Abdellah

Herkomst van de naam "Abdellah"

De naam "Abdellah" heeft diepe wortels in de Arabische en islamitische cultuur, en de betekenis ervan is in deze contexten van groot belang. Om de oorsprong en betekenis van ‘Abdellah’ volledig te begrijpen, is het van cruciaal belang om de geschiedenis en culturele connotaties ervan te onderzoeken. Deze naam is van generatie op generatie doorgegeven en de betekenis ervan is nog steeds relevant.

Betekenis van de naam "Abdellah"

De naam "Abdellah" is van Arabische oorsprong en heeft een speciale betekenis die teruggaat tot de islamitische traditie. Het ‘Abd’-gedeelte van de naam betekent ‘dienaar’ of ‘aanbidder’, terwijl ‘Allah’ de naam van God is in de islam. Daarom vertaalt 'Abdellah' zich letterlijk als 'dienaar van God'. Deze naam weerspiegelt de toewijding en onderwerping aan God die fundamenteel zijn in het islamitische geloof.

In de Arabische cultuur weerspiegelen namen met 'Abd' als voorvoegsel vaak een diep gevoel van eerbied voor God. "Abdellah" is een naam die nederigheid en aanbidding oproept, en wordt in de moslimtraditie beschouwd als een naam van groot spiritueel belang.

Historische en culturele aspecten

De naam "Abdellah" heeft een lange geschiedenis binnen de Arabische en islamitische cultuur. Het is van generatie op generatie doorgegeven als een symbool van toewijding en onderwerping aan God. In het pre-islamitische tijdperk gebruikten Arabieren vaak namen waar 'Abd' in zat om hun loyaliteit en aanbidding van heidense goden aan te duiden. Met de komst van de islam kregen deze namen echter een nieuwe betekenis, gebaseerd op het geloof in één God.

Sinds de tijd van de profeet Mohammed is de naam "Abdellah" gebruikelijk onder moslims, zowel in de Arabische wereld als in andere regio's waar de islam wordt beoefend. Deze naam wordt beschouwd als een manier om het belang van geloof in het leven van een individu uit te drukken, en het gebruik ervan is nog steeds relevant.

Variaties en populariteit

De naam "Abdellah" heeft verschillende veelvoorkomende variaties in verschillende regio's van de Arabische wereld. Onder hen zijn "Abdel" en "Abdullah", deze variaties behouden de essentiële betekenis van "dienaar van God". In sommige culturen zijn deze variaties misschien populairder dan 'Abdellah' zelf, maar ze delen dezelfde oorsprong en fundamentele betekenis.

In termen van populariteit is de naam "Abdellah" een frequente keuze onder moslimfamilies, vooral in Arabische landen en in moslimgemeenschappen over de hele wereld. De spirituele betekenis ervan en de connectie met het islamitische geloof hebben het door de jaren heen relevant gehouden, en het blijft een veel voorkomende keuze voor ouders die hun geloof willen eren door de naam van hun kind.

Belang van de naam "Abdellah"

De naam "Abdellah" is meer dan alleen een reeks letters. Het heeft een diepe betekenis die taal en cultuur overstijgt. Voor degenen die deze naam dragen, vertegenwoordigt de naam "Abdellah" een verbinding met het islamitische geloof en toewijding aan God. Het herinnert ons voortdurend aan het belang van onderwerping en aanbidding in het leven van een moslim, en kan van invloed zijn op de manier waarop iemand zijn geloof dagelijks beleeft.

Bovendien brengt de naam "Abdellah" ook een gevoel van erfgoed en traditie met zich mee. Degenen die deze naam krijgen, zijn verbonden met een lange rij mensen die generaties lang dezelfde naam hebben gedragen, waardoor een gevoel van continuïteit en verbondenheid in de moslimgemeenschap ontstond.

Conclusies

Samenvattend heeft de naam "Abdellah" een oorsprong en betekenis die diep geworteld zijn in de Arabische en islamitische cultuur. De connectie met het islamitische geloof en de spirituele betekenis ervan hebben het door de eeuwen heen relevant gehouden, en het blijft vandaag de dag een veel voorkomende keuze onder moslimfamilies. "Abdellah" is meer dan een naam; Het is een symbool van toewijding, onderwerping en erfgoed dat taalkundige en culturele grenzen overstijgt.

