Abeline

De naam Abeline is van Franse oorsprong en kent een lange geschiedenis vol betekenis en symboliek. In dit artikel zullen we de oorsprong van deze naam onderzoeken, de betekenis ervan en hoe deze door de eeuwen heen is geëvolueerd.

Herkomst van de naam Abeline

De naam Abeline heeft wortels in de Oudfranse taal, afgeleid van het Latijnse 'Abel' dat 'adem' of 'adem' betekent. In de oudheid werden namen met grote zorg gekozen en hadden vaak diepe betekenissen die de overtuigingen en waarden weerspiegelden van de cultuur waaruit ze voortkwamen.

In het middeleeuwse Frankrijk was de naam Abeline vooral populair onder de adel en werd geassocieerd met het idee van elegantie, schoonheid en gratie. Men geloofde dat degenen die deze naam droegen voorbestemd waren om op te vallen en bewonderd te worden vanwege hun aanwezigheid en karakter. De naam werd ook geassocieerd met zuiverheid en onschuld, eigenschappen die in die tijd zeer gewaardeerd werden.

Betekenis van de naam Abeline

De betekenis van de naam Abeline is nauw verbonden met de etymologie ervan. De term "Abel" die deel uitmaakt van de naam betekent "adem" of "adem", wat het idee van vitaliteit en leven suggereert. Het wordt ook geassocieerd met schoonheid en gratie, en weerspiegelt de visie van de middeleeuwse adel over wat wenselijk was in een persoon.

In veel culturen wordt de naam Abeline geïnterpreteerd als een symbool van hoop en vernieuwing, omdat de adem wordt beschouwd als de brenger van leven. Deze betekenis is door de eeuwen heen blijven bestaan ​​en blijft een van de meest voorkomende interpretaties van de naam.

De evolutie van de naam Abeline

Door de eeuwen heen heeft de naam Abeline verschillende transformaties en aanpassingen ondergaan, als weerspiegeling van veranderingen in de samenleving en cultuur. In de moderne tijd heeft de naam Abeline zijn charme en elegantie behouden en is in veel delen van de wereld populair geworden, vooral in Frans- en Engelstalige landen.

Tegenwoordig wordt de naam Abeline geassocieerd met kracht, vastberadenheid en innerlijke schoonheid. Mensen met deze naam worden meestal gezien als individuen met een opvallende aanwezigheid en een sterk karakter. De naam is ook een populaire keuze geworden voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun dochters.

Varianten van de naam Abeline

Zoals bij veel namen heeft Abeline verschillende varianten die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn Abélia, Abella, Abele en Abelle. Elk van deze varianten behoudt elementen van de oorspronkelijke betekenis van de naam, maar heeft ook zijn eigen interpretaties en nuances.

Deze varianten bieden ouders een breed scala aan opties bij het kiezen van een naam voor hun dochter. Afhankelijk van de cultuur en tradities kunnen sommige varianten meer resoneren dan andere, maar ze delen allemaal de charme en schoonheid die geassocieerd wordt met de naam Abeline.

De naam Abeline in de populaire cultuur

De naam Abeline is door de jaren heen verschenen in de literatuur, film en muziek, waardoor deze een grotere zichtbaarheid en relevantie heeft gekregen. In literaire werken wordt de naam Abeline vaak gebruikt om karakters weer te geven met eigenschappen van gratie, schoonheid en innerlijke kracht.

In de entertainmentindustrie wordt de naam Abeline in films en televisieshows gebruikt als symbool van elegantie en verfijning. Deze associatie heeft ertoe bijgedragen dat de naam populairder werd en er een meer eigentijdse dimensie aan kreeg.

Samenvattend heeft de naam Abeline een rijke geschiedenis en betekenis die hem speciaal en relevant maakt in de moderne wereld. De verbinding met schoonheid, gratie en vitaliteit geeft het een tijdloze aantrekkingskracht waardoor het een populaire keuze is gebleven voor ouders die op zoek zijn naar een onderscheidende naam voor hun dochters. Met zijn etherische charme en rijke geschiedenis blijft de naam Abeline een charmante keuze voor wie op zoek is naar een naam met betekenis en symboliek.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abeline. De naam Abeline is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abeline, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abeline een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abeline hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abeline, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abeline komt vaker voor in deze landen: Democratische Republiek Congo, Kameroen, Verenigde Staten, Madagaskar en Libanon. De significante aanwezigheid van Abeline in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Samengevat is Abeline een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Democratische Republiek Congo, Kameroen, Verenigde Staten, Madagaskar en Libanon de landen zijn met het grootste aantal Abeline. Abeline begint met de letter A en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abeline in de wereld

De naam Abeline heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abeline een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abeline heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abeline de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abeline is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abeline ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abeline

Als je de naam Abeline overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abeline noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abeline populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abeline de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abeline op de kaart

 1. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (192)
 2. Kameroen Kameroen (103)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (85)
 4. Madagaskar Madagaskar (49)
 5. Libanon Libanon (36)
 6. Filipijnen Filipijnen (34)
 7. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (27)
 8. Frankrijk Frankrijk (22)
 9. Benin Benin (17)
 10. Palestijns Gebied Palestijns Gebied (13)
 11. Nederland Nederland (13)
 12. Brazilië Brazilië (10)
 13. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea (9)
 14. India India (6)
 15. België België (5)
 16. Tanzania Tanzania (4)
 17. Denemarken Denemarken (4)
 18. Engeland Engeland (4)
 19. Irak Irak (4)
 20. Maleisië Maleisië (3)
 21. Zimbabwe Zimbabwe (2)
 22. Colombia Colombia (2)
 23. Lesotho Lesotho (2)
 24. Mexico Mexico (2)
 25. Zweden Zweden (1)
 26. Senegal Senegal (1)
 27. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 28. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1)
 29. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 30. Zwitserland Zwitserland (1)
 31. Duitsland Duitsland (1)
 32. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 33. Guam Guam (1)
 34. Haïti Haïti (1)
 35. Jordanië Jordanië (1)
 36. Kenia Kenia (1)
 37. Namibië Namibië (1)
 38. Nigeria Nigeria (1)
 39. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abeline veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abeline is, je een familielid hebt met de naam Abeline, je overweegt een personage in je roman Abeline te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.