Abdelmalek

De naam Abdelmalek is van Arabische oorsprong en heeft een diepe en symbolische betekenis. Deze naam is al eeuwenlang populair in de Arabische en Noord-Afrikaanse culturen en blijft een veel voorkomende keuze voor pasgeborenen in deze regio's. In dit artikel onderzoeken we de oorsprong en betekenis van Abdelmalek en hoe deze zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld.

Herkomst van de naam Abdelmalek

De naam Abdelmalek heeft zijn wortels in klassiek Arabisch en bestaat uit twee delen: "Abdel", wat "dienaar van" of "aanbidder van" betekent, en "Malek", wat "koning" betekent of ‘soeverein’. In totaal vertaalt Abdelmalek zich als 'dienaar van de koning' of 'aanbidder van de koning'. Deze naam weerspiegelt een diepe toewijding en respect voor autoriteit en macht. In Arabische culturen brengt de naam Abdelmalek een gevoel van eer en prestige met zich mee, omdat de naam historisch geassocieerd werd met leiders en heersers.

De naam Abdelmalek heeft ook spirituele connotaties, aangezien de aanduiding "dienaar van" onderwerping en overgave aan een autoriteitsfiguur impliceert, zowel aards als goddelijk. In deze zin draagt ​​de naam Abdelmalek een gevoel van nederigheid en respect met zich mee, door de generaties heen.

Varianten van de naam Abdelmalek

De naam Abdelmalek is van generatie op generatie doorgegeven en heeft aanleiding gegeven tot verschillende varianten in verschillende delen van de Arabische wereld. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn:

Abdelmalik: Deze variant behoudt de oorspronkelijke uitspraak, maar verandert de spelling enigszins. Het is een veel voorkomende versie van de naam in sommige regio's van Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Abdelmalak: Deze variant verandert de spelling en uitspraak, maar behoudt de oorspronkelijke betekenis van de naam. Het is een populaire optie in sommige Arabische gemeenschappen.

Abdul Malik: Deze variant is een fonetische bewerking van de oorspronkelijke naam in klassiek Arabisch. Het is gebruikelijk geworden in andere culturen buiten de Arabische wereld, vooral in Azië en in de Arabische diaspora over de hele wereld.

Betekenis en symboliek van Abdelmalek

De naam Abdelmalek heeft een diepe en symbolische betekenis die waarden van toewijding, respect en nederigheid weerspiegelt. De aanduiding "dienaar van de koning" of "aanbidder van de koning" suggereert een houding van erkenning en onderwerping aan autoriteit, zowel aards als goddelijk.

In Arabische culturen wordt de naam Abdelmalek traditioneel geassocieerd met leiders en heersers, wat een gevoel van prestige en eer aan de naam toevoegt. Degenen die deze naam dragen, kunnen de verantwoordelijkheid en het gewicht voelen van het dragen van een naam die geassocieerd wordt met autoriteit en macht.

De symboliek van de naam Abdelmalek strekt zich ook uit tot een spirituele betekenis, aangezien het idee van een "dienaar van de koning" een verbinding met het goddelijke impliceert en een houding van onderwerping aan de wil van God . Deze spirituele connotatie voegt een extra betekenislaag toe aan de naam en brengt een gevoel van nederigheid en toewijding aan het transcendentale met zich mee.

Historische en hedendaagse persoonlijkheden met de naam Abdelmalek

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam Abdelmalek droegen. Deze personen hebben een belangrijke stempel gedrukt op hun respectievelijke vakgebieden en hebben bijgedragen aan de erfenis van de naam.

Een opmerkelijk voorbeeld is Abdelmalek Sellal, een Algerijnse politicus die van 2012 tot 2017 premier van Algerije was. Sellal was een invloedrijke figuur in de Algerijnse politiek en speelde een belangrijke rol in het leiden van het land tijdens zijn ambtsperiode als premier.

