Abdelbasset

Herkomst van de naam Abdelbasset

De naam Abdelbasset heeft zijn wortels in de Arabische taal en is van islamitische afkomst. Het is een zeer populaire naam in Noord-Afrikaanse landen, zoals Marokko, Algerije en Tunesië, maar ook in sommige delen van het Midden-Oosten, zoals Egypte en Palestina. Deze naam is van generatie op generatie doorgegeven en heeft een diepe en relevante betekenis in de islamitische cultuur.

Betekenis van de naam Abdelbasset

De betekenis van de naam Abdelbasset bestaat uit twee componenten. Het voorvoegsel "Abdel" is van Arabische oorsprong en betekent "dienaar van" of "aanbidder van". Dit voorvoegsel wordt vaak gebruikt in moslimnamen om toewijding en onderwerping aan God aan te duiden. Het tweede onderdeel, "Basset", komt minder vaak voor en de betekenis ervan is "breed", "ruim" of "genereus". Gecombineerd kan de naam Abdelbasset worden geïnterpreteerd als 'genereuze dienaar van God' of 'brede aanbidder van God'. Deze interpretatie weerspiegelt het belang van vrijgevigheid en breedte in de aanbidding en dienstbaarheid van God in de islamitische cultuur.

In de islamitische context wordt de naam Abdelbasset zeer gewaardeerd en beschouwd als een uiting van toewijding en nederigheid. Ouders die deze naam voor hun kinderen kiezen, doen dit vaak in de hoop dat het kind zal opgroeien tot een genereus persoon, ruimhartig en toegewijd aan hun geloof en het dienen van anderen. De naam Abdelbasset draagt ​​een connotatie van nobelheid en vriendelijkheid met zich mee, en van degenen die deze naam dragen wordt verwacht dat zij in overeenstemming met deze waarden leven.

Variaties op de naam Abdelbasset

Zoals gebruikelijk is bij veel Arabische namen, heeft Abdelbasset verschillende varianten in verschillende regio's van de Arabische wereld. Deze variaties kunnen ontstaan ​​als gevolg van verschillen in uitspraak, dialect of de invloed van andere culturen. Enkele van de meest voorkomende varianten van de naam Abdelbasset zijn:

Abdelbasset: Dit is de standaard en meest voorkomende vorm van de naam, die in veel delen van de Arabische wereld wordt gebruikt. De spelling kan enigszins variëren, maar de uitspraak blijft over het algemeen hetzelfde.

Abdelbasset: Deze variatie wordt vaak gezien in sommige Arabische dialecten en kan een weerspiegeling zijn van regionale verschillen in uitspraak en spelling. Ondanks de verschillen in schrift blijven de betekenis van de naam en de religieuze connotatie ervan intact.

Abdel Bassit: Deze variant komt veel voor in Noord-Afrika, vooral in Marokko en Algerije. Het verschil in spelling kan worden toegeschreven aan de aanpassing van de naam aan lokale dialecten.

Prominente persoonlijkheden met de naam Abdelbasset

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest die de naam Abdelbasset droegen. Deze individuen hebben hun stempel gedrukt op cultuur, religie of hun vakgebied, en worden bewonderd om hun toewijding en vrijgevigheid. Enkele van deze persoonlijkheden zijn:

Abdelbasset Haddad: was een beroemde Egyptische zanger van klassieke muziek. Abdelbasset Haddad stond bekend om zijn krachtige stem en emotionele optredens en was geliefd vanwege zijn vrijgevigheid met zijn kunst en zijn toewijding aan muziek.

Abdelbasset Al-Megrahi: was een Libische ambtenaar en zakenman die internationale bekendheid verwierf vanwege zijn betrokkenheid bij de bomaanslag op Lockerbie in 1988. Ondanks de controverses die zijn leven omringden, bleef Abdelbassets vrijgevigheid Al-Megrahi tegenover zijn familie en gemeenschap waren goed gedocumenteerd.

Sjeik Abdelbasset Abdessamad: was een beroemde koranreciteerder en islamgeleerde. Bekend om zijn diepe toewijding en zijn vermogen om luisteraars te ontroeren met zijn recitatie van de Koran, werd Sjeik Abdelbasset Abdessamad vereerd in de moslimgemeenschap vanwege zijn vrijgevigheid en liefde voor God.

