Abdala

De naam 'Abdala' is een naam van Arabische oorsprong die al sinds de oudheid wordt gebruikt en een diepe en bijzondere betekenis heeft. In dit artikel zullen we de oorsprong en betekenis van deze naam onderzoeken, evenals de relevantie ervan in verschillende culturen en samenlevingen.

Herkomst van de naam 'Abdala'

De naam 'Abdala' heeft zijn wortels in de Arabische taal en is afgeleid van het Arabische woord 'abd', wat 'dienaar' of 'aanbidder' betekent. In de Arabische cultuur wordt de naam 'Abdala' vaak gebruikt als mannelijke voornaam. Deze naam komt voort uit de oude praktijk van slavernij in de Arabische wereld, waar 'Abdala' een naam was die werd gegeven aan lijfeigenen en slaven.

De naam 'Abdala' heeft ook een historische connectie met de islamitische religie, zoals vermeld in de Koran, het heilige boek van de islam. In de islamitische traditie wordt 'Abdala' beschouwd als een eervolle naam die onderwerping en dienstbaarheid aan God weerspiegelt.

Betekenis van de naam 'Abdala'

De betekenis van de naam 'Abdala' is diep symbolisch en weerspiegelt het idee van onderwerping en dienstbaarheid. De naam draagt ​​de connotatie met zich mee van toewijding aan God en een trouwe volgeling van zijn wil. In de Arabische cultuur wordt de naam 'Abdala' gezien als een naam van grote waarde en eer, die toewijding en toewijding aan God vertegenwoordigt.

Daarnaast kan de naam ook geïnterpreteerd worden als "aanbidder van God", wat de verbinding met geloof en spiritualiteit versterkt. In de islamitische traditie wordt de naam 'Abdala' beschouwd als een naam die nederigheid en toewijding aan God oproept, en wordt gewaardeerd vanwege zijn spirituele en morele betekenis.

Relevantie van de naam 'Abdala' in verschillende culturen

De naam 'Abdala' beperkt zich niet alleen tot de Arabische of islamitische cultuur, maar heeft ook relevantie in andere culturen en samenlevingen. Door de geschiedenis heen is de naam 'Abdala' door verschillende gemeenschappen aangenomen en heeft verschillende betekenissen en connotaties gekregen, afhankelijk van de culturele en sociale context.

In de westerse cultuur heeft de naam 'Abdala' aan populariteit gewonnen als een exotische en onderscheidende naam, met een betekenis die resoneert met degenen die waarde hechten aan spiritualiteit en geloof. Hoewel de naam 'Abdala' van Arabische oorsprong is, heeft hij de culturele grenzen overschreden en is hij een aantrekkelijke optie geworden voor veel mensen met verschillende etnische en religieuze achtergronden.

De naam 'Abdala' in literatuur en kunst

De naam 'Abdala' is door de eeuwen heen vereeuwigd in de literatuur en kunst. In de Arabische literatuur komt de naam 'Abdala' voor in talloze literaire en poëtische werken, waarbij hij wordt gebruikt om karakters van toewijding en wijsheid te vertegenwoordigen. In de Arabische poëzie wordt de naam 'Abdala' gebruikt om ideeën over spiritualiteit en goddelijke liefde op te roepen.

In de kunst is de naam 'Abdala' vertegenwoordigd in schilderijen, sculpturen en andere vormen van artistieke expressie, die toewijding en nederigheid symboliseren. In de islamitische cultuur wordt de naam 'Abdala' gezien als een naam die de morele en spirituele waarden van het geloof belichaamt, en wordt geëerd in veel kunstwerken die de transcendentale betekenis ervan proberen vast te leggen.

De naam 'Abdala' vandaag

Tegenwoordig blijft de naam 'Abdala' populair in veel delen van de wereld, zowel in de Arabische cultuur als daarbuiten. Met zijn diepe betekenis en spirituele weerklank blijft de naam 'Abdala' een gekoesterde keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een naam met een belangrijke culturele en religieuze achtergrond.

In de hedendaagse samenleving wordt de naam 'Abdala' gezien als een naam die waarden van bescheidenheid, nederigheid en toewijding oproept. Veel mensen kiezen de naam 'Abdala' voor hun kinderen als een manier om deze kwaliteiten door te geven die in de Arabische en islamitische cultuur gewaardeerd worden.

De naam 'Abdala' in de populaire cultuur

De naam 'Abdala' heeft in de loop van de tijd een stempel gedrukt op de populaire cultuur en is verschenen in literaire werken, films, muziek en andere media. In de hedendaagse literatuur wordt de naam 'Abdala' gebruikt om karakters van geloof en toewijding weer te geven, wat weerklank vindt bij lezers met verschillende culturele achtergronden.

