Abdela

De oorsprong van de naam 'Abdela'

De naam 'Abdela' heeft een Arabische oorsprong en komt veel voor in verschillende Noord-Afrikaanse landen. Het is een mannelijke naam die al generaties lang wordt gebruikt en een bijzonder speciale betekenis heeft voor degenen die hem dragen.

Betekenis van de naam 'Abdela'

De naam 'Abdela' heeft een diepe betekenis in het Arabisch. Het bestaat uit twee delen: "abd" wat "dienaar" of "aanbidder" betekent in het Arabisch, en "ela" wat "God" of "Allah" betekent. Daarom vertaalt de naam 'Abdela' zich als 'dienaar van God' of 'aanbidder van God'. Deze interpretatie zorgt ervoor dat de naam een ​​zeer belangrijke spirituele en religieuze betekenis heeft voor degenen die hem dragen.

Wereldwijd gebruik van de naam 'Abdela'

Hoewel de naam 'Abdela' vaker voorkomt in Arabischsprekende landen, is deze ook populair geworden in andere delen van de wereld. Het is gebruikelijker geworden onder Arabische en moslimgemeenschappen die naar verschillende landen zijn geëmigreerd. Belangrijk is dat de naam 'Abdela' uniek en onderscheidend is, waardoor deze speciaal is voor degenen die hem dragen. Bovendien maakt de spirituele betekenis het aantrekkelijk voor veel mensen, ongeacht hun culturele achtergrond.

Geschiedenis en evolutie van de naam 'Abdela'

De geschiedenis van de naam 'Abdela' gaat eeuwen terug in de Noord-Afrikaanse regio. Het wordt al generaties lang in verschillende Arabische gemeenschappen gebruikt en door de jaren heen van vader op zoon doorgegeven. De religieuze betekenis ervan heeft het een speciale plaats gegeven in de Arabische en islamitische cultuur.

Met het verstrijken van de tijd en de migratie naar andere landen begint de naam 'Abdela' zich wereldwijd te verspreiden. Steeds meer mensen buiten de Arabischsprekende landen hebben deze naam overgenomen, wat de groeiende populariteit en acceptatie ervan in verschillende culturen aantoont.

Variaties op de naam 'Abdela'

Net als veel Arabische namen kent 'Abdela' verschillende variaties in verschillende talen en culturen. In Turkije kan de naam bijvoorbeeld verschijnen als 'Abdelağa'. In andere regio's van Noord-Afrika zijn varianten zoals "Abdelaziz" of "Abdellah" te vinden. Deze variaties weerspiegelen hoe de naam zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en zich heeft aangepast aan verschillende dialecten en culturen.

Beroemde persoonlijkheden met de naam 'Abdela'

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende opmerkelijke persoonlijkheden geweest met de naam 'Abdela'. Deze figuren hebben hun sporen nagelaten op verschillende gebieden en hebben geholpen de naam populair te maken in hun respectieve gemeenschappen. Onder hen is Abdela Frangieh, die president van Libanon was in de jaren zeventig. Zijn leiderschap en nalatenschap hebben bijgedragen aan de bekendheid van de naam 'Abdela' in Libanon en daarbuiten.

Een ander voorbeeld is Abdela bin Muhammad, een prominente islamitische geleerde uit de 17e eeuw. Zijn bijdragen aan de academische en religieuze wereld hebben ervoor gezorgd dat de naam 'Abdela' nog meer gerespecteerd en gewaardeerd wordt in de moslimgemeenschap.

De spirituele betekenis van de naam 'Abdela'

Het meest opvallende aspect van de naam 'Abdela' is de spirituele betekenis ervan. De combinatie van ‘dienaar’ en ‘God’ in de vertaling maakt het van grote betekenis voor degenen die de naam dragen. Deze verbinding met de aanbidding en dienstbaarheid van God is een integraal onderdeel van de moslimcultuur en religie, waardoor de naam voor veel mensen een speciale betekenis heeft.

Voor ouders die de naam 'Abdela' voor hun kinderen kiezen, is deze spirituele betekenis vaak doorslaggevend. Ze willen hun kinderen een gevoel van toewijding en eerbied voor God bijbrengen, en de naam 'Abdela' symboliseert voor hen perfect deze waarden.

