Abdelhamid

Herkomst en betekenis van de naam Abdelhamid

De naam Abdelhamid is een naam van Arabische oorsprong met een diepe betekenis en een lange culturele geschiedenis. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze naam onderzoeken, evenals de populariteit en variaties ervan in verschillende delen van de wereld.

Herkomst van de naam Abdelhamid

De naam Abdelhamid komt uit het Arabisch en bestaat uit twee delen: "Abdel", wat "dienaar van" of "aanbidder van" betekent, en "Hamid", wat "geprezen" of "geliefd" betekent. Daarom is de letterlijke betekenis van de naam Abdelhamid 'geprezen dienaar van God'. Deze naam komt veel voor in de Arabische en islamitische cultuur en wordt al eeuwenlang in verschillende delen van de wereld gebruikt.

De Arabische traditie van het benoemen van kinderen is diep geworteld in de islamitische cultuur en religie. Namen hebben doorgaans symbolische en spirituele betekenissen en worden vaak gekozen om religieuze figuren, belangrijke gebeurtenissen of deugden te eren. De naam Abdelhamid weerspiegelt toewijding en lof aan God, en is een naam die een gevoel van spiritualiteit en nederigheid uitstraalt.

Populariteit en varianten van de naam Abdelhamid

De naam Abdelhamid is populair in de hele Arabische wereld, maar ook bij moslimgemeenschappen in andere delen van de wereld. Hoewel het het meest voorkomt in Arabischsprekende landen, wordt het ook aangetroffen in andere culturen en regio's waar de islam een ​​belangrijke aanwezigheid heeft. In de Arabische cultuur kunnen namen verschillende variaties en vormen hebben, en Abdelhamid is daarop geen uitzondering.

Enkele variaties op de naam Abdelhamid zijn Abdel-Hamid, Abdulhamid, Abdel Hamid en Abdul Hamid. Deze variaties weerspiegelen verschillen in uitspraak en spelling in verschillende Arabische dialecten en regio's. Ondanks de verschillen in de vorm van de naam blijft de essentiële betekenis van "geprezen dienaar van God" in al zijn varianten constant.

In sommige niet-Arabische culturen kan de naam Abdelhamid verschillende vormen aannemen of op verschillende manieren worden getranscribeerd. In Turkije kan de naam bijvoorbeeld verschijnen als Abdülhamit of Abdülhamid in het Turkse alfabet. Toch blijven de betekenis en de wortel van de naam onveranderd, wat de universaliteit en tijdloosheid van de spirituele boodschap aantoont.

Samenvattend is de naam Abdelhamid een naam van Arabische oorsprong die 'geprezen dienaar van God' betekent en de toewijding en lof aan God in de moslimcultuur weerspiegelt. Deze naam is populair in de hele Arabische wereld en onder moslimgemeenschappen in andere delen van de wereld, en kent verschillende variaties in verschillende regio's en culturen. Ondanks de verschillen in de vorm van de naam blijven de essentiële betekenis en spirituele boodschap ervan constant, wat de tijdloosheid en het belang ervan in de islamitische cultuur en religie aantoont.

We hopen dat dit artikel licht heeft geworpen op de oorsprong en betekenis van de naam Abdelhamid, en een dieper inzicht heeft gegeven in het culturele en spirituele belang van namen in de Arabische en islamitische traditie.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdelhamid. De naam Abdelhamid is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdelhamid, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdelhamid een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdelhamid is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdelhamid een unisex naam kan zijn.

De naam Abdelhamid komt vaker voor in deze landen: Algerije, Marokko, Egypte, Soedan en Saoedi-Arabië. De significante aanwezigheid van Abdelhamid in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

De naam Abdelhamid in de wereld

De naam Abdelhamid heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdelhamid een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdelhamid heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdelhamid de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdelhamid is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdelhamid ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdelhamid

Als je de naam Abdelhamid overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdelhamid noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdelhamid populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdelhamid de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdelhamid op de kaart

 1. Algerije Algerije (136271)
 2. Marokko Marokko (45612)
 3. Egypte Egypte (11647)
 4. Soedan Soedan (6346)
 5. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (6295)
 6. Libië Libië (3672)
 7. Tsjaad Tsjaad (2533)
 8. Frankrijk Frankrijk (2255)
 9. Spanje Spanje (1538)
 10. België België (653)
 11. Qatar Qatar (368)
 12. Tunesië Tunesië (357)
 13. Verenigde Staten Verenigde Staten (247)
 14. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (226)
 15. Canada Canada (123)
 16. Duitsland Duitsland (114)
 17. Koeweit Koeweit (104)
 18. Irak Irak (97)
 19. Bahrein Bahrein (89)
 20. Engeland Engeland (73)
 21. Zweden Zweden (33)
 22. Zwitserland Zwitserland (30)
 23. Italië Italië (29)
 24. Nederland Nederland (27)
 25. Noorwegen Noorwegen (23)
 26. Oostenrijk Oostenrijk (20)
 27. Thailand Thailand (20)
 28. Denemarken Denemarken (13)
 29. Maleisië Maleisië (12)
 30. Kameroen Kameroen (9)
 31. Brazilië Brazilië (8)
 32. Jordanië Jordanië (7)
 33. Libanon Libanon (7)
 34. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (6)
 35. Oman Oman (6)
 36. Filipijnen Filipijnen (4)
 37. Syrië Syrië (4)
 38. Jemen Jemen (4)
 39. Griekenland Griekenland (3)
 40. Mauritanië Mauritanië (3)
 41. Rusland Rusland (2)
 42. Argentinië Argentinië (2)
 43. Australië Australië (2)
 44. Senegal Senegal (2)
 45. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek (2)
 46. Finland Finland (2)
 47. Panama Panama (2)
 48. Wales Wales (1)
 49. Frans Polynesië Frans Polynesië (1)
 50. Georgië Georgië (1)
 51. Polen Polen (1)
 52. Hong Kong Hong Kong (1)
 53. Hongarije Hongarije (1)
 54. Roemenië Roemenië (1)
 55. Indonesië Indonesië (1)
 56. Ierland Ierland (1)
 57. Israël Israël (1)
 58. IJsland IJsland (1)
 59. Slovenië Slovenië (1)
 60. Burkina Faso Burkina Faso (1)
 61. Benin Benin (1)
 62. Japan Japan (1)
 63. Kenia Kenia (1)
 64. Comoren Comoren (1)
 65. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 66. Turkije Turkije (1)
 67. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 68. Luxemburg Luxemburg (1)
 69. Chili Chili (1)
 70. China China (1)
 71. Monaco Monaco (1)
 72. Mali Mali (1)
 73. Malta Malta (1)
 74. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (1)
 75. Mexico Mexico (1)
 76. Niger Niger (1)
 77. Schotland Schotland (1)
 78. Peru Peru (1)
 79. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdelhamid veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdelhamid is, je een familielid hebt met de naam Abdelhamid, je overweegt een personage in je roman Abdelhamid te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.