Aamar

Herkomst van de naam Aamar

De naam Aamar heeft wortels in verschillende culturen en landen, waardoor hij qua herkomst fascinerend en veelzijdig is. Door de geschiedenis heen is deze naam geëvolueerd en heeft hij verschillende betekenissen gekregen, afhankelijk van de culturele context waarin hij wordt gebruikt.

Hindoeïstische oorsprong

In de hindoeïstische cultuur betekent Aamar 'onsterfelijk' of 'op lange termijn'. Deze betekenis wordt geassocieerd met het idee van een lang leven en eeuwig leven, waardoor het een zeer veelbelovende naam is in de hindoeïstische samenleving. In deze cultuur wordt de naam Aamar aan kinderen gegeven in de hoop dat ze een lang en voorspoedig leven zullen leiden, en wordt beschouwd als een naam die geluk en succes brengt.

Arabische oorsprong

Aan de andere kant is Aamar in de Arabische cultuur afgeleid van het woord 'amr', wat 'leven' of 'lang leven' betekent. Deze naam wordt in de Arabische cultuur beschouwd als een symbool van hoop en voorspoed en wordt aan kinderen gegeven in de hoop dat ze een lang en gelukkig leven zullen hebben.

Betekenis in de westerse cultuur

In de westerse cultuur komt de naam Aamar niet zo vaak voor, maar de betekenis van 'onsterfelijk' en 'lang leven' maakt hem aantrekkelijk voor veel ouders die op zoek zijn naar een naam met een diepe en positieve betekenis voor hun kind. Hoewel er in het Westen geen specifieke culturele connectie bestaat, maakt de universele betekenis van een lang leven en welvaart het aantrekkelijk voor veel mensen met verschillende etnische achtergronden.

Varianten van de naam Aamar

Net als veel andere namen heeft Aamar varianten in verschillende culturen en regio's van de wereld. Deze varianten hebben misschien enigszins verschillende betekenissen, maar ze delen allemaal dezelfde etymologische wortel en symboliek van een lang leven en welvaart.

Liefde

Een van de meest voorkomende varianten van de naam Aamar is Amar. Deze variant komt vaker voor in de Arabische cultuur en wordt in veel gevallen door elkaar gebruikt met Aamar. De betekenis van 'leven' of 'lang leven' blijft in deze variant behouden, waardoor het even veelbelovend en betekenisvol wordt.

Aamir

Een andere variant van de naam Aamar is Aamir, die wordt gebruikt in de Aziatische en Arabische cultuur. Hoewel het iets anders is gespeld, heeft het dezelfde etymologische oorsprong en betekenis van een lang leven en welvaart. Deze variant is ook in het Westen populair geworden, dankzij de connectie met de Arabische cultuur en de positieve betekenis ervan.

Betekenis in verschillende talen

In verschillende talen kan de naam Aamar variaties in uitspraak en schrijfwijze hebben, maar de kernbetekenis van 'onsterfelijk' en 'langlevend' blijft constant. In het Sanskriet wordt het bijvoorbeeld geschreven als आमर en iets anders uitgesproken, maar de betekenis blijft hetzelfde.

Populariteit van de naam Aamar

In de loop der jaren is de naam Aamar in verschillende delen van de wereld aan populariteit gewonnen. De positieve betekenis en diverse culturele wortels maken het aantrekkelijk voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een betekenisvolle en veelbelovende achtergrond voor hun kinderen.

Populariteit in India

In India is Aamar een relatief veel voorkomende naam, vooral onder hindoegemeenschappen. De betekenis van 'onsterfelijk' en 'op lange termijn' maakt het erg populair onder ouders die hun kinderen vanaf jonge leeftijd een gevoel van een lang leven en voorspoed willen bijbrengen.

Populariteit in het Midden-Oosten

In het Midden-Oosten wordt de naam Aamar gezien als een naam van geluk en voorspoed. De betekenis van 'leven' en 'lang leven' maakt het aantrekkelijk voor veel ouders die de naam zien als een zegen voor hun kinderen en een uiting van hoop voor hun toekomst.

Populariteit in het Westen

In het Westen komt de naam Aamar niet zo vaak voor als in oosterse culturen, maar de betekenis van een lang leven en welvaart maakt hem aantrekkelijk voor veel ouders die op zoek zijn naar een naam met een interessante en betekenisvolle culturele achtergrond. Door de groeiende belangstelling voor de Arabische en hindoeïstische cultuur is de naam Aamar de afgelopen jaren populair geworden in het Westen.

Beroemde mensen met de naam Aamar

Door de geschiedenis heen zijn er verschillende beroemde mensen geweest met de naam Aamar die op verschillende gebieden hun stempel hebben gedrukt. Deze personen hebben in de loop van de tijd bijgedragen aan de populariteit en betekenis van de naam Aamar.

Culturele bijdragen

In de hindoeïstische cultuur is Aamar een naam die wordt vereerd door veel spirituele en filosofische leiders die een blijvende impact op de samenleving hebben gehad. De betekenis van 'onsterfelijk' en 'lange termijn' wordt weerspiegeld in de leringen en geschriften van veel van deze historische figuren.

Bekende figuren

Bovendien zijn die er in de hedendaagse wereld welverschillende opmerkelijke persoonlijkheden op verschillende gebieden die de naam Aamar dragen. Deze cijfers hebben door hun prestaties en reputatie bijgedragen aan de populariteit en betekenis van de naam.

