Abdulhafiz

Herkomst van de naam Abdulhafiz

De naam Abdulhafiz heeft zijn wortels in de Arabische taal en is een combinatie van twee woorden: "Abdul", wat "dienaar van" of "aanbidder van" betekent, en "Hafiz", wat zich vertaalt als "beschermer" of "voogd." Al met al kan Abdulhafiz worden geïnterpreteerd als ‘dienaar van de beschermer’ of ‘aanbidder van de beschermer’.

Betekenis van de naam Abdulhafiz

De letterlijke betekenis van de naam Abdulhafiz verwijst naar een persoon die zich identificeert als iemand die onder de bescherming en zorg staat van een hogere macht. Deze naam brengt het idee over van toewijding en vertrouwen in een hogere macht, evenals het geloof in het bestaan ​​van een beschermende voogd die zorgt voor de veiligheid en het welzijn van degenen die deze naam dragen.

De naam Abdulhafiz komt veel voor onder moslimgemeenschappen, aangezien de Arabische taal de heilige taal van de islam is en veel namen voortkomen uit religieuze wortels en betekenissen. In de islam is het geloof in goddelijke bescherming fundamenteel, en de naam Abdulhafiz weerspiegelt dit geloof in de relatie tussen het individu en zijn hemelse beschermer.

Variaties op de naam Abdulhafiz

Zoals bij veel namen van Arabische oorsprong kan Abdulhafiz in verschillende variaties voorkomen, afhankelijk van het land of de regio van herkomst. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn Abd al-Hafiz, Abdelhafiz en Abdul Hafeez. Deze variaties behouden de oorspronkelijke betekenis van de naam, maar kunnen kleine verschillen in spelling of uitspraak vertonen, afhankelijk van lokale gebruiken en dialecten.

Populariteit van de naam Abdulhafiz

Vanwege zijn religieuze betekenis en zijn oorsprong in de Arabische taal, komt de naam Abdulhafiz vooral veel voor in moslimgemeenschappen over de hele wereld. Het heeft zich echter ook verspreid naar andere culturen en religies, vooral die met een aanzienlijke Arabische of islamitische invloed.

In veel culturen wordt de naam Abdulhafiz beschouwd als een gerespecteerde naam die het belang weerspiegelt van geloof en spirituele toewijding in het leven van de drager ervan. De populariteit is de afgelopen jaren toegenomen, omdat culturele diversiteit en mondiale verbondenheid hebben geleid tot een grotere waardering en adoptie van namen van verschillende oorsprong.

Persoonlijkheden met de naam Abdulhafiz

Door de geschiedenis heen hebben verschillende prominente mensen de naam Abdulhafiz gedragen, wat heeft bijgedragen aan de erkenning en relevantie ervan in verschillende culturele en sociale contexten. Hoewel er geen uitputtende lijst bestaat, kan er wel melding worden gemaakt van Abdulhafiz O. Wako, een prominente Keniaanse politicus die een belangrijke rol heeft gespeeld op het politieke toneel van zijn land.

De aanwezigheid van deze prominente figuren, die de naam Abdulhafiz dragen, heeft geholpen zijn kennis te verspreiden en zijn positie als een belangrijke naam op verschillende terreinen te consolideren.

Conclusie

Samenvattend is de naam Abdulhafiz van Arabische oorsprong en de betekenis ervan weerspiegelt toewijding en vertrouwen in een beschermende hogere macht. De populariteit ervan reikt verder dan de moslimgemeenschappen, en de aanwezigheid ervan in verschillende culturele en sociale contexten toont de relevantie ervan in de mondiale samenleving aan. Door de geschiedenis heen hebben prominente persoonlijkheden deze naam gedragen, wat heeft bijgedragen aan de erkenning en het belang ervan. Uiteindelijk vertegenwoordigt de naam Abdulhafiz een verbinding met spirituele overtuigingen en vertrouwen in goddelijke bescherming, waardoor het een belangrijke en gerespecteerde naam is in veel culturen over de hele wereld.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdulhafiz. De naam Abdulhafiz is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdulhafiz, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdulhafiz een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abdulhafiz hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdulhafiz, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdulhafiz komt vaker voor in deze landen: Ethiopië, Nigeria, Saoedi-Arabië, India en Turkije. De significante aanwezigheid van Abdulhafiz in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abdulhafiz een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdulhafiz te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abdulhafiz is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdulhafiz een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Ethiopië, Nigeria, Saoedi-Arabië, India en Turkije de landen zijn met het grootste aantal Abdulhafiz. Abdulhafiz begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdulhafiz in de wereld

De naam Abdulhafiz heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdulhafiz een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdulhafiz heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdulhafiz de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdulhafiz is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdulhafiz ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdulhafiz

Als je de naam Abdulhafiz overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdulhafiz noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdulhafiz populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdulhafiz de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdulhafiz op de kaart

 1. Ethiopië Ethiopië (1965)
 2. Nigeria Nigeria (1114)
 3. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (233)
 4. India India (181)
 5. Turkije Turkije (88)
 6. Thailand Thailand (69)
 7. Pakistan Pakistan (46)
 8. Filipijnen Filipijnen (41)
 9. Jemen Jemen (21)
 10. Verenigde Staten Verenigde Staten (20)
 11. Soedan Soedan (16)
 12. Zweden Zweden (9)
 13. Egypte Egypte (9)
 14. Oezbekistan Oezbekistan (9)
 15. Maleisië Maleisië (9)
 16. Qatar Qatar (8)
 17. Engeland Engeland (8)
 18. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (6)
 19. Indonesië Indonesië (5)
 20. Rusland Rusland (4)
 21. Libanon Libanon (4)
 22. Afghanistan Afghanistan (2)
 23. Oeganda Oeganda (2)
 24. Noorwegen Noorwegen (1)
 25. Argentinië Argentinië (1)
 26. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 27. Syrië Syrië (1)
 28. Brazilië Brazilië (1)
 29. Canada Canada (1)
 30. Tadzjikistan Tadzjikistan (1)
 31. Duitsland Duitsland (1)
 32. Eritrea Eritrea (1)
 33. Finland Finland (1)
 34. Frankrijk Frankrijk (1)
 35. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 36. Schotland Schotland (1)
 37. Georgië Georgië (1)
 38. Irak Irak (1)
 39. IJsland IJsland (1)
 40. Italië Italië (1)
 41. Kenia Kenia (1)
 42. Koeweit Koeweit (1)
 43. Marokko Marokko (1)
 44. Malawi Malawi (1)
 45. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdulhafiz veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdulhafiz is, je een familielid hebt met de naam Abdulhafiz, je overweegt een personage in je roman Abdulhafiz te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.