen en aangepast, wat de betekenis en symboliek ervan heeft verrijkt. In verschillende culturele contexten wordt 'Adamira' geassocieerd met verschillende betekenissen, van zuiverheid en gratie tot kracht en moed.

In de Hebreeuwse cultuur zou de naam "Adamira" het idee van de mensheid in zijn puurste en meest originele vorm kunnen oproepen. Geassocieerd met het bijbelse scheppingsverhaal zou 'Adamira' de schoonheid en eenvoud van de menselijke natuur vóór de zondeval kunnen vertegenwoordigen.

In de Arabische cultuur kan 'Adamira' worden gezien als een naam die de essentie van de mensheid eert. Met zijn wortels in het woord "adam" kan de naam worden opgevat als een herinnering aan de nobelheid en waardigheid van de mens.

In de Griekse context zou 'Adamira' geïnterpreteerd kunnen worden als een naam die uithoudingsvermogen en kracht belichaamt. De naam is afgeleid van 'adamas' en kan worden gezien als een eerbetoon aan vasthoudendheid en vastberadenheid in tijden van tegenspoed.

Variaties en symboliek van "Adamira"

Door de eeuwen heen heeft de naam "Adamira" aanleiding gegeven tot een aantal variaties en aanpassingen in verschillende talen en culturen. Deze variaties hebben de symboliek en betekenis van de naam verder verrijkt, waardoor nieuwe lagen van interpretatie en associatie ontstaan.

In de Spaanse traditie kan 'Adamira' bijvoorbeeld verschijnen als 'Adamar', waarbij de wortel in 'adam' blijft, maar een typisch Spaans tintje aan de naam wordt toegevoegd. Deze variatie kan specifieke connotaties hebben binnen de Spaanse cultuur die de betekenis ervan vergroten.

In andere culturen kunnen aanpassingen van 'Adamira' de symboliek ervan verrijken met hun eigen taalkundige nuances. Deze variaties weerspiegelen de universaliteit van de naam en zijn vermogen om te resoneren in verschillende culturele contexten.

De symboliek van "Adamira" wordt ook gevoed door geschiedenis en literatuur, waar personages en verhalen de naam op verschillende manieren hebben overgenomen. Deze representaties in fictie en mythologie voegen een extra betekenislaag toe aan de naam en verrijken de culturele erfenis ervan.

De erfenis van "Adamira"

Samenvattend is de naam "Adamira" een taalkundig juweeltje dat door de eeuwen heen stand heeft gehouden en een diepe betekenis met zich meebrengt die geworteld is in de geschiedenis en cultuur. De veelzijdige etymologie en gevarieerde symboliek maken het tot een naam die resoneert op verschillende betekenisniveaus.

Het geven van de naam "Adamira" aan een meisje is een eerbetoon aan de menselijke conditie in al zijn complexiteit. Het is een naam die de geschiedenis van de mensheid oproept en de kracht die inherent is aan de menselijke ervaring, evenals de schoonheid en gratie die daarmee gepaard gaan.

"Adamira" is een naam die grenzen en culturen overstijgt en een rijke en gevarieerde erfenis met zich meebrengt die betekenis en reflectie blijft inspireren. Uiteindelijk is ‘Adamira’ veel meer dan een naam: het is een symbool van de mensheid zelf en alle waarden en deugden die deze definiëren.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Adamira. De naam Adamira is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Adamira, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Adamira een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Adamira is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Adamira een unisex naam kan zijn.

In het geval van Adamira hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Adamira, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Adamira komt vaker voor in deze landen: Brazilië, Indonesië, Mexico, Verenigde Staten en Chili. De significante aanwezigheid van Adamira in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Adamira een Meisjesnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Adamira te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Adamira is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Adamira in de wereld

De naam Adamira heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Adamira een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Adamira heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Adamira de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Adamira is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Adamira ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Adamira

Als je de naam Adamira overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Adamira noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Adamira populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Adamira de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Adamira op de kaart

 1. Brazilië Brazilië (22)
 2. Indonesië Indonesië (7)
 3. Mexico Mexico (7)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (3)
 5. Chili Chili (2)
 6. Canada Canada (1)
 7. Cuba Cuba (1)
 8. Spanje Spanje (1)
 9. Italië Italië (1)
 10. Peru Peru (1)
 11. Rusland Rusland (1)
 12. El Salvador El Salvador (1)
 13. Uruguay Uruguay (1)
 14. Venezuela Venezuela (1)
 15. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Adamira veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Adamira is, je een familielid hebt met de naam Adamira, je overweegt een personage in je roman Adamira te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.