Culturele impact van de naam 'Abdela'

De naam 'Abdela' heeft ook een aanzienlijke culturele impact op de gemeenschappen waar hij wordt gebruikt. Het wordt vaak geassocieerd met kwaliteiten als nederigheid, toewijding en geloof, waarden die zeer gewaardeerd worden in de Arabische en islamitische cultuur. Als gevolg hiervan vertegenwoordigt de naam niet alleen de persoon die hem draagt, maar ook de gemeenschap en haar waarden.

Daarnaast speelt de naam 'Abdela' een belangrijke rol in de persoonlijke en culturele identiteit van degenen die hem dragen. Het bindt hen aan een traditie en erfenis die generaties teruggaat, en verbindt hen met een spiritueel en religieus erfgoed dat fundamenteel is voor hun identiteit. In veel opzichten is de naam 'Abdela' meer dan alleen een aanduiding, het is een symbool van identiteit en verbondenheid.

De naam 'Abdela' vandaag

Vandaag de dag blijft de naam 'Abdela' populair en relevant in de Arabische en moslimgemeenschappen, maar ook in andere delen van de wereld. De diepte van zijn betekenis en zijn rijke geschiedenisZe maken het voor veel mensen een aantrekkelijke naam, en het gebruik ervan blijft gebruikelijk in de moderne samenleving.

Met de mondialisering en de toenemende culturele diversiteit is het waarschijnlijk dat de naam 'Abdela' zich zal blijven uitbreiden naar nieuwe regio's en gemeenschappen. Naarmate meer mensen de culturele en spirituele rijkdom van deze naam ontdekken en waarderen, zal de populariteit en relevantie ervan waarschijnlijk de komende jaren blijven groeien.

Uiteindelijk is de naam 'Abdela' een krachtige herinnering aan toewijding en eerbied voor God, en een symbool van de rijke traditie en het culturele erfgoed van de Arabische en moslimgemeenschappen. Het gebruik ervan zal de individuele en collectieve identiteit van degenen die deze naam dragen blijven versterken en verrijken, en de betekenis ervan zal in de loop van de tijd blijven bestaan.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdela. De naam Abdela is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdela, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdela een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdela is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdela een unisex naam kan zijn.

Omdat Abdela een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdela te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Abdela is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

De naam Abdela in de wereld

De naam Abdela heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdela een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdela heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdela de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdela is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdela ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdela

Als je de naam Abdela overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdela noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdela populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdela de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdela op de kaart

 1. Ethiopië Ethiopië (172230)
 2. Filipijnen Filipijnen (41)
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten (30)
 4. Frankrijk Frankrijk (25)
 5. Qatar Qatar (10)
 6. Oeganda Oeganda (9)
 7. Egypte Egypte (9)
 8. Niger Niger (8)
 9. Zweden Zweden (7)
 10. Jemen Jemen (6)
 11. Burkina Faso Burkina Faso (6)
 12. Afghanistan Afghanistan (4)
 13. Marokko Marokko (4)
 14. België België (3)
 15. Engeland Engeland (3)
 16. Peru Peru (3)
 17. Brazilië Brazilië (2)
 18. Soedan Soedan (1)
 19. Senegal Senegal (1)
 20. Tunesië Tunesië (1)
 21. Amerikaans-Samoa Amerikaans-Samoa (1)
 22. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 23. Benin Benin (1)
 24. Ivoorkust Ivoorkust (1)
 25. Kameroen Kameroen (1)
 26. Duitsland Duitsland (1)
 27. Algerije Algerije (1)
 28. IJsland IJsland (1)
 29. Kenia Kenia (1)
 30. Koeweit Koeweit (1)
 31. Mali Mali (1)
 32. Maleisië Maleisië (1)
 33. Nigeria Nigeria (1)
 34. Nederland Nederland (1)
 35. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1)
 36. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdela veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdela is, je een familielid hebt met de naam Abdela, je overweegt een personage in je roman Abdela te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.