Abdulqadeer

Herkomst en betekenis van de naam Abdulqadeer

De naam Abdulqadeer is van Arabische oorsprong en bestaat uit twee delen: "Abdul", wat "dienaar van" of "aanbidder van" betekent, en "Qadeer", wat "krachtig" of "bekwaam" betekent. Samen vormen ze de betekenis van ‘dienaar van de machtigen’ of ‘aanbidder van de machtigen’. Deze naam heeft een lange geschiedenis en is van groot belang in de Arabische cultuur, en de betekenis ervan is diep symbolisch.

Herkomst van de naam Abdulqadeer

De naam Abdulqadeer heeft zijn wortels in de Islam en is afgeleid van het Arabische woord "Qadeer", wat "krachtig" of "bekwaam" betekent, en dat in de islamitische religie wordt geassocieerd met de almacht van God. De vorm "Abdul" wordt gebruikt om namen te vormen van mensen die dienaren, aanbidders of volgelingen van Allah zijn. Daarom vertaalt Abdulqadeer zich letterlijk als ‘dienaar van de machtigen’. Deze naam komt veel voor onder moslims en wordt beschouwd als een manier om toewijding en onderwerping aan God te tonen.

In de Arabische cultuur wordt de naam Abdulqadeer beschouwd als een sterke en respectabele naam, en wordt er een betekenis van macht en goddelijke bescherming aan toegeschreven. Ouders die deze naam voor hun kinderen kiezen, doen dit vaak als een manier om hun geloof in God als de Almachtige te uiten en als een manier om hun kinderen aan Gods bescherming toe te vertrouwen.

Betekenis van de naam Abdulqadeer

De betekenis van de naam Abdulqadeer is zeer symbolisch binnen de Arabische cultuur. Zoals we eerder vermeldden, betekent ‘Abdul’ ‘dienaar van’ of ‘aanbidder van’, en ‘Qadeer’ betekent ‘machtig’ of ‘bekwaam’. Daarom wordt de naam Abdulqadeer geïnterpreteerd als ‘dienaar van de machtigen’ of ‘aanbidder van de machtigen’. Deze betekenis weerspiegelt de relatie van toewijding en gehoorzaamheid tussen het individu dat de naam draagt ​​en God als de Almachtige in het islamitische geloof.

De naam Abdulqadeer wordt ook beschouwd als een voortdurende herinnering aan het belang van onderwerping aan de wil van God en vertrouwen op Zijn macht en bescherming. In de Arabische cultuur wordt de naam Abdulqadeer gezien als een spiritueel geladen naam die goddelijke aanwezigheid en zorg oproept in het leven van de persoon die de naam draagt.

Samenvattend heeft de naam Abdulqadeer een Arabische oorsprong en een diep symbolische betekenis in de islamitische cultuur, die toewijding en onderwerping aan God als de Almachtige vertegenwoordigt.

Variaties op de naam Abdulqadeer

Net als veel Arabische namen heeft Abdulqadeer verschillende variaties en alternatieve vormen in verschillende delen van de Arabische wereld. Enkele veel voorkomende varianten van deze naam zijn Abdulqadir, Abdul Qadeer en Abdul Qadir, die allemaal de oorspronkelijke betekenis van 'dienaar van de machtigen' of 'aanbidder van de machtigen' behouden. Deze variaties weerspiegelen de taalkundige en culturele diversiteit binnen de Arabische wereld, en delen allemaal dezelfde wortel van toewijding en onderwerping aan God.

De varianten van de naam Abdulqadeer zijn een voorbeeld van de rijkdom en diversiteit van de Arabische taal, en delen allemaal de betekenis van toewijding en onderwerping aan God als de Almachtige.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Abdulqadeer

Door de geschiedenis heen zijn er veel prominente persoonlijkheden geweest die de naam Abdulqadeer droegen. Deze uitmuntende figuren hebben hun sporen nagelaten op verschillende gebieden, wat de kracht en betekenis van hun naam door de jaren heen aantoont.