Een ander voorbeeld is Abdelmalek Droukdel, een Algerijnse extremistische leider die tot zijn dood in 2020 emir was van Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM). Droukdel was een controversieel figuur die betrokken was bij terroristische activiteiten in de regio en leiding gaf aan wat een debat op gang bracht over de impact van extremisme op de naam Abdelmalek .

Deze voorbeelden illustreren hoe de naam Abdelmalek door de geschiedenis heen in verband is gebracht met prominente figuren op verschillende gebieden, wat heeft bijgedragen aan de betekenis en symboliek ervan in de Arabische en noordelijke culturen. Afrika.

De naam Abdelmalek vandaag

Tegenwoordig blijft de naam Abdelmalek een populaire keuze voor pasgeborenen in Arabische en Noord-Afrikaanse gemeenschappen. Ondanks zijn leeftijd heeft de naam zijn relevantie behouden en wordt hij nog steeds gewaardeerd vanwege zijn betekenis en symboliek.

Met de toenemende mondialisering heeft de naam Abdelmalek zich ook naar anderen verspreiddelen van de wereld en is overgenomen door mensen met verschillende culturele achtergronden. Deze verspreiding van de naam heeft bijgedragen aan de diversiteit en heeft de nalatenschap verrijkt, waardoor een gevoel van verbondenheid tussen verschillende culturen en tradities met zich meebrengt.

Samenvattend heeft de naam Abdelmalek een diep Arabische oorsprong en zit vol betekenis en symboliek. De verbinding met autoriteit en macht, evenals de spirituele connotatie, maken het tot een unieke en gewaardeerde naam in de Arabische en Noord-Afrikaanse culturen. Terwijl de naam door de generaties heen wordt doorgegeven, zal de erfenis ervan in de loop van de tijd blijven bloeien en uitbreiden.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdelmalek. De naam Abdelmalek is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdelmalek, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdelmalek een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdelmalek is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdelmalek een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdelmalek hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdelmalek, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdelmalek in de wereld

De naam Abdelmalek heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdelmalek een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdelmalek heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdelmalek de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdelmalek is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdelmalek ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdelmalek

Als je de naam Abdelmalek overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdelmalek noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdelmalek populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdelmalek de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdelmalek op de kaart

 1. Algerije Algerije (57121)
 2. Marokko Marokko (24267)
 3. Frankrijk Frankrijk (777)
 4. Spanje Spanje (688)
 5. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (583)
 6. Egypte Egypte (564)
 7. België België (189)
 8. Jemen Jemen (121)
 9. Canada Canada (86)
 10. Verenigde Staten Verenigde Staten (62)
 11. Irak Irak (53)
 12. Tunesië Tunesië (52)
 13. Qatar Qatar (46)
 14. Engeland Engeland (22)
 15. Zwitserland Zwitserland (20)
 16. Italië Italië (14)
 17. Zweden Zweden (11)
 18. Thailand Thailand (9)
 19. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (6)
 20. Noorwegen Noorwegen (6)
 21. Duitsland Duitsland (6)
 22. Denemarken Denemarken (6)
 23. Oekraïne Oekraïne (5)
 24. Maleisië Maleisië (4)
 25. Schotland Schotland (4)
 26. Koeweit Koeweit (4)
 27. Libië Libië (4)
 28. Brazilië Brazilië (3)
 29. Guinee Guinee (3)
 30. Mauritanië Mauritanië (2)
 31. Australië Australië (2)
 32. Macau Macau (1)
 33. Nederland Nederland (1)
 34. Angola Angola (1)
 35. Oman Oman (1)
 36. Rusland Rusland (1)
 37. Bahrein Bahrein (1)
 38. Soedan Soedan (1)
 39. Syrië Syrië (1)
 40. Finland Finland (1)
 41. Gabon Gabon (1)
 42. Wales Wales (1)
 43. Ghana Ghana (1)
 44. Israël Israël (1)
 45. Jordanië Jordanië (1)
 46. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdelmalek veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdelmalek is, je een familielid hebt met de naam Abdelmalek, je overweegt een personage in je roman Abdelmalek te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.