Deze persoonlijkheden vertegenwoordigen de diversiteit aan prestaties en vakgebieden waarin de dragers van de naam Abdelbasset hebben uitgeblonken. Door hun bijdragen en toewijding hebben ze de betekenis van vrijgevigheid en toewijding belichaamd die met de naam samenhangt.

Culturele invloed van de naam Abdelbasset

De culturele invloed van de naam Abdelbasset reikt verder dan de betekenis ervan in de islamitische religie. Deze naam is een integraal onderdeel van de identiteit en het erfgoed van veel Arabische en moslimgemeenschappen en is van generatie op generatie doorgegeven als symbool van fundamentele waarden.

In de Arabische literatuur en klassieke poëzie wordt de naam Abdelbasset vaak genoemd als symbool van toewijding en adel. Dichters hebben de ruimhartigheid en vrijgevigheid die met deze naam gepaard gaan geprezen en geïdentificeerd met de hoogste deugden van de mensheid.

In muziek en kunst, de naamAbdelbasset is een terugkerend thema in liedjes, toneelstukken en andere vormen van artistieke expressie. Het wordt vaak afgebeeld als een naam die de zuiverheid van geest en toewijding aan een hoger doel symboliseert.

In het dagelijks leven wordt de naam Abdelbasset geassocieerd met oprechtheid, welwillendheid en gerechtigheid. Degenen die deze naam dragen, worden gezien als dragers van een voorname erfenis en er wordt verwacht dat zij de waarden en principes die deze vertegenwoordigen, naleven.

Conclusies

Samenvattend heeft de naam Abdelbasset een Arabische en islamitische oorsprong, en de betekenis ervan houdt verband met vrijgevigheid en toewijding jegens God. Door de geschiedenis heen is deze naam gedragen door opmerkelijke individuen die werden bewonderd om hun toewijding en nobelheid. De culturele invloed strekt zich uit tot literatuur, muziek, kunst en het dagelijks leven van Arabische en moslimgemeenschappen.

De naam Abdelbasset blijft een belangrijk onderdeel van de identiteit van veel mensen, en de betekenis ervan blijft een herinnering aan de fundamentele waarden die zeer gewaardeerd worden in de islamitische cultuur. Terwijl deze naam wordt doorgegeven aan toekomstige generaties, zal de erfenis van vrijgevigheid, toewijding en adel blijven voortbestaan.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdelbasset. De naam Abdelbasset is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdelbasset, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdelbasset een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdelbasset is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdelbasset een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdelbasset hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdelbasset, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdelbasset komt vaker voor in deze landen: Algerije, Marokko, Egypte, Tunesië en Frankrijk. De significante aanwezigheid van Abdelbasset in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Abdelbasset is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdelbasset een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Algerije, Marokko, Egypte, Tunesië en Frankrijk de landen zijn met het grootste aantal Abdelbasset. Abdelbasset begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdelbasset in de wereld

De naam Abdelbasset heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdelbasset een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdelbasset heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdelbasset de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdelbasset is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdelbasset ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdelbasset

Als je de naam Abdelbasset overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdelbasset noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdelbasset populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdelbasset de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdelbasset op de kaart

 1. Algerije Algerije (5572)
 2. Marokko Marokko (2402)
 3. Egypte Egypte (260)
 4. Tunesië Tunesië (124)
 5. Frankrijk Frankrijk (69)
 6. Spanje Spanje (30)
 7. Qatar Qatar (15)
 8. Engeland Engeland (8)
 9. Zweden Zweden (5)
 10. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (5)
 11. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 12. Verenigde Staten Verenigde Staten (3)
 13. België België (3)
 14. Canada Canada (3)
 15. Italië Italië (3)
 16. Thailand Thailand (2)
 17. Zwitserland Zwitserland (2)
 18. Duitsland Duitsland (2)
 19. Nederland Nederland (2)
 20. Noorwegen Noorwegen (2)
 21. Oekraïne Oekraïne (1)
 22. Denemarken Denemarken (1)
 23. Finland Finland (1)
 24. Kenia Kenia (1)
 25. Libanon Libanon (1)
 26. Maleisië Maleisië (1)
 27. Roemenië Roemenië (1)
 28. Rwanda Rwanda (1)
 29. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdelbasset veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdelbasset is, je een familielid hebt met de naam Abdelbasset, je overweegt een personage in je roman Abdelbasset te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.