Abilio

De naam "Abilio" is van Latijnse oorsprong en heeft een diepe betekenis die door de eeuwen heen is blijven bestaan. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze interessante naam onderzoeken.

Herkomst van de naam Abilio

De oorsprong van de naam Abilio gaat terug tot het oude Rome, waar de naam gebruikelijk was onder de aristocratie. Het komt van het Latijnse "Abele" of "Habele", dat op zijn beurt wortels heeft in het oudgriekse "Habela". In de Romeinse mythologie was Abele de naam van een kleine god die geassocieerd werd met vruchtbaarheid en welvaart. Deze god stond bekend om zijn schoonheid en zijn vermogen om overvloed in het land te brengen.

Met het verstrijken van de tijd evolueerde de naam Abele naar Abilio en verspreidde zich over het Middellandse Zeegebied, vooral op het Iberisch schiereiland en het zuidelijke deel van Italië. Tegenwoordig blijft het een populaire naam in Spaans- en Portugeessprekende landen, maar ook in Italiaans-Amerikaanse gemeenschappen.

Betekenis van de naam Abilio

De oorspronkelijke betekenis van Abilio houdt verband met het idee van vruchtbaarheid, welvaart en schoonheid. In het oude Rome werd aangenomen dat degenen die deze naam droegen, de gunst genoten van Abele, de god die geassocieerd werd met overvloed. Bijgevolg werden de dragers van de naam beschouwd als gezegend met veel geluk en succes bij al hun inspanningen.

Bovendien wordt de naam Abilio ook geassocieerd met het idee van schoonheid en gratie. In de Romeinse mythologie stond Abele bekend om zijn prachtige verschijning, wat hem de gunst van zowel goden als stervelingen opleverde. Daarom werden degenen die de naam Abilio droegen gezien als aantrekkelijke en charmante mensen, met het vermogen om anderen aan te trekken met hun charisma en natuurlijke charme.

Tegenwoordig heeft de betekenis van Abilio extra nuances gekregen, zoals onafhankelijk, vastberaden en met een sterke persoonlijkheid. Degenen die deze naam dragen, zijn meestal zelfverzekerde individuen, die uitmuntendheid zoeken in alles wat ze doen en die niet bang zijn om uitdagingen aan te gaan.

Variaties op de naam Abilio

Zoals veel namen met oude wortels, heeft Abilio door de eeuwen heen en in verschillende regio's aanleiding gegeven tot verschillende variaties. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

Abel

Dit is een verkorte vorm van de naam Abilio die in veel delen van de wereld populair is geworden. Het wordt vaak geassocieerd met het bijbelse verhaal van Kaïn en Abel, waardoor het een extra symbolische lading krijgt die verband houdt met broederschap en conflict.

Avilio

Deze variant komt vooral in Italië voor en wordt geassocieerd met de traditie en geschiedenis van het land. Het wordt vaak gebruikt als een meer formele voornaam, terwijl "Vilio" de verkorte vorm is.

Avito

Net als Avilio wordt deze variant gevonden in Spanje en andere Spaanstalige landen. Het wordt ook geassocieerd met traditie en geschiedenis, en wordt gebruikt als een meer formele voornaam voor speciale gelegenheden.

Beroemde persoonlijkheden genaamd Abilio

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam Abilio droegen. Sommigen van hen zijn:

Abilio Diniz

Braziliaanse zakenman en een van de rijkste mannen van zijn land. Hij staat bekend om zijn filantropische werk en zijn activisme ten gunste van onderwijs en duurzame ontwikkeling.

Abilio Marquezini

Italiaanse schrijver en filosoof, bekend van zijn werken over ethiek en moraliteit in de hedendaagse samenleving. Zijn geschriften blijven academisch en filosofisch invloedrijk.

Abilio Soares Gomes

Portugese dichter en romanschrijver, wiens werken worden geprezen om hun lyrische diepgang en verkenning van existentiële thema's. Hij wordt beschouwd als een van de grote Portugese auteurs van de 20e eeuw.

Vieringen en festiviteiten gerelateerd aan de naam Abilio

In heel Spaans- en Portugeessprekende landen kent de naam Abilio speciale vieringen en festiviteiten ter ere van de dragers van de naam. In Brazilië wordt bijvoorbeeld op 26 april "Abilio Day" gevierd, waar familie en vrienden samenkomen om degenen die deze naam dragen te vieren en te eren. Tijdens deze viering worden doorgaans banketten en feesten georganiseerd waarbij anekdotes worden gedeeld en wordt geproost op de voorspoed en het succes van de gehuldigden.

