Abdyl

De naam 'Abdyl' is een mannelijke naam van Arabische oorsprong met een diepe en symbolische betekenis. In dit artikel zullen we de oorsprong, betekenis en enkele curiosa met betrekking tot deze naam onderzoeken.

Herkomst van de naam Abdyl

De naam 'Abdyl' heeft een Arabische oorsprong. Het komt van het Arabische woord 'Abd', wat 'dienaar' of 'aanbidder' betekent. Dit woord wordt vaak gebruikt in Arabische namen en wordt vaak gecombineerd met andere elementen om volledige namen te vormen.

Betekenis van Abdyl

De betekenis van de naam Abdyl is "dienaar van God" in het Arabisch. Het voorvoegsel 'Abd' duidt een relatie van dienstbaarheid of aanbidding aan, en 'yl' is een veel voorkomende uitgang in Arabische namen. Daarom wordt Abdyl geïnterpreteerd als "dienaar van God" of "aanbidder van God". De naam Abdyl draagt ​​de betekenis van toewijding en onderwerping aan goddelijkheid met zich mee, en weerspiegelt het belang van spiritualiteit in de Arabische cultuur.

Variaties op de naam Abdyl

Zoals gebruikelijk bij veel Arabische namen, heeft Abdyl verschillende variaties in verschillende delen van de Arabische wereld. Enkele van de meest voorkomende variaties zijn 'Abdel', 'Abdullah' en 'Abdul'. Deze variaties hebben kleine verschillen in uitspraak en schrijfwijze, maar delen dezelfde basisbetekenis van 'dienaar van God'.

Nieuwsgierigheid over de naam Abdyl

Door de geschiedenis heen is de naam Abdyl gebruikt door veel prominente figuren in de Arabische en islamitische cultuur. In sommige culturen wordt de naam beschouwd als een eerbetoon aan nederigheid en toewijding aan God, en wordt deze gekozen om deze waarden door te geven aan het nageslacht. De naam Abdyl is populair in veel Arabische en moslimgemeenschappen en wordt gewaardeerd vanwege zijn spirituele betekenis en connectie met geloof. Bovendien is de naam Abdyl overgenomen door mensen met verschillende etnische en culturele achtergronden over de hele wereld. Dit toont de universaliteit van de betekenis ervan aan en de spirituele weerklank die het voor veel mensen heeft, ongeacht hun afkomst.

Opmerkelijke persoonlijkheden met de naam Abdyl

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam Abdyl droegen. Onder hen bevinden zich religieuze leiders, geleerden, schrijvers en kunstenaars die een blijvende erfenis hebben achtergelaten in de Arabische en islamitische cultuur. Deze persoonlijkheden hebben bijgedragen aan de erkenning en het belang van de naam Abdyl in de samenleving, en hebben de spirituele betekenis ervan en het verband met geloof en toewijding aan God aangetoond.

De naam Abdyl vandaag

Tegenwoordig wordt de naam Abdyl nog steeds door veel Arabische en islamitische families gebruikt als symbool van hun geloof en toewijding aan God. Bovendien is de naam Abdyl, met de mondialisering en culturele diversiteit, ook overgenomen door mensen met verschillende etnische en religieuze achtergronden over de hele wereld. De spirituele en symbolische betekenis van de naam Abdyl maakt hem aantrekkelijk voor veel mensen die verbinding willen maken met hun geloof en die waarden willen overbrengen op hun kinderen. Kortom, de naam 'Abdyl' is een mannelijke naam van Arabische oorsprong die 'dienaar van God' betekent. Het heeft een lange gebruiksgeschiedenis in de Arabische en islamitische cultuur en is nog steeds relevant. De spirituele betekenis en verbinding met het geloof maken het aantrekkelijk voor veel mensen die deze waarden willen doorgeven aan hun nakomelingen. Dankzij de universaliteit van de betekenis en de spirituele weerklank ervan zal de naam Abdyl een populaire keuze blijven voor veel gezinnen over de hele wereld.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdyl. De naam Abdyl is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdyl, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdyl een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abdyl hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdyl, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdyl komt vaker voor in deze landen: Albanië, Kosovo, Pakistan, Rusland en Maleisië. De significante aanwezigheid van Abdyl in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abdyl is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdyl een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Albanië, Kosovo, Pakistan, Rusland en Maleisië de landen zijn met het grootste aantal Abdyl. Abdyl begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdyl in de wereld

De naam Abdyl heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdyl een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdyl heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdyl de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdyl is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdyl ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdyl

Als je de naam Abdyl overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdyl noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdyl populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdyl de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdyl op de kaart

 1. Albanië Albanië (560)
 2. Kosovo Kosovo (292)
 3. Pakistan Pakistan (43)
 4. Rusland Rusland (23)
 5. Maleisië Maleisië (19)
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten (13)
 7. Engeland Engeland (9)
 8. India India (9)
 9. Duitsland Duitsland (7)
 10. Zwitserland Zwitserland (5)
 11. Griekenland Griekenland (5)
 12. België België (3)
 13. Wit-Rusland Wit-Rusland (3)
 14. Israël Israël (3)
 15. Italië Italië (3)
 16. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (3)
 17. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2)
 18. Oostenrijk Oostenrijk (2)
 19. Servië Servië (2)
 20. Zweden Zweden (2)
 21. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (1)
 22. Afghanistan Afghanistan (1)
 23. Benin Benin (1)
 24. Denemarken Denemarken (1)
 25. Finland Finland (1)
 26. Moldavië Moldavië (1)
 27. Montenegro Montenegro (1)
 28. Macedonië Macedonië (1)
 29. Tadzjikistan Tadzjikistan (1)
 30. Oekraïne Oekraïne (1)
 31. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdyl veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdyl is, je een familielid hebt met de naam Abdyl, je overweegt een personage in je roman Abdyl te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.