Conclusie

Samenvattend heeft de naam Aamar wortels in verschillende culturen en landen, waardoor de naam een ​​aanzienlijke diversiteit en veelzijdigheid heeft. De betekenis van ‘onsterfelijk’ en ‘lang leven’ maakt het aantrekkelijk in verschillende culturele en sociale omgevingen, en de populariteit ervan is over de hele wereld toegenomen. Of het nu in de hindoeïstische, Arabische of westerse cultuur is, de naam Aamar blijft een symbool van hoop, voorspoed en een lang leven. Met zijn rijke geschiedenis en betekenis is het een naam die generaties lang zal blijven resoneren.U bent op deze website omdat u meer wilt weten over de naam Aamar. De naam Aamar is een persoonsnaam die om de een of andere reden zeker uw aandacht heeft getrokken. Persoonsnamen zoals Aamar, zijn diegene die een mens onderscheiden van anderen, en hem of haar een persoonlijkheid geven. In combinatie met de achternaam of familienamen helpt de naam Aamar een persoon om bekend en uniek te zijn binnen zijn of haar gemeenschap.

Aamar is een Jongensnamen die aanwezig is in de meeste plaatsen waar het bekend is. Het is echter belangrijk op te merken dat dezelfde naam zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, afhankelijk van het land, en er zijn zelfs landen waar Aamar een unisex naam kan zijn.

In het geval van Aamar hebben we te maken met een naam die aanwezig is in veel landen. Maar als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van Aamar, is het het beste om te kijken naar de landen waar het het meest aanwezig is, dus raden we je aan om onze wereldkaart van namen te bekijken.

De naam Aamar komt vaker voor in deze landen: Pakistan, Saoedi-Arabië, India, Marokko en Engeland. De significante aanwezigheid van Aamar in deze landen suggereert een historische relatie tussen hen.

Omdat Aamar een Jongensnamen is die begint met de letter A, kiezen veel mensen ervoor om hun baby's de naam Aamar te geven vanwege hun voorkeur voor de letter A.

Aamar is een naam die begint met de letter A. Je kunt het daarom vinden in onze lijsten met Jongensnamen die beginnen met A, evenals in de lijsten van namen uit verschillende landen die beginnen met de letter A.

Samengevat is Aamar een mooie naam die ongelijk is verdeeld in de wereld, waarbij Pakistan, Saoedi-Arabië, India, Marokko en Engeland de landen zijn met het grootste aantal Aamar. Aamar begint met de letter A en is in principe een Jongensnamen, maar het belangrijkste van een naam is dat degene die hem draagt er van houdt.

De naam Aamar in de wereld

De naam Aamar heeft misschien uw aandacht getrokken omdat het een bekende naam is in uw eigen land. Of is Aamar een exotische naam in het land waar u woont? U hebt er vast wel eens over nagedacht hoeveel mensen u kent die Aamar heten. Op deze website kunt u nagaan in welke landen Aamar de meest voorkomende persoonsnaam is. En natuurlijk kunt u te weten komen naar welk land u zou moeten verhuizen als uw naam Aamar is en u daar erkend wilt worden omdat u een andere en bijzondere naam hebt.

Landen met de meeste mensen met de naam Aamar ter wereld

Bekijk kaart van de voornaam Aamar

Als je de naam Aamar overweegt als naam voor je zoon of dochter, maar je wilt graag weten of het een naam is die wereldwijd bekend is, dan ben je op de juiste website terechtgekomen. Door nieuwe technologieën en globalisering zijn we vandaag meer dan ooit met elkaar verbonden. Daarom is het uw verantwoordelijkheid om na te denken over de naam voor uw baby. Er is een kans dat als je je baby Aamar noemt, hij/zij later, als hij/zij volwassen is, zal willen omgaan met mensen uit andere delen van de wereld. Zal Aamar populair zijn op die andere plaatsen? Hier is uw kans om uit te vinden in welke landen Aamar de meest voorkomende naam is.

De naam van de persoon Aamar op de kaart

 1. Pakistan Pakistan (726)
 2. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië (291)
 3. India India (246)
 4. Marokko Marokko (218)
 5. Engeland Engeland (84)
 6. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten (72)
 7. Mauritanië Mauritanië (59)
 8. Koeweit Koeweit (38)
 9. Verenigde Staten Verenigde Staten (28)
 10. Qatar Qatar (18)
 11. Canada Canada (11)
 12. Iran Iran (6)
 13. Maleisië Maleisië (5)
 14. Soedan Soedan (4)
 15. Bahrein Bahrein (4)
 16. Griekenland Griekenland (4)
 17. Oman Oman (4)
 18. Denemarken Denemarken (3)
 19. Zuid-Afrika Zuid-Afrika (2)
 20. Duitsland Duitsland (2)
 21. Italië Italië (2)
 22. Zweden Zweden (1)
 23. Syrië Syrië (1)
 24. Thailand Thailand (1)
 25. Turkije Turkije (1)
 26. Australië Australië (1)
 27. China China (1)
 28. Algerije Algerije (1)
 29. Spanje Spanje (1)
 30. Finland Finland (1)
 31. Frankrijk Frankrijk (1)
 32. Schotland Schotland (1)
 33. Kenia Kenia (1)
 34. Nepal Nepal (1)
 35. Maak gebruik van onze wereldkaart om snel en gemakkelijk alle gegevens te bekijken die u nodig hebt om te weten waar Aamar veel gebruikt wordt, en waar het een exotische naam is. Onze wereldkaart maakt verbinding met een database die regelmatig wordt bijgewerkt, met nieuwe gegevens over de namen van mensen over de hele wereld. Als je naam Aamar is, je een familielid hebt met de naam Aamar, je overweegt een personage in je roman Aamar te noemen, of het de naam is die je voor je baby hebt gekozen, kijk dan hoeveel andere mensen in de wereld je kunt vinden met die naam, en in welk land ze zich bevinden.