Enkele beroemde persoonlijkheden met de naam Abdulqadeer zijn Abdul Qadeer Khan, een prominente Pakistaanse wetenschapper en natuurkundige die bekend staat om zijn bijdragen aan de ontwikkeling van nucleaire technologie in Pakistan. Khan wordt in Pakistan beschouwd als een nationale held en wordt algemeen erkend vanwege zijn rol in het nucleaire programma van het land.

Een andere opmerkelijke figuur met de naam Abdulqadeer is Abdulqadir Jilani, een soefi-heilige en moslimtheoloog die in de 12e eeuw leefde. Abdulqadir Jilani staat bekend om zijn spirituele leringen en wijsheid en wordt in de hele moslimwereld vereerd en wordt beschouwd als een figuur van groot belang in de islamitische mystiek.

Deze beroemde persoonlijkheden benadrukken de kracht en het belang van de naam Abdulqadeer door de geschiedenis heen, en laten zien hoe deze naam wordt gedragen door invloedrijke individuen in verschillende vakgebieden en culturen.

De hedendaagse relevantie van de naam Abdulqadeer

Tegenwoordig blijft de naam Abdulqadeer populair onder moslimfamilies en behoudt hij de betekenis van toewijding en onderwerping aan God. In een steeds meer geglobaliseerde wereld heeft deze naam zich ook verspreid naar gemeenschappen en culturen buiten de Arabische wereld, waarbij de spirituele en symbolische betekenis behouden blijft voor degenen die hem dragen.

Daarnaast is de naam Abdulqadeer ook eensymbool van identiteit en trots voor veel mensen die het dragen, omdat het een verbinding vertegenwoordigt met het islamitische geloof en de Arabische traditie. Voor degenen die de naam Abdulqadeer dragen, is deze naam meer dan alleen een label; Het is een voortdurende herinnering aan uw geloof en uw relatie met God als de Almachtige.

Kortom, de naam Abdulqadeer blijft vandaag de dag relevant en behoudt zijn betekenis van toewijding en onderwerping aan God, en dient als symbool van identiteit en trots voor degenen die de naam dragen.

Conclusie

Concluderend: de naam Abdulqadeer heeft een Arabische oorsprong en een diep symbolische betekenis in de islamitische cultuur, die toewijding en onderwerping aan God als de Almachtige vertegenwoordigt. Deze naam is een uitdrukking van geloof en toewijding voor veel mensen die hem dragen, en blijft vandaag de dag relevant in moslimgemeenschappen en daarbuiten. Met zijn betekenis van "dienaar van de machtigen" of "aanbidder van de machtigen", blijft de naam Abdulqadeer een krachtige bevestiging van de relatie tussen het individu en God in het islamitische geloof, en blijft hij een gerespecteerde en bewonderde naam binnen de Arabische cultuur. .U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdulqadeer. De naam Abdulqadeer is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdulqadeer, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdulqadeer een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdulqadeer is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdulqadeer een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Saoedi-Arabië, Pakistan, Nigeria, India en Afghanistan de landen zijn met het grootste aantal Abdulqadeer. Abdulqadeer begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdulqadeer in de wereld

De naam Abdulqadeer heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdulqadeer een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdulqadeer heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdulqadeer de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdulqadeer is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdulqadeer ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdulqadeer

Als je de naam Abdulqadeer overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdulqadeer noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdulqadeer populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdulqadeer de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdulqadeer op de kaart

 1. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1282)
 2. Pakistan Pakistan (160)
 3. Nigeria Nigeria (16)
 4. India India (9)
 5. Afghanistan Afghanistan (8)
 6. Qatar Qatar (8)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (2)
 8. Australië Australië (1)
 9. Filipijnen Filipijnen (1)
 10. Polen Polen (1)
 11. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 12. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdulqadeer veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdulqadeer is, je een familielid hebt met de naam Abdulqadeer, je overweegt een personage in je roman Abdulqadeer te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.