Abdelati

Herkomst van de naam Abdelati

De naam Abdelati heeft een Arabische oorsprong en wordt veel gebruikt in Arabischsprekende landen, zoals Marokko, Algerije, Tunesië en andere, maar ook in Arabische gemeenschappen over de hele wereld. Deze naam heeft een rijke geschiedenis en betekenis die door de eeuwen heen heeft standgehouden.

Betekenis van de naam Abdelati

De naam Abdelati heeft een diepe betekenis in de Arabische cultuur. De term 'Abdel' betekent 'dienaar van' in het Arabisch, en 'Ati' kan 'dienaar' of 'aanbidder' betekenen. Daarom kan de naam Abdelati vertaald worden als "dienaar van Allah" of "aanbidder van Allah". Deze betekenis weerspiegelt het belang van geloof en toewijding in de Arabische cultuur, waar de relatie met God fundamenteel is in het leven van mensen.

In de Arabische cultuur zijn namen van groot belang en worden ze zorgvuldig gekozen om de waarden en overtuigingen van het gezin te weerspiegelen. De naam Abdelati is een weerspiegeling van de sterke band met het geloof en de toewijding aan God die fundamenteel zijn in de Arabische cultuur.

Varianten van de naam Abdelati

Net als veel Arabische namen heeft Abdelati verschillende varianten en spellingen. Enkele van de meest voorkomende variaties zijn Abdellati, Abdellaty, Abdelattey en Abdelathy. Deze varianten kunnen qua spelling enigszins variëren, maar hebben dezelfde Arabische betekenis en oorsprong. Deze variaties kunnen het gevolg zijn van regionale verschillen in de uitspraak en het schrift van het Arabisch, of gewoon van persoonlijke voorkeuren van ouders bij het kiezen van een naam voor hun kind.

Ongeacht de specifieke variant delen ze allemaal de fundamentele betekenis van ‘dienaar van Allah’ of ‘aanbidder van Allah’. Deze consistentie in betekenis onderstreept het belang van geloof en verbinding met God in de Arabische cultuur, wat tot uiting komt in de keuze van namen als Abdelati en zijn varianten.

Populariteit en modern gebruik van de naam Abdelati

In Arabische landen komt de naam Abdelati vrij vaak voor en blijft populair onder Arabische gemeenschappen over de hele wereld. De religieuze betekenis ervan en de connectie met toewijding aan God maken het aantrekkelijk voor veel Arabische gezinnen die deze waarden aan hun kinderen willen overbrengen.

In de moderne tijd, waarin de Arabische diaspora zich over de hele wereld verspreiden, heeft de naam Abdelati zijn weg gevonden naar andere culturen en landen. Met de toenemende culturele diversiteit in veel westerse samenlevingen zijn Arabische namen, waaronder Abdelati, gebruikelijker en geaccepteerder geworden.

De naam Abdelati heeft ook variaties in schrijf- en uitspraak ervaren om zich aan te passen aan de lokale talen. In het Engels kan het bijvoorbeeld worden geschreven als Abdulati of Abdellati om de fonetiek en spelling van de taal weer te geven. Hoe de naam ook wordt geschreven of uitgesproken, de oorspronkelijke betekenis van de naam blijft echter ongewijzigd.

Beroemdheden met de naam Abdelati

Hoewel de naam Abdelati niet gebruikelijk is onder internationale beroemdheden, zijn er verschillende opmerkelijke personen met deze naam in de Arabische gemeenschap. Deze figuren kunnen variëren van religieuze leiders en filosofen tot activisten en kunstenaars die de naam Abdelati met trots en onderscheiding dragen.

Deze persoonlijkheden kunnen bijdragen aan de popularisering en erkenning van de naam Abdelati in de moderne samenleving, en helpen de betekenis en het culturele erfgoed ervan te behouden. De aanwezigheid van prominente personen met de naam kan het belang ervan in de Arabische gemeenschap helpen benadrukken en de rijke geschiedenis en betekenis ervan aantonen.

Conclusies

De naam Abdelati heeft een Arabische oorsprong en een diepe betekenis die het belang van geloof en toewijding in de Arabische cultuur weerspiegelt. De populariteit ervan in Arabischsprekende landen en de groeiende acceptatie ervan in andere culturen tonen de blijvende impact van deze naam aan.

Met de betekenis van "dienaar van Allah" of "aanbidder van Allah", is de naam Abdelati een bewijs van de diepe band met God in de Arabische cultuur. Terwijl de Arabische diaspora zich over de hele wereld verspreidt, wordt de naam Abdelati steeds meer erkend en geaccepteerd in diverse samenlevingen.

De aanwezigheid van beroemdheden en prominente figuren met de naam Abdelati kan helpen het belang en de erkenning ervan in de moderne samenleving te behouden, en ook de rijke geschiedenis en betekenis ervan in de Arabische cultuur te benadrukken. Deze naam blijft een herinnering aan het belang van geloof en toewijding in de levens van de mensen die hem dragen, en de erfenis ervan zal door de generaties heen blijven bestaan.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdelati. De naam Abdelati is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdelati, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdelati een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdelati is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdelati een unisex naam kan zijn.

In het geval van Abdelati hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdelati, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Abdelati komt vaker voor in deze landen: Marokko, Egypte, Algerije, Spanje en Frankrijk. De significante aanwezigheid van Abdelati in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abdelati een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdelati te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abdelati is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abdelati in de wereld

De naam Abdelati heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdelati een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdelati heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdelati de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdelati is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdelati ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdelati

Als je de naam Abdelati overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdelati noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdelati populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdelati de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdelati op de kaart

 1. Marokko Marokko (5104)
 2. Egypte Egypte (130)
 3. Algerije Algerije (55)
 4. Spanje Spanje (41)
 5. Frankrijk Frankrijk (13)
 6. Canada Canada (11)
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten (11)
 8. België België (8)
 9. Engeland Engeland (5)
 10. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (4)
 11. Libië Libië (4)
 12. Soedan Soedan (4)
 13. Zweden Zweden (2)
 14. Angola Angola (1)
 15. Oostenrijk Oostenrijk (1)
 16. Duitsland Duitsland (1)
 17. Italië Italië (1)
 18. Jordanië Jordanië (1)
 19. Nederland Nederland (1)
 20. Qatar Qatar (1)
 21. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 22. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 23. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdelati veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdelati is, je een familielid hebt met de naam Abdelati, je overweegt een personage in je roman Abdelati te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.