Abdellali

De oorsprong van de naam "Abdellali"

De naam "Abdellali" heeft zijn wortels in de Arabische cultuur en is een combinatie van twee elementen: "Abd" wat "dienaar" of "aanbidder" betekent, en "Alí" wat een veel voorkomende naam in de wereld is. . Samen vormen ze "Abdellali", wat vertaald kan worden als "dienaar van Ali" of "aanbidder van Ali".

De historische en culturele betekenis van "Abdellali"

In de Arabische cultuur wordt de naam "Abdellali" beschouwd als een zeer gerespecteerde en eervolle naam. De term "Abd" betekent "dienaar", maar verwijst niet naar dienstbaarheid in de betekenis van slaaf, maar eerder naar overgave en onderwerping aan God. Het is een teken van nederigheid en toewijding aan religie.

Aan de andere kant is "Alí" een eigennaam die van groot belang is in de islam. Ali was de neef en schoonzoon van de profeet Mohammed en wordt beschouwd als een van de belangrijkste kaliefen in de geschiedenis van de islam. Hij wordt beschouwd als een symbool van moed, gerechtigheid en toewijding aan de waarheid.

Daarom draagt ​​de naam "Abdellali" een zeer belangrijke culturele en historische lading met zich mee. Het is een combinatie van toewijding aan God met respect en bewondering voor een belangrijke figuur in de geschiedenis van de islam.

Variaties en populariteit van "Abdellali"

De naam "Abdellali" komt het meest voor in regio's van de Arabische wereld, maar heeft zich ook verspreid naar andere delen van de wereld waar de islamitische cultuur invloed heeft. Het is een naam die door de jaren heen populair is gebleven en zowel als voornaam als achternaam wordt gebruikt.

In sommige gevallen heeft de naam variaties in de schrijfwijze ondergaan, zoals "Abdellalí" of "Abdellaly", maar altijd met behoud van dezelfde etymologische basis en betekenis. Over het geheel genomen is 'Abdellali' een naam die nog steeds gewaardeerd en gebruikt wordt in de Arabische en islamitische cultuur.

Beroemde persoonlijkheden met de naam "Abdellali"

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam "Abdellali" droegen. Deze figuren zijn erkend voor hun prestaties op verschillende gebieden en hebben bijgedragen aan het vergroten van het belang en de betekenis van deze naam.

Onder de meest prominente persoonlijkheden met de naam "Abdellali" bevinden zich religieuze leiders, intellectuelen, kunstenaars en atleten. Zijn prestaties en bijdragen hebben bijgedragen aan een grotere zichtbaarheid en erkenning van deze naam in de Arabische en islamitische samenleving.

Kortom: de naam "Abdellali" is veel meer dan alleen een combinatie van geluiden. Het heeft een diepe betekenis die toewijding aan de religie en respect voor een belangrijke figuur in de geschiedenis van de islam weerspiegelt. Door de jaren heen zijn de populariteit en relevantie ervan blijven bestaan, en is het gedragen door persoonlijkheden die een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd aan de samenleving.

Tot slot is de naam "Abdellali" een voorbeeld van hoe een naam eeuwenlange geschiedenis, cultuur en betekenis met zich mee kan dragen. Door zijn etymologie en de persoonlijkheden die hem hebben gedragen, heeft deze naam een ​​onuitwisbare stempel gedrukt op de Arabische en islamitische cultuur, en zal nog generaties lang gewaardeerd en gerespecteerd blijven. 

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdellali. De naam Abdellali is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdellali, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdellali een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abdellali hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdellali, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Abdellali is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abdellali in de wereld

De naam Abdellali heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdellali een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdellali heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdellali de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdellali is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdellali ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdellali

Als je de naam Abdellali overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdellali noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdellali populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdellali de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdellali op de kaart

 1. Algerije Algerije (1815)
 2. Marokko Marokko (1692)
 3. Frankrijk Frankrijk (25)
 4. België België (4)
 5. Zwitserland Zwitserland (3)
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten (3)
 7. Canada Canada (2)
 8. Engeland Engeland (1)
 9. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 10. Ierland Ierland (1)
 11. Zweden Zweden (1)
 12. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdellali veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdellali is, je een familielid hebt met de naam Abdellali, je overweegt een personage in je roman Abdellali te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.