Degenen die de naam "Abdellah" dragen, zijn dragers van een eeuwenoude traditie en een onwrikbaar geloof, en hun naam herinnert hen voortdurend aan het belang van hun relatie met God. Het is een naam die een spirituele en emotionele lading met zich meebrengt en een integraal onderdeel blijft van de identiteit van degenen die hem dragen.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdellah. De naam Abdellah is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdellah, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdellah een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

De naam Abdellah komt vaker voor in deze landen: Marokko, Algerije, Spanje, Frankrijk en Soedan. De significante aanwezigheid van Abdellah in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abdellah is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abdellah in de wereld

De naam Abdellah heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdellah een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdellah heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdellah de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdellah is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdellah ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdellah

Als je de naam Abdellah overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdellah noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdellah populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdellah de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdellah op de kaart

 1. Marokko Marokko (249462)
 2. Algerije Algerije (146757)
 3. Spanje Spanje (6264)
 4. Frankrijk Frankrijk (4551)
 5. Soedan Soedan (2975)
 6. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1982)
 7. Jemen Jemen (1774)
 8. Egypte Egypte (1627)
 9. België België (1224)
 10. Verenigde Staten Verenigde Staten (409)
 11. Canada Canada (274)
 12. Mauritanië Mauritanië (216)
 13. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (211)
 14. Polen Polen (188)
 15. Nederland Nederland (187)
 16. Engeland Engeland (140)
 17. Koeweit Koeweit (133)
 18. Duitsland Duitsland (133)
 19. Qatar Qatar (112)
 20. Filipijnen Filipijnen (96)
 21. Italië Italië (83)
 22. Zweden Zweden (70)
 23. Niger Niger (36)
 24. Zwitserland Zwitserland (36)
 25. Noorwegen Noorwegen (31)
 26. Thailand Thailand (21)
 27. Irak Irak (19)
 28. Finland Finland (19)
 29. Maleisië Maleisië (18)
 30. Tunesië Tunesië (16)
 31. Brazilië Brazilië (15)
 32. Denemarken Denemarken (14)
 33. Senegal Senegal (13)
 34. Luxemburg Luxemburg (13)
 35. Oeganda Oeganda (13)
 36. Nigeria Nigeria (12)
 37. Schotland Schotland (11)
 38. Ghana Ghana (9)
 39. Libië Libië (9)
 40. Ethiopië Ethiopië (9)
 41. Iran Iran (7)
 42. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (7)
 43. Griekenland Griekenland (6)
 44. Oman Oman (6)
 45. China China (5)
 46. Bangladesh Bangladesh (4)
 47. Tsjaad Tsjaad (4)
 48. Turkije Turkije (4)
 49. Pakistan Pakistan (3)
 50. Oostenrijk Oostenrijk (3)
 51. Australië Australië (3)
 52. Azerbeidzjan Azerbeidzjan (3)
 53. Rusland Rusland (3)
 54. Monaco Monaco (3)
 55. Macau Macau (3)
 56. Hong Kong Hong Kong (2)
 57. Israël Israël (2)
 58. IJsland IJsland (2)
 59. Japan Japan (2)
 60. Libanon Libanon (2)
 61. Kameroen Kameroen (2)
 62. Oekraïne Oekraïne (2)
 63. Equatoriaal-Guinea Equatoriaal-Guinea (1)
 64. Andorra Andorra (1)
 65. Frans Polynesië Frans Polynesië (1)
 66. Hongarije Hongarije (1)
 67. Argentinië Argentinië (1)
 68. Indonesië Indonesië (1)
 69. Ierland Ierland (1)
 70. Portugal Portugal (1)
 71. India India (1)
 72. Roemenië Roemenië (1)
 73. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 74. Bahrein Bahrein (1)
 75. Benin Benin (1)
 76. Kenia Kenia (1)
 77. Wit-Rusland Wit-Rusland (1)
 78. Cambodja Cambodja (1)
 79. Somalië Somalië (1)
 80. Comoren Comoren (1)
 81. Syrië Syrië (1)
 82. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 83. Togo Togo (1)
 84. Letland Letland (1)
 85. Tanzania Tanzania (1)
 86. Mali Mali (1)
 87. Venezuela Venezuela (1)
 88. Malta Malta (1)
 89. Mexico Mexico (1)
 90. Gabon Gabon (1)
 91. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdellah veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdellah is, je een familielid hebt met de naam Abdellah, je overweegt een personage in je roman Abdellah te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.