Abdalah

De oorsprong van de naam 'Abdalah'

De naam 'Abdalah' is van Arabische oorsprong en heeft een lange geschiedenis en betekenis. Zoals veel Arabische namen heeft 'Abdalah' wortels in de islamitische religie en houdt het verband met aanbidding en onderwerping aan Allah, de oppergod van de islam. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van 'Abdalah' en de relevantie ervan in de Arabische cultuur onderzoeken.

De betekenis van 'Abdalah'

De naam 'Abdalah' heeft een diepe betekenis in de islamitische cultuur. Het woord 'Abd' betekent 'dienaar' of 'aanbidder' in het Arabisch en wordt vaak gebruikt in combinatie met andere namen of titels om de relatie van onderwerping en aanbidding aan Allah aan te duiden. Daarom wordt 'Abdalah' vertaald als 'dienaar'. van Allah" of "aanbidder van Allah". Dit weerspiegelt het belang van geloof en toewijding in de islamitische cultuur, waar onderwerping aan Allah een van de fundamentele principes is.

In de Arabische cultuur wordt de naam 'Abdalah' beschouwd als een eervolle en gerespecteerde naam, omdat deze duidt op een directe verbinding met Allah en een diepe toewijding aan het islamitische geloof. Ouders die deze naam voor hun kinderen kiezen, doen dit in de hoop dat hun kind zal groeien in geloof en blijk zal geven van een sterke betrokkenheid bij de islamitische waarden.

De historische oorsprong van 'Abdalah'

De naam 'Abdalah' heeft zijn wortels in het pre-islamitische Arabië, waar Arabieren polytheïsme beoefenden en een verscheidenheid aan goden en godinnen aanbaden. Met de komst van de islam in de 7e eeuw werd de aanbidding van meerdere goden vervangen door het geloof in één enkele god, Allah. Als gevolg daarvan werden namen die de connotatie van aanbidding of onderwerping aan andere goden met zich meebrachten vervangen of aangepast om het nieuwe geloof te weerspiegelen. .

'Abdalah' is een van de namen die werd aangenomen tijdens deze overgangsperiode naar de islam. Moslims waren op zoek naar namen die hun nieuwe geloof en toewijding aan Allah weerspiegelden, en 'Abdalah' werd een populaire keuze vanwege de betekenis van onderwerping en aanbidding aan Allah. Na verloop van tijd verspreidde de naam zich door de Arabische wereld en werd het een van de meest voorkomende namen onder moslims.

Het belang van 'Abdalah' in de Arabische cultuur

In de Arabische cultuur hebben namen een diepe betekenis en weerspiegelen ze vaak de waarden en overtuigingen van de samenleving. 'Abdalah' is een naam die wordt beschouwd als een symbool van toewijding en respect voor het islamitische geloof, en wordt gewaardeerd vanwege de betekenis en verbinding met Allah. Dragers van deze naam worden gezien als mensen die de verantwoordelijkheid met zich meedragen om hun geloof te behouden. en blijk geven van een sterke toewijding aan islamitische principes.

In de Arabische samenleving is 'Abdalah' een naam die met eerbied en respect wordt gebruikt, en van degenen die deze naam dragen wordt verwacht dat zij handelen in overeenstemming met de waarden die deze vertegenwoordigt. Ouders die deze naam voor hun kinderen kiezen, doen dit in de hoop dat hun nakomelingen zullen opgroeien tot vrome en gerespecteerde individuen binnen de moslimgemeenschap.

Varianten en afgeleide vormen van 'Abdalah'

Net als veel Arabische namen heeft 'Abdalah' verschillende varianten en afgeleide vormen die in verschillende delen van de Arabische wereld worden gebruikt. Enkele van de meest voorkomende varianten zijn 'Abdallah', 'Abdulah' en 'Abdollah'. Al deze vormen hebben dezelfde betekenis als 'dienaar van Allah' of 'aanbidder van Allah', en worden door elkaar gebruikt om naar hetzelfde concept te verwijzen.

In sommige delen van de Arabische wereld worden aanvullende varianten van 'Abdalah' gebruikt die lokale dialecten en persoonlijke voorkeuren weerspiegelen. Deze variaties kunnen verschillende lettercombinaties of enigszins verschillende uitspraken bevatten, maar ze delen allemaal dezelfde fundamentele betekenis van toewijding aan Allah.

