Adamina

Herkomst van de naam Adamina

De naam Adamina heeft zijn wortels in het Bijbels Hebreeuws en de betekenis ervan gaat terug tot de vroegste tijden van de mensheid. Door de geschiedenis heen is deze naam in verschillende culturen gebruikt en heeft verschillende betekenissen en connotaties gekregen. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van Adamina onderzoeken, evenals de aanwezigheid ervan in verschillende delen van de wereld.

Betekenis van Adamina

De naam Adamina is afgeleid van het Hebreeuwse woord "adam", wat "man" of "mens" betekent, en wordt rechtstreeks geassocieerd met de bijbelse figuur Adam, de eerste mens die volgens het Genesisverslag door God werd geschapen. In deze zin kan Adamina worden geïnterpreteerd als 'afkomstig van Adam' of 'gemaakt naar het beeld van Adam'. Deze verbinding met het bijbelverhaal heeft de naam Adamina een betekenis gegeven die diep geworteld is in de joods-christelijke traditie.

Bovendien kan de naam Adamina ook verband houden met de term "adama", die in het Hebreeuws verwijst naar aarde of bodem. Op deze manier zou Adamina kunnen betekenen "zij die van de aarde komt" of "gemaakt van de aarde", wat het idee oproept van de schepping van de mens uit stof volgens het bijbelverhaal. Deze symbolische betekenis voegt een extra dimensie toe aan de naam en suggereert een verband met de natuur en het land zelf.

Gebruik en verspreiding van de naam Adamina

Door de geschiedenis heen is de naam Adamina in verschillende culturen en regio's van de wereld gebruikt. In de Angelsaksische traditie is Adamina een vrouwelijke vorm van de naam Adam, en is zeldzaam vergeleken met andere varianten. In Spaanstalige landen, zoals Spanje en Latijns-Amerika, is de naam Adamina beperkter aanwezig, maar daarom niet minder relevant.

In de Angelsaksische cultuur komt de naam Adamina voor in historische archieven, hoewel de populariteit door de eeuwen heen varieert. Tegenwoordig is Adamina een zeldzame naam in Engelssprekende landen, waardoor het een sfeer van exclusiviteit en onderscheiding krijgt voor degenen die hem dragen. In Spaanstalige landen is Adamina daarentegen een ongebruikelijkere naam, wat hem vooral uniek en speciaal maakt voor degenen die hem dragen.

Tegenwoordig wordt de naam Adamina nog steeds gebruikt in verschillende delen van de wereld, en de betekenis ervan, geworteld in de bijbelse traditie, geeft het een tijdloosheid en relevantie die in de loop van de tijd blijft bestaan.

Varianten en culturele associaties

Hoewel Adamina de hoofdvorm van de naam is, worden er in verschillende culturen ook varianten en verwante vormen gebruikt. In sommige regio's wordt bijvoorbeeld de vorm "Adamina" gebruikt als een minder voorkomende maar even mooie en betekenisvolle variant. Deze variant kan het resultaat zijn van specifieke taalkundige en culturele invloeden, die de evolutie van de naam in de loop van de tijd hebben bepaald.

Bovendien heeft de naam Adamina in verschillende contexten culturele en literaire associaties gekregen. In de literatuur en kunst wordt de naam Adamina bijvoorbeeld in fictie- en poëziewerken aangenomen als een symbool van schoonheid, gratie en kracht. Deze associaties voegen extra betekenislagen toe aan de naam, waardoor de emotionele en symbolische impact ervan wordt vergroot voor degenen die de naam dragen.

Adamina's nalatenschap

Samenvattend heeft de naam Adamina zijn wortels in het bijbels Hebreeuws en is intrinsiek verbonden met het scheppingsverhaal in de joods-christelijke traditie. De betekenis ervan, ‘van Adam’ of ‘gemaakt naar het beeld van Adam’, roept de voorouderlijke verbinding op met de mensheid en de aarde zelf. Door de geschiedenis heen is de naam Adamina in verschillende culturen en regio's van de wereld gebruikt, waardoor er verschillende varianten en culturele associaties ontstonden.

Tegenwoordig blijft de naam Adamina een ongebruikelijke maar belangrijke keuze, die een voorouderlijke en symbolische erfenis bevat die in de loop van de tijd blijft bestaan. Of het nu in zijn oorspronkelijke vorm is of in varianten, Adamina blijft een naam die schoonheid, kracht en een diepe verbinding met de bijbelse traditie en de menselijke geschiedenis oproept.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Adamina. De naam Adamina is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Adamina, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Adamina een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Adamina is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Adamina een unisex naam kan zijn.

De naam Adamina komt vaker voor in deze landen: Mexico, Verenigde Staten, Spanje, Cuba en Indonesië. De significante aanwezigheid van Adamina in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Adamina een Meisjesnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Adamina te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

De naam Adamina in de wereld

De naam Adamina heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Adamina een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Adamina heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Adamina de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Adamina is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Adamina ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Adamina

Als je de naam Adamina overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Adamina noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Adamina populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Adamina de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Adamina op de kaart

 1. Mexico Mexico (156)
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten (150)
 3. Spanje Spanje (86)
 4. Cuba Cuba (73)
 5. Indonesië Indonesië (72)
 6. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (31)
 7. Puerto Rico Puerto Rico (31)
 8. Italië Italië (30)
 9. Brazilië Brazilië (27)
 10. Schotland Schotland (18)
 11. Argentinië Argentinië (17)
 12. Engeland Engeland (14)
 13. Honduras Honduras (9)
 14. India India (7)
 15. Nigeria Nigeria (7)
 16. Rusland Rusland (2)
 17. Zweden Zweden (2)
 18. Afghanistan Afghanistan (2)
 19. Chili Chili (2)
 20. Paraguay Paraguay (1)
 21. Roemenië Roemenië (1)
 22. Servië Servië (1)
 23. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 24. Belize Belize (1)
 25. Canada Canada (1)
 26. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 27. China China (1)
 28. Faeröer Eilanden Faeröer Eilanden (1)
 29. Frankrijk Frankrijk (1)
 30. Niger Niger (1)
 31. Panama Panama (1)
 32. Peru Peru (1)
 33. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (1)
 34. Filipijnen Filipijnen (1)
 35. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Adamina veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Adamina is, je een familielid hebt met de naam Adamina, je overweegt een personage in je roman Adamina te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.