Abagail

De oorsprong en betekenis van de naam Abagail

Namen hebben voor veel mensen een speciale betekenis. Ze kunnen een weerspiegeling zijn van cultureel erfgoed, religie of eenvoudigweg de wens om een ​​kind een naam te geven die een belangrijke betekenis heeft. De naam Abagail is een voorbeeld van een naam met een interessante oorsprong en betekenis die het ontdekken waard is.

Oorsprong van de naam Abagail

De naam Abagail heeft zijn wortels in het Bijbels Hebreeuws, waar hij wordt gevonden als 'Abigail'. De originele Hebreeuwse vorm is אֲבִיגַיִל, wat in het moderne Hebreeuws wordt uitgesproken als "Avigáil". Deze vrouwelijke naam komt voor in de Hebreeuwse Bijbel en wordt geassocieerd met een wijze en mooie vrouw die de derde vrouw was van David, de koning van Israël.

De naam "Abigail" heeft in het Hebreeuws een speciale betekenis. Het bestaat uit twee delen: "Abi" wat "mijn vader is" betekent en "Gala" wat "vreugde" of "verheugt" betekent. Daarom betekent Abigaïl 'mijn vader is vreugde' of 'mijn vader verheugt zich'. Deze betekenis is belangrijk in de bijbelse context en heeft invloed gehad op de manier waarop de naam door de eeuwen heen is geïnterpreteerd.

Variaties op de naam Abagail

Door de eeuwen heen heeft de naam "Abigail" in verschillende culturen en talen enkele variaties in spelling en uitspraak ondergaan. Een van de meest voorkomende vormen van variatie is "Abagail", de versie die in het Engels wordt gebruikt. Andere varianten zijn onder meer 'Abigael' in het Nederlands, 'Avigail' in het moderne Hebreeuws en 'Abigail' in het Spaans.

Ondanks deze variaties blijft de betekenis van de naam Abagail consistent in alle manieren en culturen waarin deze wordt gebruikt. Deze naam wordt nog steeds geassocieerd met de vreugde en het geluk die voortkomen uit het ouderschap.

De betekenis van Abagaïl

De betekenis van de naam Abagail, "mijn vader is vreugde", heeft in veel culturen een krachtige symboliek. In de oudheid werd het vaderschap zeer gewaardeerd en was de geboorte van een kind een reden tot grote vreugde. In die zin kan de naam Abagail gezien worden als een herinnering aan het belang van de relatie tussen ouders en kinderen.

Daarnaast kan de naam Abagail ook geïnterpreteerd worden als een vreugdewens voor de vader. Het herinnert ons eraan dat ouders ook een grote invloed hebben op het leven van hun kinderen en dat hun vreugde en geluk ook belangrijk zijn.

Samenvattend heeft de naam Abagail zijn wortels in het Bijbels Hebreeuws en betekent 'mijn vader is vreugde' of 'mijn vader verheugt zich'. Deze betekenis heeft in veel culturen een krachtige symboliek en weerspiegelt het belang van de relatie tussen ouders en kinderen, evenals de vreugde die het ouderschap met zich meebrengt.

Persoonlijkheden met de naam Abagail

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende bekende persoonlijkheden geweest die de naam Abagail of een variant daarvan droegen. Een van de meest opvallende is Abigail Adams, de vrouw van John Adams, de tweede president van de Verenigde Staten. Abigail Adams stond bekend om haar politieke inzicht en pleitbezorging voor vrouwenrechten.

Een andere hedendaagse persoonlijkheid met de naam Abagail is actrice Abagail Spencer, bekend van haar rol in de televisieserie 'Suits'. Deze vrouwen met de naam Abagail hebben bijgedragen aan het geven van relevantie en betekenis aan deze naam in de populaire cultuur.

De naam Abagail in de populaire cultuur

De naam Abagail wordt op verschillende manieren in de populaire cultuur gebruikt. Van liedjes tot fictieve personages: deze naam wordt op verschillende manieren gebruikt in de literatuur, film en muziek.

Een van de bekendste vermeldingen van de naam Abagail staat in de roman van Stephen King, 'The Stand'. In dit werk heet een van de hoofdpersonen Abagail, en haar rol in het verhaal is cruciaal voor de ontwikkeling van de plot.

Deze representaties in de populaire cultuur hebben bijgedragen aan het levend houden van de naam Abagail en het behouden van de betekenis ervan in de collectieve verbeelding.

De naam Abagail vandaag

Tegenwoordig wordt de naam Abagail nog steeds door veel mensen gebruikt om hun dochters te noemen. Hoewel het niet zo gebruikelijk is als andere namen, zoals "Emma" of "Sophia", neemt de naam Abagail een speciale plaats in in de moderne samenleving.

Mensen die de naam Abagail dragen, identificeren zich vaak met de betekenis ervan, wat het belang benadrukt van de relatie tussen ouders en kinderen en de vreugde die het ouderschap met zich meebrengt. Dit identiteitsgevoel kan van grote betekenis zijn voor veel mensen die deze naam dragen.

Conclusie

Concluderend: de naam Abagail heeft een interessante oorsprong en betekenis die het belang van de relatie tussen ouders en kinderen en vreugde weerspiegeltdat komt voort uit het ouderschap. Door de geschiedenis heen is deze naam gebruikt in de populaire cultuur en gedragen door verschillende bekende persoonlijkheden.

Ondanks dat de naam Abagail niet zo gebruikelijk is als andere namen, is deze nog steeds een populaire keuze voor veel mensen die op zoek zijn naar een naam met een speciale betekenis. Het bijbelse erfgoed en de verbinding met de vreugde van het ouderschap houden deze naam relevant en betekenisvol in de moderne samenleving.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Abagail. De naam Abagail is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Abagail, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Abagail een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Abagail is een Meisjesnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Abagail een unisex naam kan zijn.

Abagail is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Meisjesnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Abagail een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Verenigde Staten, Nigeria, Filipijnen, Zuid-Afrika en Engeland de landen zijn met het grootste aantal Abagail. Abagail begint met de letter A en is in principe een Meisjesnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Abagail in de wereld

De naam Abagail heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Abagail een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Abagail heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Abagail de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Abagail is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Abagail ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Abagail

Als je de naam Abagail overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Abagail noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Abagail populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Abagail de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Abagail op de kaart

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten (557)
 2. Nigeria Nigeria (80)
 3. Filipijnen Filipijnen (42)
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (22)
 5. Engeland Engeland (18)
 6. Canada Canada (15)
 7. Australië Australië (4)
 8. Bahama Bahama's (3)
 9. Guyana Guyana (3)
 10. Maleisië Maleisië (3)
 11. Zimbabwe Zimbabwe (2)
 12. Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago (2)
 13. Argentinië Argentinië (1)
 14. Brazilië Brazilië (1)
 15. Kameroen Kameroen (1)
 16. China China (1)
 17. Duitsland Duitsland (1)
 18. Schotland Schotland (1)
 19. Ierland Ierland (1)
 20. Italië Italië (1)
 21. Kenia Kenia (1)
 22. Mexico Mexico (1)
 23. Pakistan Pakistan (1)
 24. Puerto Rico Puerto Rico (1)
 25. Soedan Soedan (1)
 26. Thailand Thailand (1)
 27. Venezuela Venezuela (1)
 28. Amerikaanse Maagdeneilanden Amerikaanse Maagdeneilanden (1)
 29. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Abagail veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Abagail is, je een familielid hebt met de naam Abagail, je overweegt een personage in je roman Abagail te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.