Statistieken en populariteit van de naam Abilio

Ondanks dat hij een lange geschiedenis en een diepe betekenis heeft, is de naam Abilio tegenwoordig niet zo gebruikelijk als andere namen. Het blijft echter populair in Spaans- en Portugeessprekende landen, maar ook in Italiaans-Amerikaanse gemeenschappen. Volgens de statistieken zijn er naar schatting wereldwijd zo'n 150.000 mensen die het dragerschap dragennaam Abilio, waardoor het een relatief zeldzame en exclusieve naam is.

Door de eeuwen heen heeft de naam Abilio zijn betekenis van vruchtbaarheid, voorspoed en schoonheid behouden, evenals zijn associatie met onafhankelijkheid en karaktersterkte. Ondanks zijn zeldzaamheid blijft het een naam die wordt gewaardeerd en gewaardeerd door de mensen die hem dragen, en heeft hij belangrijke bijdragen geleverd op verschillende gebieden, van filosofie tot literatuur, zakenleven en onderwijs.

Kortom, de naam Abilio is een juweeltje uit de Latijnse geschiedenis en cultuur, met een diepe betekenis en tijdloze schoonheid die vandaag de dag nog steeds relevant is. Ondanks zijn zeldzaamheid is het een naam die sterk en aantrekkelijk resoneert en vruchtbaarheid, welvaart en gratie in de moderne wereld blijft vertegenwoordigen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abilio. De naam Abilio is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abilio, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abilio een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abilio is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abilio een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abilio hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abilio, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abilio in de wereld

De naam Abilio heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abilio een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abilio heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abilio de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abilio is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abilio ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abilio

Als je de naam Abilio overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abilio noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abilio populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abilio de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abilio op de kaart

 1. Mozambique Mozambique (35519)
 2. Brazilië Brazilië (29318)
 3. Angola Angola (16735)
 4. Portugal Portugal (5046)
 5. Peru Peru (2706)
 6. Spanje Spanje (1787)
 7. Frankrijk Frankrijk (1562)
 8. Cuba Cuba (1474)
 9. Venezuela Venezuela (1382)
 10. Verenigde Staten Verenigde Staten (868)
 11. Panama Panama (817)
 12. Honduras Honduras (727)
 13. Paraguay Paraguay (505)
 14. Guatemala Guatemala (500)
 15. Colombia Colombia (478)
 16. Indonesië Indonesië (380)
 17. Argentinië Argentinië (358)
 18. Mexico Mexico (343)
 19. El Salvador El Salvador (282)
 20. Zwitserland Zwitserland (199)
 21. Costa Rica Costa Rica (195)
 22. Uruguay Uruguay (172)
 23. Ecuador Ecuador (123)
 24. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (122)
 25. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (111)
 26. Canada Canada (110)
 27. Nicaragua Nicaragua (93)
 28. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (80)
 29. Engeland Engeland (73)
 30. Duitsland Duitsland (59)
 31. Oost-Timor Oost-Timor (49)
 32. Chili Chili (38)
 33. Filipijnen Filipijnen (38)
 34. Luxemburg Luxemburg (31)
 35. Kaapverdië Kaapverdië (25)
 36. India India (19)
 37. Italië Italië (11)
 38. België België (11)
 39. Liberia Liberia (9)
 40. Zimbabwe Zimbabwe (8)
 41. Belize Belize (8)
 42. Zweden Zweden (6)
 43. Australië Australië (5)
 44. Namibië Namibië (5)
 45. Thailand Thailand (4)
 46. Wales Wales (4)
 47. Rusland Rusland (3)
 48. Andorra Andorra (2)
 49. Japan Japan (2)
 50. Bolivia Bolivia (2)
 51. Nederland Nederland (2)
 52. Noorwegen Noorwegen (2)
 53. Schotland Schotland (2)
 54. Gambia Gambia (1)
 55. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 56. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 57. Guam Guam (1)
 58. Senegal Senegal (1)
 59. Guinee-Bissau Guinee-Bissau (1)
 60. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 61. Swaziland Swaziland (1)
 62. Iran Iran (1)
 63. Saint Lucia Saint Lucia (1)
 64. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 65. Macedonië Macedonië (1)
 66. Myanmar Myanmar (1)
 67. Macau Macau (1)
 68. China China (1)
 69. Nigeria Nigeria (1)
 70. Nepal Nepal (1)
 71. Saint Pierre en Miquelon Saint Pierre en Miquelon (1)
 72. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 73. Ghana Ghana (1)
 74. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abilio veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abilio is, je een familielid hebt met de naam Abilio, je overweegt een personage in je roman Abilio te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.