Abdeljabbar

De naam Abdeljabbar is van Arabische oorsprong en heeft een heel speciale betekenis voor degenen die hem dragen. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze unieke naam diepgaand onderzoeken, evenals het belang ervan in de Arabische cultuur en geschiedenis.

Herkomst van de naam Abdeljabbar

De naam Abdeljabbar is van Arabische oorsprong en is afgeleid van het woord "Abd" wat "dienaar" of "aanbidder" betekent en "al-Jabbar" wat "de machtige" of "de onoverwinnelijke" betekent. Daarom is de algemene betekenis van de naam Abdeljabbar "dienaar van de machtigen", wat nederigheid en onderwerping aan de grootheid van Allah aanduidt.

Culturele en religieuze betekenis

In de Arabische cultuur hebben namen een diepe betekenis en zijn ze vaak gerelateerd aan de islamitische religie. De naam Abdeljabbar is hiervan een duidelijk voorbeeld, omdat deze het belang van onderwerping en dienstbaarheid aan Allah weerspiegelt, evenals de grootsheid en macht die aan hem wordt toegeschreven in het moslimgeloof.

Deze naam houdt ook verband met de deugd van geduld en uithoudingsvermogen, aangezien Allah in de Koran bekend staat als "Al-Jabbar", wat betekent dat hij de macht heeft om degenen die erin geloven te herstellen, herstellen en versterken. Daarom kan het dragen van de naam Abdeljabbar een voortdurende herinnering zijn aan het geloof en vertrouwen in de goddelijke voorzienigheid.

Historisch en hedendaags belang

De naam Abdeljabbar heeft een lange geschiedenis in de Arabische wereld en is door de eeuwen heen gedragen door vele leiders en prominente figuren. Deze naam wordt in verband gebracht met grootheid en autoriteit, en degenen die deze naam dragen worden vaak gezien als mensen met respect en eer.

In het hedendaagse leven blijft de naam Abdeljabbar populair in Arabische en moslimgemeenschappen, en wordt hij beschouwd als een naam die macht en charisma oproept. Degenen die deze naam dragen, worden vaak gezien als mensen met vastberadenheid en kracht, die bereid zijn elke tegenslag die op hun pad komt te overwinnen.

Varianten en gerelateerde vormen

Net als veel Arabische namen heeft Abdeljabbar varianten en verwante vormen die in verschillende delen van de Arabische wereld worden gebruikt. Sommige van deze varianten omvatten Abdul Jabbar, Abdul-Jabbar en Abdul Jabar. Al deze vormen hebben dezelfde betekenis en oorsprong, maar worden iets anders geschreven en uitgesproken.

Ongeacht de gebruikte variant blijft de naam Abdeljabbar een symbool van nederigheid en onderwerping, evenals van de grootsheid en macht die in de islamitische traditie aan Allah wordt toegeschreven.

Conclusies

Kortom: de naam Abdeljabbar is van Arabische oorsprong en heeft een betekenis die nederigheid en onderwerping aan de grootheid van Allah weerspiegelt. Deze naam is belangrijk in de Arabische en islamitische cultuur en is door veel prominente figuren door de geschiedenis heen gedragen.

Met zijn varianten en verwante vormen blijft de naam Abdeljabbar populair in Arabische en moslimgemeenschappen, en wordt hij beschouwd als een naam die macht en charisma oproept. Het dragen van deze naam is een voortdurende herinnering aan het geloof en vertrouwen in de goddelijke voorzienigheid.

Uiteindelijk is de naam Abdeljabbar een prachtig voorbeeld van de kracht en betekenis die namen kunnen hebben in de Arabische cultuur en traditie, en blijft hij een gerespecteerde en gerespecteerde naam over de hele wereld.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdeljabbar. De naam Abdeljabbar is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdeljabbar, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdeljabbar een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Omdat Abdeljabbar een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdeljabbar te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abdeljabbar is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abdeljabbar in de wereld

De naam Abdeljabbar heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdeljabbar een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdeljabbar heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdeljabbar de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdeljabbar is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdeljabbar ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdeljabbar

Als je de naam Abdeljabbar overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdeljabbar noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdeljabbar populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdeljabbar de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdeljabbar op de kaart

 1. Marokko Marokko (5214)
 2. Spanje Spanje (54)
 3. Frankrijk Frankrijk (26)
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten (17)
 5. Tunesië Tunesië (14)
 6. Zweden Zweden (11)
 7. België België (7)
 8. Duitsland Duitsland (6)
 9. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (5)
 10. Qatar Qatar (5)
 11. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 12. Nederland Nederland (3)
 13. Canada Canada (2)
 14. Jordanië Jordanië (2)
 15. Bahrein Bahrein (1)
 16. Zwitserland Zwitserland (1)
 17. Algerije Algerije (1)
 18. Italië Italië (1)
 19. Maleisië Maleisië (1)
 20. Noorwegen Noorwegen (1)
 21. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdeljabbar veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdeljabbar is, je een familielid hebt met de naam Abdeljabbar, je overweegt een personage in je roman Abdeljabbar te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.