Abdesselam

Herkomst van de naam Abdesselam

De naam Abdesselam is van Arabische oorsprong en heeft een rijke geschiedenis die eeuwen teruggaat. Deze naam komt uit de islamitische cultuur en heeft een diepe betekenis die van generatie op generatie is doorgegeven.

Betekenis van de naam Abdesselam

De betekenis van Abdesselam is "dienaar van de vrede" in het Arabisch. De naam is afgeleid van het Arabische woord "Abd", wat "dienaar van" betekent, en "Esselam", wat "vrede" betekent. Daarom vertaalt de naam Abdesselam zich letterlijk als "dienaar van de vrede", wat de kwaliteiten van rust, harmonie en vriendelijkheid weerspiegelt.

Varianten van de naam Abdesselam

In verschillende delen van de Arabische wereld kan de naam Abdesselam verschillende varianten hebben in de manier waarop deze wordt geschreven of uitgesproken. Enkele van de varianten zijn Abdelsalam, Abdessalam en Abdussalam. Ondanks deze variaties delen ze allemaal dezelfde diepe betekenis van ‘dienaar van de vrede’.

Het culturele belang van de naam Abdesselam

De naam Abdesselam heeft een groot cultureel belang in de Arabische en islamitische gemeenschap. In de islamitische cultuur is vrede een fundamentele waarde die op persoonlijk, familiaal en sociaal vlak verwezenlijkt moet worden. Daarom wordt de naam Abdesselam beschouwd als een uitdrukking van deze waarde en een wens voor vrede en harmonie voor het individu dat de naam draagt ​​en voor de samenleving als geheel.

Bovendien heeft de naam die voor een jongen of een meisje wordt gekozen in veel Arabische culturen een diepe betekenis en weerspiegelt deze vaak de kwaliteiten die ouders hun kind willen bijbrengen. Daarom wordt de naam Abdesselam vaak gekozen in de hoop dat de jongen de kwaliteit van een vredestichter en een brenger van rust in zijn familie en gemeenschap met zich mee zal dragen.

De populariteit van de naam Abdesselam

De naam Abdesselam komt vrij vaak voor in verschillende delen van de Arabische wereld, vooral in landen waar de bevolking voor het merendeel uit moslims bestaat. Het wordt vaak aangetroffen in landen als Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, Saoedi-Arabië en andere landen in het Midden-Oosten.

Bovendien begint de naam Abdesselam, met de toenemende migratie van mensen van Arabische afkomst naar andere delen van de wereld, ook aan populariteit te winnen in westerse landen en in Arabische gemeenschappen in de diaspora. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de naam beter bekend en geaccepteerd is in verschillende culturen en mondiale contexten.

Beroemde persoonlijkheden met de naam Abdesselam

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam Abdesselam droegen. Onder hen bevinden zich prominente figuren uit de literatuur, de politiek, de sport en andere invloedsgebieden. Deze persoonlijkheden hebben ertoe bijgedragen dat de naam Abdesselam een ​​prominente aanwezigheid in de samenleving heeft gekregen en de betekenis van vrede en harmonie heeft benadrukt.

Bovendien is de groeiende populariteit van de naam Abdesselam geholpen door de invloed van hedendaagse beroemdheden die de naam dragen en die hebben bijgedragen aan een nog grotere zichtbaarheid in de populaire cultuur en de media.

Conclusies over de naam Abdesselam

Samenvattend heeft de naam Abdesselam een ​​Arabische oorsprong en een diepe betekenis die hem door de geschiedenis heen en in verschillende culturen belangrijk heeft gemaakt. De betekenis van 'dienaar van de vrede' weerspiegelt het belang van rust en harmonie in de islamitische cultuur, maar ook in de samenleving in het algemeen.

De populariteit van de naam is zowel in de Arabische landen als in de mondiale Arabische gemeenschappen gegroeid, wat de blijvende invloed en blijvende betekenis ervan aantoont. Bovendien heeft de aanwezigheid van prominente figuren met de naam Abdesselam bijgedragen aan het consolideren van het belang ervan in de samenleving en het benadrukken van de betekenis van vrede en harmonie.

De naam Abdesselam is een uitdrukking van een diep verlangen naar vrede en harmonie, dat grenzen en culturen overstijgt en een waarde weerspiegelt die universeel wordt erkend in de mensheid.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdesselam. De naam Abdesselam is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdesselam, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdesselam een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdesselam is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdesselam een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdesselam hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdesselam, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdesselam komt vaker voor in deze landen: Marokko, Algerije, Saoedi-Arabië, Spanje en Frankrijk. De significante aanwezigheid van Abdesselam in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abdesselam is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdesselam een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Marokko, Algerije, Saoedi-Arabië, Spanje en Frankrijk de landen zijn met het grootste aantal Abdesselam. Abdesselam begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdesselam in de wereld

De naam Abdesselam heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdesselam een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdesselam heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdesselam de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdesselam is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdesselam ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdesselam

Als je de naam Abdesselam overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdesselam noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdesselam populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdesselam de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdesselam op de kaart

 1. Marokko Marokko (19899)
 2. Algerije Algerije (6584)
 3. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (408)
 4. Spanje Spanje (371)
 5. Frankrijk Frankrijk (249)
 6. België België (130)
 7. Mauritanië Mauritanië (32)
 8. Verenigde Staten Verenigde Staten (27)
 9. Canada Canada (24)
 10. Engeland Engeland (15)
 11. Zweden Zweden (6)
 12. Denemarken Denemarken (4)
 13. Italië Italië (4)
 14. Noorwegen Noorwegen (4)
 15. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (4)
 16. Nederland Nederland (3)
 17. Duitsland Duitsland (2)
 18. Zwitserland Zwitserland (1)
 19. Libië Libië (1)
 20. Maleisië Maleisië (1)
 21. Servië Servië (1)
 22. Senegal Senegal (1)
 23. Thailand Thailand (1)
 24. Tunesië Tunesië (1)
 25. Turkije Turkije (1)
 26. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdesselam veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdesselam is, je een familielid hebt met de naam Abdesselam, je overweegt een personage in je roman Abdesselam te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.