Abraan

De oorsprong van de naam

De naam 'Abraan' is van Hebreeuwse oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Deze naam is een variant van 'Abraham', een bijbelse naam die een diepe en verrijkende betekenis heeft.

Abraham in de Bijbel

In de Bijbel is Abraham een ​​belangrijk personage in het boek Genesis. Hij staat bekend als de vader van vele naties en wordt beschouwd als een groot spiritueel leider. Zijn naam vertaalt zich als "vader van de menigte", wat zijn belang weerspiegelt als een man die gezegend was met talrijke nakomelingen. Abraham is een symbool van geloof en toewijding, en zijn verhaal heeft door de eeuwen heen veel mensen geïnspireerd.

De evolutie van 'Abraan'

In de loop van de tijd is de naam 'Abraan' geëvolueerd als een variant van 'Abraham'. Deze evolutie kan te wijten zijn aan de invloed van verschillende talen en culturen die de naam hebben overgenomen en hun eigen manieren hebben ontwikkeld om deze uit te spreken en te schrijven. Hoewel 'Abraan' als een minder gebruikelijke variant van 'Abraham' kan worden beschouwd, draagt ​​het nog steeds de betekenis en het spirituele belang van de oorspronkelijke naam met zich mee.

De betekenis van de naam

De betekenis van de naam 'Abraan' lijkt sterk op die van 'Abraham'. Beide namen hebben een diepe betekenis die het belang van familie en gemeenschap weerspiegelt. De naam 'Abraan' vertaalt zich als 'vader van menigten' of 'vader van vele naties', wat het koppelt aan het idee van leiderschap en het vermogen om een ​​grote groep mensen te begeleiden en te verzorgen.

De symboliek van 'Abraan'

De naam 'Abraan' brengt krachtige symboliek met zich mee die bij veel mensen resoneert. Het vertegenwoordigt het idee van kracht, toewijding en verantwoordelijkheid. Degenen die deze naam dragen, kunnen zich verbonden voelen met het verhaal van Abraham en zijn rol als spiritueel leider, wat hun eigen perceptie van zichzelf en hun rol in de gemeenschap kan beïnvloeden. 'Abraan' is een naam die een gevoel van kracht en doelgerichtheid oproept.

De populariteit van 'Abraan'

Hoewel 'Abraan' een minder vaak voorkomende variant van 'Abraham' is, heeft het nog steeds een toegewijde aanhang over de hele wereld. Deze naam komt mogelijk vaker voor in bepaalde culturen of gemeenschappen, waar de betekenis en symboliek ervan worden gewaardeerd. De populariteit van 'Abraan' kan variëren afhankelijk van de regio en de huidige trends, maar het spirituele belang en de rijke geschiedenis maken het voor veel mensen belangrijk.

Culturele invloed

De naam 'Abraan' is door de eeuwen heen beïnvloed door verschillende culturen en tradities. Omdat de naam zich over verschillende regio's heeft verspreid en door verschillende talen is overgenomen, heeft deze variaties in uitspraak en spelling gekregen. Deze culturele invloeden hebben de geschiedenis en betekenis van de naam 'Abraan' verrijkt, waardoor deze nog diverser en betekenisvoller is geworden voor degenen die hem dragen.

Concluderend: de naam 'Abraan' heeft een rijke en belangrijke oorsprong die teruggaat tot de oudheid. De geschiedenis ervan in de Bijbel en de krachtige symboliek maken het speciaal voor degenen die het dragen. Hoewel de naam minder gebruikelijk is dan andere varianten van 'Abraham', blijft 'Abraan' een belangrijke en betekenisvolle naam die resoneert met veel culturen en gemeenschappen over de hele wereld.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abraan. De naam Abraan is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abraan, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abraan een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Abraan komt vaker voor in deze landen: Mexico, Venezuela, Colombia, Peru en Paraguay. De significante aanwezigheid van Abraan in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abraan een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abraan te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Samengevat is Abraan een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Mexico, Venezuela, Colombia, Peru en Paraguay de landen zijn met het grootste aantal Abraan. Abraan begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abraan in de wereld

De naam Abraan heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abraan een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abraan heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abraan de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abraan is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abraan ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abraan

Als je de naam Abraan overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abraan noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abraan populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abraan de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abraan op de kaart

 1. Mexico Mexico (59)
 2. Venezuela Venezuela (35)
 3. Colombia Colombia (29)
 4. Peru Peru (29)
 5. Paraguay Paraguay (25)
 6. Brazilië Brazilië (24)
 7. Argentinië Argentinië (21)
 8. Panama Panama (15)
 9. Verenigde Staten Verenigde Staten (9)
 10. Bolivia Bolivia (6)
 11. Belize Belize (5)
 12. Honduras Honduras (5)
 13. Nicaragua Nicaragua (5)
 14. Chili Chili (3)
 15. Costa Rica Costa Rica (2)
 16. Ecuador Ecuador (2)
 17. India India (2)
 18. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 19. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 20. Spanje Spanje (1)
 21. Guatemala Guatemala (1)
 22. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 23. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abraan veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abraan is, je een familielid hebt met de naam Abraan, je overweegt een personage in je roman Abraan te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.