Abdelah

De naam Abdelah is van Arabische oorsprong en heeft een diepe en betekenisvolle betekenis die door de eeuwen heen is blijven bestaan. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze naam onderzoeken, evenals de culturele relevantie ervan in de Arabische wereld.

Herkomst van de naam Abdelah

De naam Abdelah is afgeleid van de Arabische wortel "Abd", wat "dienaar" of "aanbidder van God" betekent. Het wordt vaak gebruikt als voorvoegsel in Arabische namen om een ​​band met God aan te duiden of om een ​​houding van aanbidding en onderwerping aan God uit te drukken. In het geval van Abdelah wordt het voorvoegsel "Abd" gecombineerd met "Allah", het Arabische woord voor "God", om de naam te vormen.

Betekenis van de naam Abdelah

De letterlijke betekenis van Abdelah is ‘dienaar van God’ of ‘aanbidder van God’. Deze naam heeft een diepe religieuze connotatie en weerspiegelt het belang van geloof in de Arabische cultuur. De keuze voor deze naam weerspiegelt de toewijding en onderwerping aan God die gewaardeerd wordt in de moslimcultuur. In de islam is het concept van het dienen van God en het oprecht aanbidden van Hem fundamenteel, en de naam Abdelah vat dit principe samen. Ouders die deze naam voor hun kinderen kiezen, doen dat in de hoop hen een sterke band met hun geloof en een oprechte toewijding aan God bij te brengen. De naam Abdelah is een uitdrukking van het belang van geloof in de Arabische cultuur en vertegenwoordigt de toewijding en onderwerping aan God die in de islam gewaardeerd wordt.

Culturele relevantie van Abdelah

In de Arabische cultuur hebben namen een diepe betekenis en weerspiegelen ze vaak religieuze overtuigingen en familiewaarden. De naam Abdelah wordt veel gebruikt in moslimgemeenschappen in de hele Arabische wereld, en de betekenis ervan wordt gevierd en gerespecteerd. De naam Abdelah herinnert ons voortdurend aan het belang van het dienen van God en het oprecht aanbidden van Hem, waarden die fundamenteel zijn in het islamitische geloof. Naast de religieuze betekenis heeft Abdelah ook familiale en culturele betekenis. Ouders die deze naam voor hun kinderen kiezen, streven ernaar hen een gevoel van doelgerichtheid en toewijding aan God bij te brengen, evenals respect voor familie- en culturele tradities. De naam Abdelah is een uitdrukking van het belang van geloof in de Arabische cultuur en vertegenwoordigt de toewijding en onderwerping aan God die in de islam gewaardeerd wordt.

Variaties op de naam Abdelah

Door de eeuwen heen is de naam Abdelah geëvolueerd en aanleiding gegeven tot verschillende variaties in verschillende delen van de Arabische wereld. Enkele van de variaties zijn onder meer Abdel, Abdul, Abdallah. Deze variaties behouden de oorspronkelijke betekenis van de naam, maar kunnen kleine verschillen in uitspraak en spelling vertonen. Elke variant van de naam Abdelah draagt ​​nog steeds de betekenis van "dienaar van God" of "aanbidder van God" met zich mee, waarbij het culturele erfgoed en de verbinding met het islamitische geloof behouden blijven. Deze variaties weerspiegelen de culturele en taalkundige diversiteit van de Arabische regio, evenals de evolutie van de naam in de loop van de tijd.

Eindconclusies

De naam Abdelah heeft een diepe oorsprong en betekenis die geworteld is in de Arabische cultuur en het islamitische geloof. Deze naam is een uitdrukking van het belang van het dienen van God en het oprecht aanbidden van Hem, waarden die fundamenteel zijn in de islam. Ouders die deze naam voor hun kinderen kiezen, willen hen een sterke band met hun geloof en een oprechte toewijding aan God bijbrengen. Bovendien vertegenwoordigt de naam Abdelah ook een gevoel van doelgerichtheid en toewijding aan familie- en culturele tradities. De naam Abdelah is een uitdrukking van het belang van het geloof in de Arabische cultuur en de islam, evenals een herinnering aan de toewijding en onderwerping aan God die in deze religie gewaardeerd wordt. Kortom, de naam Abdelah is een symbool van het belang van geloof en toewijding in de Arabische cultuur, en blijft een gekoesterde en gerespecteerde naam in moslimgemeenschappen over de hele wereld. De tijdloze betekenis en culturele relevantie maken het tot een zeer betekenisvolle en geliefde naam voor degenen die hem dragen.

U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdelah. De naam Abdelah is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdelah, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdelah een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

In het geval van Abdelah hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Abdelah, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

Abdelah is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abdelah een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Marokko, Algerije, Egypte, Spanje en Frankrijk de landen zijn met het grootste aantal Abdelah. Abdelah begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdelah in de wereld

De naam Abdelah heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdelah een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdelah heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdelah de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdelah is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdelah ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdelah

Als je de naam Abdelah overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdelah noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdelah populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdelah de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdelah op de kaart

 1. Marokko Marokko (2238)
 2. Algerije Algerije (1204)
 3. Egypte Egypte (87)
 4. Spanje Spanje (76)
 5. Frankrijk Frankrijk (32)
 6. Ethiopië Ethiopië (25)
 7. België België (15)
 8. Filipijnen Filipijnen (9)
 9. Burkina Faso Burkina Faso (7)
 10. Engeland Engeland (5)
 11. Niger Niger (5)
 12. Koeweit Koeweit (4)
 13. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (4)
 14. Oeganda Oeganda (3)
 15. Verenigde Staten Verenigde Staten (3)
 16. Maleisië Maleisië (3)
 17. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (2)
 18. Duitsland Duitsland (2)
 19. Italië Italië (2)
 20. Zweden Zweden (2)
 21. Syrië Syrië (1)
 22. Tunesië Tunesië (1)
 23. Kosovo Kosovo (1)
 24. Angola Angola (1)
 25. Bahrein Bahrein (1)
 26. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1)
 27. Kameroen Kameroen (1)
 28. Finland Finland (1)
 29. Ghana Ghana (1)
 30. Iran Iran (1)
 31. Qatar Qatar (1)
 32. Soedan Soedan (1)
 33. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdelah veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdelah is, je een familielid hebt met de naam Abdelah, je overweegt een personage in je roman Abdelah te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.