Abdelilah

De oorsprong en betekenis van de naam Abdelilah

Namen hebben een speciale betekenis voor de mensen die ze dragen. Ze kunnen cultuur, religie, familiegeschiedenis weerspiegelen of gewoon een mooie betekenis hebben. Een van de namen die de aandacht van veel mensen heeft getrokken, is Abdelilah. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze unieke naam onderzoeken.

Herkomst van de naam Abdelilah

De naam Abdelilah heeft zijn wortels in de Arabische taal. Het bestaat uit twee woorden: "Abdel", wat "dienaar van" betekent, en "Ilah", wat "God" betekent in het Arabisch. Daarom vertaalt Abdelilah zich in zijn geheel als 'dienaar van God' of 'aanbidder van God'. Deze naam heeft een diepe religieuze betekenis en komt veel voor onder leden van de moslimgemeenschap.

De naam Abdelilah is van generatie op generatie doorgegeven in Arabische families en heeft zich verspreid naar andere landen met Arabische invloeden. Het is een naam die met trots wordt gedragen en wordt beschouwd als een eerbetoon aan het geloof en de toewijding aan God.

Betekenis van de naam Abdelilah

De naam Abdelilah heeft een krachtige en spirituele betekenis. Degenen die deze naam dragen, worden meestal gezien als vrome mensen en toegewijd aan hun geloof. Er wordt van hen verwacht dat ze hun leven leiden in overeenstemming met de principes en leringen van hun religie, waarbij ze nederigheid, mededogen en respect jegens anderen tonen.

Mensen die de naam Abdelilah dragen, worden binnen hun gemeenschap vaak beschouwd als spirituele leiders. Er wordt van hen verwacht dat zij anderen begeleiden op het pad van gerechtigheid en aanbidding van God. Deze naam kan de kracht en het onwrikbare geloof vertegenwoordigen van degenen die hem dragen.

In de Arabische cultuur wordt de naam Abdelilah beschouwd als een spirituele schat. Van degenen die deze naam dragen, wordt aangenomen dat ze door God worden beschermd en gezegend. Ze worden gezien als voorbeelden van deugd en toewijding, en er wordt verwacht dat ze een rolmodel zijn voor anderen.

Varianten van de naam Abdelilah

In verschillende delen van de Arabische wereld kan de naam Abdelilah enkele varianten hebben, zoals Abdellah of Abdelillah. Deze varianten zijn licht gewijzigde vormen van de oorspronkelijke naam, maar behouden dezelfde betekenis van 'dienaar van God'. Hoewel de verschillende vormen van de naam qua uitspraak kunnen verschillen, delen ze allemaal dezelfde spirituele en religieuze betekenis.

Het is interessant om op te merken dat de naam Abdelilah ook als samengestelde naam kan worden gebruikt, zoals Abdellah-Mohammed of Abdelilah-Amine. Deze combinaties voegen een tweede naam toe die een profeet, heilige of belangrijke religieuze figuur binnen de islamitische traditie kan eren.

Abdelilahs nalatenschap

De naam Abdelilah draagt ​​een erfenis van toewijding en geloof met zich mee. Degenen die deze naam dragen, zijn bedoeld als voorbeelden van gerechtigheid en mededogen voor anderen. Hun verbinding met God en hun toewijding aan het geloof geven hen een bijzondere verantwoordelijkheid binnen hun gemeenschap.

De erfenis van Abdelilah is die van eenheid in de aanbidding en dienst van God. Degenen die deze naam dragen, worden gezien als bruggen tussen hemel en aarde, die de boodschap van liefde, vrede en vergeving met zich meedragen. De spirituele invloed ervan kan grenzen overstijgen en mensen verenigen in een gemeenschappelijk doel van aanbidding en dienst aan God.

Conclusies

Samenvattend heeft de naam Abdelilah een Arabische oorsprong en een diepe en spirituele betekenis. Het is een naam die toewijding en verbinding met God vertegenwoordigt en binnen de moslimgemeenschap met trots wordt gedragen. Degenen die deze naam dragen, hebben de verantwoordelijkheid om hun leven te leiden volgens de principes van hun geloof en om voorbeelden van mededogen en gerechtigheid voor anderen te zijn.

De erfenis van Abdelilah is er een van onwrikbaar geloof en toewijding aan God. Het is een naam die grenzen overstijgt en mensen verenigt in een gemeenschappelijk doel van aanbidding en dienstbaarheid. Uiteindelijk vertegenwoordigt de naam Abdelilah de eeuwige verbinding tussen menselijkheid en goddelijkheid, en herinnert ons aan het belang van geloof en toewijding in ons leven.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdelilah. De naam Abdelilah is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdelilah, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdelilah een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdelilah is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdelilah een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdelilah hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdelilah, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Omdat Abdelilah een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdelilah te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Samengevat is Abdelilah een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Marokko, Spanje, Saoedi-Arabië, Frankrijk en België de landen zijn met het grootste aantal Abdelilah. Abdelilah begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdelilah in de wereld

De naam Abdelilah heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdelilah een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdelilah heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdelilah de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdelilah is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdelilah ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdelilah

Als je de naam Abdelilah overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdelilah noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdelilah populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdelilah de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdelilah op de kaart

 1. Marokko Marokko (89205)
 2. Spanje Spanje (2439)
 3. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (933)
 4. Frankrijk Frankrijk (597)
 5. België België (426)
 6. Algerije Algerije (214)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (176)
 8. Nederland Nederland (101)
 9. Qatar Qatar (82)
 10. Canada Canada (76)
 11. Duitsland Duitsland (43)
 12. Engeland Engeland (37)
 13. Italië Italië (31)
 14. Zweden Zweden (24)
 15. Zwitserland Zwitserland (16)
 16. Soedan Soedan (16)
 17. Noorwegen Noorwegen (15)
 18. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (11)
 19. Denemarken Denemarken (9)
 20. Thailand Thailand (8)
 21. Brazilië Brazilië (7)
 22. Rusland Rusland (7)
 23. Irak Irak (4)
 24. Maleisië Maleisië (2)
 25. Oostenrijk Oostenrijk (2)
 26. Schotland Schotland (2)
 27. Japan Japan (2)
 28. Macau Macau (1)
 29. Mauritanië Mauritanië (1)
 30. Nigeria Nigeria (1)
 31. Polen Polen (1)
 32. Portugal Portugal (1)
 33. Chili Chili (1)
 34. China China (1)
 35. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (1)
 36. Senegal Senegal (1)
 37. Tunesië Tunesië (1)
 38. Turkije Turkije (1)
 39. Finland Finland (1)
 40. Jemen Jemen (1)
 41. IJsland IJsland (1)
 42. Jordanië Jordanië (1)
 43. Kenia Kenia (1)
 44. Koeweit Koeweit (1)
 45. Libanon Libanon (1)
 46. Luxemburg Luxemburg (1)
 47. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdelilah veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdelilah is, je een familielid hebt met de naam Abdelilah, je overweegt een personage in je roman Abdelilah te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.