De hedendaagse relevantie van 'Abdalah'

Vandaag de dag blijft de naam 'Abdalah' populair in de Arabische wereld en onder moslimgemeenschappen over de hele wereld. Ouders blijven deze naam voor hun kinderen kiezen als symbool van hun geloof en toewijding aan Allah, en als een manier om de islamitische traditie te eren. 'Abdalah' heeft zich ook buiten de Arabische gemeenschappen verspreid en is dankzij de mondiale invloed van de islam in veel niet-Arabische culturen bekend geworden.

Voor degenen die de naam 'Abdalah' dragen, vertegenwoordigt het een verantwoordelijkheid om in overeenstemming met de islamitische waarden te leven en een sterke toewijding aan het geloof te tonen. Veel dragers van deze naam dragen een gevoel van trots met zich mee over hun verbinding met Allah en doen voortdurend moeite om hun geloof te behouden en in hun dagelijks leven in overeenstemming met de islamitische principes te handelen.

Samenvattend heeft de naam 'Abdalah' een diepe betekenis in de Arabische cultuur en geloofIslamitisch. Het weerspiegelt het belang van toewijding en onderwerping aan Allah, en wordt in de moslimgemeenschap beschouwd als een naam van grote eer en respect. Terwijl de islam een ​​van de grootste religies ter wereld blijft, zal 'Abdalah' zijn relevantie en belang blijven behouden als naam die de verbinding met het goddelijke symboliseert.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdalah. De naam Abdalah is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdalah, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdalah een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Samengevat is Abdalah een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Tanzania, Egypte, Oeganda, Soedan en Democratische Republiek Congo de landen zijn met het grootste aantal Abdalah. Abdalah begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abdalah in de wereld

De naam Abdalah heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdalah een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdalah heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdalah de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdalah is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdalah ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdalah

Als je de naam Abdalah overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdalah noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdalah populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdalah de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdalah op de kaart

 1. Tanzania Tanzania (24772)
 2. Egypte Egypte (2971)
 3. Oeganda Oeganda (2445)
 4. Soedan Soedan (2380)
 5. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (1808)
 6. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (1282)
 7. Mali Mali (663)
 8. Algerije Algerije (396)
 9. Niger Niger (302)
 10. Marokko Marokko (246)
 11. Somalië Somalië (199)
 12. Indonesië Indonesië (155)
 13. Senegal Senegal (128)
 14. Kenia Kenia (109)
 15. Burkina Faso Burkina Faso (67)
 16. Jemen Jemen (44)
 17. Guinee Guinee (42)
 18. Ivoorkust Ivoorkust (33)
 19. Kameroen Kameroen (33)
 20. Frankrijk Frankrijk (32)
 21. Nigeria Nigeria (29)
 22. Verenigde Staten Verenigde Staten (24)
 23. Brazilië Brazilië (23)
 24. Zweden Zweden (18)
 25. Benin Benin (16)
 26. Libië Libië (16)
 27. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (14)
 28. Venezuela Venezuela (14)
 29. Iran Iran (11)
 30. Ethiopië Ethiopië (9)
 31. Haïti Haïti (9)
 32. Pakistan Pakistan (6)
 33. Engeland Engeland (6)
 34. Tsjaad Tsjaad (4)
 35. India India (4)
 36. Tunesië Tunesië (4)
 37. Koeweit Koeweit (4)
 38. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (4)
 39. Griekenland Griekenland (4)
 40. Zuid-Soedan Zuid-Soedan (4)
 41. Canada Canada (3)
 42. Filipijnen Filipijnen (3)
 43. Mexico Mexico (2)
 44. Duitsland Duitsland (2)
 45. Peru Peru (2)
 46. Syrië Syrië (1)
 47. Israël Israël (1)
 48. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (1)
 49. IJsland IJsland (1)
 50. Jordanië Jordanië (1)
 51. Australië Australië (1)
 52. België België (1)
 53. Libanon Libanon (1)
 54. Liberia Liberia (1)
 55. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (1)
 56. Bolivia Bolivia (1)
 57. Madagaskar Madagaskar (1)
 58. Zwitserland Zwitserland (1)
 59. Malawi Malawi (1)
 60. Mozambique Mozambique (1)
 61. Cuba Cuba (1)
 62. Denemarken Denemarken (1)
 63. Nederland Nederland (1)
 64. Noorwegen Noorwegen (1)
 65. Spanje Spanje (1)
 66. Polen Polen (1)
 67. Qatar Qatar (1)
 68. Gabon Gabon (1)
 69. Ghana Ghana (1)
 70. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdalah veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdalah is, je een familielid hebt met de naam Abdalah, je overweegt een personage in je roman Abdalah te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.