Abdourahmane

Herkomst van de naam Abdourahmane

De naam Abdourahmane heeft zijn wortels in de Arabische cultuur en komt veel voor in Arabischsprekende landen, zoals Marokko, Tunesië, Algerije en Mauritanië, maar ook in andere delen van de wereld waar de Arabische cultuur invloed heeft gehad. De naam is van islamitische oorsprong en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de begindagen van de islam.

Betekenis van de naam Abdourahmane

Abdourahmane is een naam die een heel bijzondere betekenis heeft in de Arabische cultuur. Het woord ‘Abd’ betekent ‘dienaar’ of ‘aanbidder’ in het Arabisch, en ‘Rahmane’ is de naam van een van de negenennegentig eigenschappen van God in de islam. De volledige naam vertaalt zich als 'barmhartige dienaar van God'. Deze betekenis is erg belangrijk in het islamitische geloof, omdat het het belang benadrukt van dienst aan God en vertrouwen in Zijn genade.

In de Arabische cultuur wordt de naam Abdourahmane beschouwd als een zeer prestigieuze naam en wordt aangenomen dat deze zegeningen en bescherming brengt voor de drager ervan. Het is gebruikelijk dat moslimfamilies deze naam voor hun kinderen kiezen in de hoop dat zij het pad van geloof en toewijding zullen volgen.

Varianten van de naam Abdourahmane

Zoals gebruikelijk is bij veel Arabische namen, heeft Abdourahmane verschillende varianten en alternatieve vormen. Enkele van de meest voorkomende variaties zijn Abdul Rahman, Abdulrahman of gewoon Rahman. Deze varianten hebben dezelfde betekenis en oorsprong, maar worden in verschillende Arabische regio’s en culturen gebruikt.

In sommige regio's van Noord-Afrika kan de naam worden geschreven als Abdourahman, waarbij de oorspronkelijke betekenis behouden blijft, maar met een variatie in de spelling. Elders, zoals in Turkije, komt de Abdurrahman-vorm voor, die in sommige Turkse gemeenschappen vaker voorkomt.

Beroemde mensen met de naam Abdourahmane

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende beroemde mensen geweest die de naam Abdourahmane droegen. Een van de meest opvallende is Abdurrahman ibn Muljam, een figuur uit de 7e eeuw die betrokken was bij een belangrijk incident in de islamitische geschiedenis. Er zijn ook verschillende hedendaagse politieke leiders die de naam dragen, zoals Abdurrahman Wahid, die president van Indonesië was in de jaren negentig. Deze karakters hebben bijgedragen aan de bekendheid en relevantie van de naam in de Arabische cultuur.

Gebruik en populariteit van de naam Abdourahmane

De naam Abdourahmane is al eeuwenlang populair in moslimgemeenschappen en is nog steeds relevant. In veel Arabischsprekende landen is de naam gebruikelijk en wordt deze beschouwd als een respectabele keuze voor jongens. In de moslimcultuur is het gebruikelijk dat ouders namen met een religieuze betekenis kiezen, en Abdourahmane voldoet ruimschoots aan deze criteria.

Tegenwoordig is de naam populair geworden in andere delen van de wereld, dankzij de Arabische en islamitische diaspora. In Europese landen en Noord-Amerika komt de naam steeds vaker voor onder moslimgemeenschappen en wordt hij beschouwd als een symbool van identiteit en gehechtheid aan het geloof.

Samenvattend heeft de naam Abdourahmane een diepe betekenis in de Arabische cultuur en het moslimgeloof. De oorsprong en populariteit ervan door de geschiedenis heen tonen het belang ervan in de Arabische wereld aan, en de betekenis ervan als ‘barmhartige dienaar van God’ maakt het tot een heel speciale naam voor degenen die hem dragen. Met zijn spirituele weerklank en culturele betekenis zal de naam in de toekomst waarschijnlijk relevant blijven in moslimgemeenschappen.

Daarom blijft de naam Abdourahmane een populaire keuze voor moslimouders die op zoek zijn naar een naam met religieuze en culturele betekenis. Het gebruik en de populariteit ervan weerspiegelen het voortdurende belang van geloof en traditie in moslimgemeenschappen over de hele wereld.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdourahmane. De naam Abdourahmane is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdourahmane, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdourahmane een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdourahmane is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdourahmane een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdourahmane hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdourahmane, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdourahmane komt vaker voor in deze landen: Senegal, Guinee, Niger, Mali en Tsjaad. De significante aanwezigheid van Abdourahmane in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abdourahmane een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdourahmane te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abdourahmane is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdourahmane een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Senegal, Guinee, Niger, Mali en Tsjaad de landen zijn met het grootste aantal Abdourahmane. Abdourahmane begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdourahmane in de wereld

De naam Abdourahmane heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdourahmane een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdourahmane heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdourahmane de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdourahmane is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdourahmane ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdourahmane

Als je de naam Abdourahmane overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdourahmane noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdourahmane populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdourahmane de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdourahmane op de kaart

 1. Senegal Senegal (23236)
 2. Guinee Guinee (20244)
 3. Niger Niger (3443)
 4. Mali Mali (1491)
 5. Tsjaad Tsjaad (371)
 6. Marokko Marokko (273)
 7. Spanje Spanje (155)
 8. Mauritanië Mauritanië (111)
 9. Kameroen Kameroen (102)
 10. Burkina Faso Burkina Faso (101)
 11. Ivoorkust Ivoorkust (70)
 12. Verenigde Staten Verenigde Staten (67)
 13. Frankrijk Frankrijk (46)
 14. Benin Benin (27)
 15. België België (19)
 16. Brazilië Brazilië (17)
 17. Canada Canada (16)
 18. Zwitserland Zwitserland (11)
 19. Italië Italië (11)
 20. Togo Togo (9)
 21. Duitsland Duitsland (8)
 22. Engeland Engeland (8)
 23. Liberia Liberia (7)
 24. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 25. Algerije Algerije (4)
 26. Comoren Comoren (4)
 27. Monaco Monaco (3)
 28. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 29. Maleisië Maleisië (1)
 30. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 31. Nigeria Nigeria (1)
 32. Nederland Nederland (1)
 33. Noorwegen Noorwegen (1)
 34. Oman Oman (1)
 35. Qatar Qatar (1)
 36. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 37. Zweden Zweden (1)
 38. Somalië Somalië (1)
 39. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 40. Thailand Thailand (1)
 41. Denemarken Denemarken (1)
 42. Turkije Turkije (1)
 43. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (1)
 44. Gabon Gabon (1)
 45. Gambia Gambia (1)
 46. Indonesië Indonesië (1)
 47. IJsland IJsland (1)
 48. Luxemburg Luxemburg (1)
 49. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdourahmane veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdourahmane is, je een familielid hebt met de naam Abdourahmane, je overweegt een personage in je roman Abdourahmane te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.