In de entertainmentindustrie wordt de naam 'Abdala' in films en televisieshows gebruikt als een onderscheidende en suggestieve naam. Daarnaast hebben muziekartiesten de naam 'Abdala' in hun liedjes opgenomen, waarbij ze de spirituele betekenis ervan gebruiken om boodschappen van liefde en eenheid over te brengen.

Kortom, de naam 'Abdala' is een naam met een diepe oorsprong en krachtige betekenis die vandaag de dag nog steeds relevant en gewaardeerd wordt. De verbinding met het geloof,Spiritualiteit en nederigheid maken het voor veel mensen een betekenisvolle keuze, zowel in de Arabische cultuur als daarbuiten.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abdala. De naam Abdala is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abdala, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abdala een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abdala is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abdala een unisex naam kan zijn.

De naam Abdala komt vaker voor in deze landen: Tanzania, Mozambique, Soedan, Egypte en Somalië. De significante aanwezigheid van Abdala in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Abdala een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Abdala te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

De naam Abdala in de wereld

De naam Abdala heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abdala een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abdala heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abdala de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abdala is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abdala ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abdala

Als je de naam Abdala overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abdala noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abdala populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abdala de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abdala op de kaart

 1. Tanzania Tanzania (25651)
 2. Mozambique Mozambique (4800)
 3. Soedan Soedan (4759)
 4. Egypte Egypte (3926)
 5. Somalië Somalië (3391)
 6. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo (2958)
 7. Oeganda Oeganda (2351)
 8. Ethiopië Ethiopië (1849)
 9. Libië Libië (1469)
 10. Mali Mali (497)
 11. Brazilië Brazilië (485)
 12. Niger Niger (407)
 13. Kenia Kenia (401)
 14. India India (277)
 15. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (233)
 16. Pakistan Pakistan (190)
 17. Burkina Faso Burkina Faso (151)
 18. Nigeria Nigeria (115)
 19. Colombia Colombia (85)
 20. Benin Benin (83)
 21. Argentinië Argentinië (79)
 22. Verenigde Staten Verenigde Staten (78)
 23. Mexico Mexico (66)
 24. Venezuela Venezuela (48)
 25. Spanje Spanje (36)
 26. Filipijnen Filipijnen (33)
 27. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek (31)
 28. Zweden Zweden (25)
 29. Senegal Senegal (24)
 30. Ivoorkust Ivoorkust (22)
 31. Frankrijk Frankrijk (22)
 32. Indonesië Indonesië (16)
 33. Ecuador Ecuador (16)
 34. Kameroen Kameroen (15)
 35. Peru Peru (13)
 36. Chili Chili (11)
 37. Ghana Ghana (9)
 38. Haïti Haïti (8)
 39. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (8)
 40. Qatar Qatar (8)
 41. Panama Panama (7)
 42. Honduras Honduras (6)
 43. Engeland Engeland (6)
 44. Rusland Rusland (6)
 45. Guinee Guinee (5)
 46. Oekraïne Oekraïne (5)
 47. Koeweit Koeweit (4)
 48. Marokko Marokko (4)
 49. Noorwegen Noorwegen (4)
 50. België België (3)
 51. Duitsland Duitsland (3)
 52. Denemarken Denemarken (3)
 53. Paraguay Paraguay (3)
 54. Kroatië Kroatië (2)
 55. Israël Israël (2)
 56. Syrië Syrië (2)
 57. Canada Canada (2)
 58. Libanon Libanon (2)
 59. Jemen Jemen (2)
 60. Zimbabwe Zimbabwe (2)
 61. Cuba Cuba (2)
 62. Sao Tomé en Principe Sao Tomé en Principe (1)
 63. El Salvador El Salvador (1)
 64. Irak Irak (1)
 65. Bulgarije Bulgarije (1)
 66. Jordanië Jordanië (1)
 67. Togo Togo (1)
 68. Thailand Thailand (1)
 69. Kyrgyzstan Kyrgyzstan (1)
 70. Belize Belize (1)
 71. Republiek Congo Republiek Congo (1)
 72. Madagaskar Madagaskar (1)
 73. Zambia Zambia (1)
 74. Maleisië Maleisië (1)
 75. Nicaragua Nicaragua (1)
 76. Algerije Algerije (1)
 77. Georgië Georgië (1)
 78. Rwanda Rwanda (1)
 79. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abdala veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abdala is, je een familielid hebt met de naam Abdala, je overweegt een personage in je roman Abdala te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.