Abrahams

Herkomst van de naam Abrahams

De naam Abrahams is van Hebreeuwse oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Deze naam is gekoppeld aan het bijbelse karakter Abraham, die wordt beschouwd als de grondlegger van het jodendom, het christendom en de islam. De geschiedenis van de naam Abrahams hangt nauw samen met het verhaal van Abraham, dus het is belangrijk om de geschiedenis en betekenis van dit personage te begrijpen om de oorsprong en betekenis van de naam beter te begrijpen.

Abraham in de Bijbel

Abraham is een prominent personage in de Bijbel, bekend om zijn onwankelbare geloof in God en zijn rol in de geschiedenis van het volk Israël. Volgens het bijbelse verslag werd Abraham geboren in Ur van de Chaldeeën en verhuisde later met zijn vrouw Sara naar Kanaän. God beloofde hem dat hij de vader van een groot volk zou worden en dat zijn nakomelingen gezegend zouden worden. Ondanks zijn hoge leeftijd geloofde Abraham in Gods belofte en kreeg uiteindelijk samen met zijn vrouw Sara een zoon, Isaak.

Abrahams oorspronkelijke naam was Abram, wat 'verheven vader' betekent in het Hebreeuws. God veranderde zijn naam echter in Abraham, wat 'vader van menigten' of 'vader van naties' betekent. Deze naamsverandering symboliseerde de nieuwe identiteit en het doel dat God aan Abraham gaf: de vader worden van een grote natie die een zegen voor de wereld zou zijn.

De betekenis van de naam Abrahams

De naam Abrahams is een patroniem van Abraham en betekent in veel Europese talen 'behorend tot Abraham' of 'zoon van Abraham'. Het achtervoegsel "-s" duidt op bezit of familierelatie, dus de naam Abrahams verwijst naar "afstammeling van Abraham" of "behoort tot de familie van Abraham."

Deze naam was gebruikelijk onder de Joodse gemeenschappen in Oost- en Midden-Europa, waar hij als achternaam werd gebruikt om de familieband met Abraham aan te duiden. Na verloop van tijd werd de naam Abrahams een erfelijke achternaam die van generatie op generatie werd doorgegeven.

In de Joodse cultuur herinnert de naam Abrahams aan het belang van geloof, Gods belofte en toewijding aan het gezin. De patriarch Abraham wordt beschouwd als een voorbeeld van geloof en gehoorzaamheid aan God, en zijn naam is een symbool van de geestelijke en morele erfenis die van generatie op generatie wordt overgedragen.

Varianten van de naam Abrahams

De naam Abrahams heeft aanleiding gegeven tot verschillende varianten in verschillende talen en culturen. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

Abrahamson: Deze variant van de naam Abrahams wordt voornamelijk gebruikt in Engelssprekende landen, zoals de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Het achtervoegsel "-son" duidt op "zoon van", dus Abrahamson betekent "zoon van Abraham."

Ávraham: Dit is de Hebreeuwse vorm van de naam Abraham, gebruikt in Israël en onder Joodse gemeenschappen over de hele wereld. De naam Ávraham heeft dezelfde betekenis als Abraham: "vader van menigten."

Abramov: Deze variant van de naam Abrahams komt veel voor onder Joodse gemeenschappen in Oost-Europa, vooral in Rusland en Oekraïne. Het achtervoegsel "-ov" duidt op "zoon van", dus Abramov betekent "zoon van Abram" of "afstammeling van Abram."

De naam Abrahams vandaag

Tegenwoordig is de naam Abrahams nog steeds een kenmerkende achternaam die een verband aangeeft met het joodse erfgoed en het bijbelse verhaal van Abraham. Veel mensen die deze achternaam dragen, voelen een sterke band met hun Joodse wortels en waarderen het culturele en religieuze erfgoed dat deze vertegenwoordigt.

De naam Abrahams is ook aanwezig in de populaire cultuur en literatuur, waar hij wordt gebruikt als symbool van geloof, identiteit en familie-erfgoed. Bovendien blijft het bijbelse karakter van Abraham een ​​inspirerende figuur voor veel mensen over de hele wereld, ongeacht hun etniciteit of religie.

Samenvattend heeft de naam Abrahams een diepe oorsprong en betekenis die teruggaat tot de bijbelse geschiedenis en de Joodse traditie. Van zijn connectie met patriarch Abraham tot zijn aanwezigheid in de hedendaagse cultuur: deze naam blijft voor veel mensen vandaag de dag een symbool van identiteit, geloof en familie-erfgoed.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abrahams. De naam Abrahams is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abrahams, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abrahams een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abrahams is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met unisex die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abrahams in de wereld

De naam Abrahams heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abrahams een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abrahams heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abrahams de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abrahams is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abrahams ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abrahams

Als je de naam Abrahams overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abrahams noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abrahams populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abrahams de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abrahams op de kaart

 1. Nigeria Nigeria (65)
 2. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (40)
 3. Oeganda Oeganda (39)
 4. Indonesië Indonesië (22)
 5. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (21)
 6. Venezuela Venezuela (20)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (12)
 8. Malawi Malawi (9)
 9. Ivoorkust Ivoorkust (6)
 10. Kenia Kenia (6)
 11. Liberia Liberia (5)
 12. Mexico Mexico (5)
 13. Zambia Zambia (4)
 14. Kameroen Kameroen (4)
 15. Benin Benin (3)
 16. Tanzania Tanzania (2)
 17. Burkina Faso Burkina Faso (2)
 18. Zimbabwe Zimbabwe (2)
 19. Frankrijk Frankrijk (2)
 20. Engeland Engeland (2)
 21. India India (2)
 22. Panama Panama (2)
 23. El Salvador El Salvador (1)
 24. Oekraïne Oekraïne (1)
 25. Australië Australië (1)
 26. Barbados Barbados (1)
 27. België België (1)
 28. Brazilië Brazilië (1)
 29. Costa Rica Costa Rica (1)
 30. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 31. Ecuador Ecuador (1)
 32. Ghana Ghana (1)
 33. Israël Israël (1)
 34. Jamaica Jamaica (1)
 35. Litouwen Litouwen (1)
 36. Niger Niger (1)
 37. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abrahams veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abrahams is, je een familielid hebt met de naam Abrahams, je overweegt een personage in je roman Abrahams te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.