Abdulsattar

De naam 'Abdulsattar': oorsprong en betekenis

De naam 'Abdulsattar' is van Arabische oorsprong en heeft een diepe en mooie betekenis. Als naamexpert wil ik de oorsprong en betekenis ervan in detail onderzoeken, om de culturele en taalkundige rijkdom die deze naam met zich meebrengt volledig te begrijpen.

Oorsprong van de naam 'Abdulsattar'

De naam 'Abdulsattar' is van Arabische oorsprong en is afgeleid van twee woorden: 'Abdul' en 'Sattar'. 'Abdul' betekent 'dienaar van' of 'aanbidder van' in het Arabisch, en is een veel voorkomend onderdeel in veel Arabische namen, wat duidt op onderwerping of aanbidding aan God. 'Sattar' is een Arabische eigennaam en betekent 'hij die bedekt, hij die beschermt, hij die vergeeft'. 'Abdulsattar' vertaalt zich dus als 'dienaar van degene die bedekt en beschermt'. Deze naam heeft diep religieuze wortels en is een uitdrukking van toewijding aan God.

In de Arabische cultuur zijn namen zeer betekenisvol en doordrenkt met een diep gevoel van identiteit en verbondenheid. De naam 'Abdulsattar' draagt ​​een lading spirituele betekenissen met zich mee en symboliseert de relatie van het individu met het goddelijke.

Betekenis van de naam 'Abdulsattar'

De betekenis van de naam 'Abdulsattar' is van groot belang in de Arabische cultuur. De component 'Abdul' duidt op onderwerping en aanbidding aan God, terwijl 'Sattar' het concept van bescherming en vergeving overbrengt. Deze naam weerspiegelt het geloof in goddelijke barmhartigheid en bescherming, en draagt ​​het streven met zich mee om een ​​toegewijde dienaar van God te zijn, die zijn volgelingen bedekt en beschermt.

Bovendien kan de naam 'Abdulsattar' worden gezien als een voortdurende herinnering aan de noodzaak om vergeving en goddelijke bescherming te zoeken, en te handelen in overeenstemming met de principes van onderwerping en toewijding aan God. Het is een naam die nederigheid en spirituele reflectie bevordert, en die in de Arabische cultuur zeer gewaardeerd wordt vanwege zijn diepe betekenis en verbinding met het goddelijke.

Gebruik en populariteit van de naam 'Abdulsattar'

De naam 'Abdulsattar' wordt veel gebruikt in de Arabische cultuur en onder moslimgemeenschappen over de hele wereld. Het wordt beschouwd als een belangrijke en krachtige naam, en wordt gegeven in de hoop de drager de spirituele en morele kwaliteiten bij te brengen die verband houden met de betekenis ervan. In de Arabische samenleving wordt de naam 'Abdulsattar' zeer gerespecteerd en gewaardeerd, en wordt hij beschouwd als een symbool van toewijding en geloof.

Hoewel de naam 'Abdulsattar' traditioneel mannelijk is, is het onder Arabische families nu gebruikelijker geworden om deze naam aan hun dochters te geven, omdat de betekenis ervan het geslacht overstijgt en even relevant is voor elk individu dat streeft naar een leven gewijd aan God en welwillendheid.

Samenvattend heeft de naam 'Abdulsattar' een diep Arabische oorsprong en een spiritueel rijke betekenis waardoor deze zeer gewaardeerd wordt in de Arabische cultuur en onder moslimgemeenschappen. Deze naam belichaamt toewijding, nederigheid en goddelijke bescherming, en is een voorbeeld van hoe namen krachtige en transcendentale betekenissen kunnen overbrengen.

Ik hoop dat deze analyse van de oorsprong en betekenis van de naam 'Abdulsattar' onthullend is geweest en licht heeft geworpen op de culturele en spirituele rijkdom die deze naam bevat. Het is belangrijk om het belang van namen in alle culturen te erkennen en de betekenis te waarderen die ze kunnen hebben voor degenen die ze dragen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdulsattar. De naam Abdulsattar is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdulsattar, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdulsattar een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdulsattar is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdulsattar een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdulsattar hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdulsattar, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdulsattar komt vaker voor in deze landen: Saoedi-Arabië, India, Pakistan, Irak en Koeweit. De significante aanwezigheid van Abdulsattar in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Samengevat is Abdulsattar een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Saoedi-Arabië, India, Pakistan, Irak en Koeweit de landen zijn met het grootste aantal Abdulsattar. Abdulsattar begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdulsattar in de wereld

De naam Abdulsattar heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdulsattar een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdulsattar heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdulsattar de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdulsattar is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdulsattar ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdulsattar

Als je de naam Abdulsattar overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdulsattar noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdulsattar populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdulsattar de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdulsattar op de kaart

 1. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (2623)
 2. India India (1525)
 3. Pakistan Pakistan (1107)
 4. Irak Irak (101)
 5. Koeweit Koeweit (57)
 6. Qatar Qatar (41)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (23)
 8. Zweden Zweden (21)
 9. Filipijnen Filipijnen (14)
 10. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (12)
 11. Turkije Turkije (11)
 12. Engeland Engeland (10)
 13. Marokko Marokko (9)
 14. Canada Canada (7)
 15. Nigeria Nigeria (6)
 16. Thailand Thailand (5)
 17. Tanzania Tanzania (4)
 18. Egypte Egypte (4)
 19. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (3)
 20. Afghanistan Afghanistan (2)
 21. Oman Oman (2)
 22. Syrië Syrië (2)
 23. Jemen Jemen (1)
 24. Zimbabwe Zimbabwe (1)
 25. Australië Australië (1)
 26. Brazilië Brazilië (1)
 27. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 28. Duitsland Duitsland (1)
 29. Spanje Spanje (1)
 30. Wales Wales (1)
 31. Grenada Grenada (1)
 32. Jordanië Jordanië (1)
 33. Kenia Kenia (1)
 34. Maldiven Maldiven (1)
 35. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdulsattar veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdulsattar is, je een familielid hebt met de naam Abdulsattar, je overweegt een personage in je roman Abdulsattar te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.